Mercedes exclude furnizarea de motoare pentru Red Bull

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 28.08.2010
Constructorul Mercedes susţine că nu poate oferi motoare pentru Red Bull în 2011 din cauza opoziţiei manifestate de McLaren.

Publicaţia germană TZ a susţinut în ediţia de vineri că Red Bull Racing este aproape de încheierea unei înţelegeri cu Mercedes pentru furnizarea motoarelor în sezonul 2011.

Contractul ar fi prevăzut inclusiv trecerea celor de la Force India la motoare Renault, însă informaţiile au fost negate vehement de Mercedes.

Oficialii constructorului german susţin că ar fi încântaţi că o echipă de calibrul Red Bull să utilizeze motoare Mercedes, însă afirma că McLaren se opune acestui lucru.

"Am fi lucrat cu Red Bull chiar din acest an, însă avem un contract exclusiv cu McLaren. Se înţelege de la sine ca McLaren are drept de veto. Bineînţeles, trebuie să respectăm contractele, asta este situaţia. Aş fi foarte bucuros ca Mark Webber şi Sebastian Vettel să piloteze cu motoarele noastre, dar în acest moment nu este cazul", a declarat Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes.

Mercedes are nevoie de acordul explicit al celor de la McLaren pentru a furniza motoare pentru o altă echipă, prin prisma noului parteneriat semnat la sfârşitul sezonului 2009, după achiziţionarea de către germani a echipei Brawn GP.

Cu toate acestea, McLaren a negat prin vocea şefului Martin Whitmarsh existenţa unei astfel de înţelegeri. "Am auzit şi eu zvonurile, dar asta este.

Nu cunosc niciun plan, nu am fost consultat şi nici nu este nesar să fiu", a precizat britanicul.

În absenţa unei înţelegeri cu Mercedes, şansele ca Red Bull să utilizeze motoare Renault şi în sezonul 2011 se apropie vertiginos de 100%, în condiţiile în care un parteneriat cu Ferrari nici măcar nu a fost luat în discuţie.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru