Mercedes, dispusă să accepte dezvoltarea motoarelor în timpul sezonului

de Daniel Popescu
Sambata, 06.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a anunţat că este dispusă să accepte relaxarea regulamentului în privinţa dezvoltării motoarelor pentru a permite celor de la Ferrari şi Renault să reducă decalajul faţă de constructorul german.

Esential 48% din specificatiile motorului pot fi modificate, insa numai in pauza dintre sezoane
Oficialii Ferrari şi Renault şi-au exprimat în această săptămână opinia că regulamentul tehnic ar trebui să permită dezvoltarea motoarelor şi în timpul sezonului, pentru a putea repara greşelile comise cu noile unităţi de propulsie turbo V6 de 1.6 litri introduse în acest an.

Iniţial, se anticipa un refuz categoric al rivalilor de la Mercedes, în condiţiile în care germanii au cel mai performant motor, element care le-a permis să domine sezonul 2014. În mod surprinzător, Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, a dezvăluit însă că ar fi de acord cu dezvoltarea unităţilor în timpul sezonului în anumite limite, astfel încât costurile să nu crească prea mult.

Avem un avantaj competitiv, dar am accepta concurenţa. A venit momentul să schimbăm regulile? Poate.

Toto Wolff
Director Mercedes Motorsport
"Trebuie să definim ce vrem să facem.
Avem un avantaj competitiv, dar am accepta concurenţa. A venit momentul să schimbăm regulile? Poate. Discuţiile de până acum au fost destul de deschise. Există numeroase concepte şi, dacă mergem în direcţia complet opusă şi deschimbem complet dezvoltarea, costurile vor creşte dramatic. Nu sunt sigur că am putea furniza aceeaşi specificaţie de motor pentru toată lumea, pentru că nu este fezabil din punct de vedere logistic, aşa că totul ţine de detalii"
, a declarat el.

Schimbarea regulamentului a fost discutată vineri seară în cadrul unei întâlniri la care au participat cele şase echipe din Grupul de Strategie, şi anume Mercedes, Red Bull, Ferrari, McLaren, Williams şi Lotus.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru