Mercedes GP, echipa cu cele mai scurte opriri la boxe în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 22.04.2011
Mercedes GP a avut cele mai scurte opriri la boxe în primele trei curse ale sezonului, fiind urmată în clasament de McLaren şi Red Bull. Ferrari ocupă doar locul şapte.

Mercedes GP a reuşit să surclaseze Red Bull Racing în topul echipelor cu cele mai bune opriri la boxe în Formula 1, potrivit unei analize efectuate de publicaţia germană Auto Motor und Sport pe baza datelor obţinute în primele trei Mari Premii ale sezonului.

Echipa condusă de Ross Brawn a avut nevoie, în medie, de 22.301 secunde pentru un pitstop, în timp ce rivalii de la McLaren se poziţionează foarte aproape pe locul doi, cu un timp de 22.383.

În schimb, cei de la Red Bull Racing, care anul trecut au avut performante notabile din acest punct de vedere, au coborât până pe locul trei cu un timp mediu de 22.589, la peste două zecimi de secundă de lider. Marea surpriză este Ferrari, care ocupă doar locul şapte în acest clasament cu un timp mediu de 23.739, la aproape o secundă şi jumătate în urma celor de la Mercedes GP.

O posibilă explicaţie pentru performanţele înregistrate de Mercedes GP este o nouă tehnologie folosită pentru efectuarea schimbului de pneuri, tehnologie împrumutată din NASCAR.

Potrivit jurnalistului Will Buxton, Mercedes a efectuat teste intensive în antrenamentele din Malaezia cu piuliţe de pneu ataşate direct jantelor. În acest mod, mecanicii economisesc timp prin faptul că nu mai trebuie să utilizeze pistolul de pneuri pentru deşurubarea şi înşurubarea piuliţelor. De asemenea, potrivit FIA, acest sistem este perfect regulamentar.

La realizarea clasamentului, publicaţia Auto Motor und Sport nu a luat în calcul opririle la boxe în care mecanicii au efectuat şi alte modificări la monoposturi, cum ar fi înlocuirea unei aripi fată.

Iată clasamentul complet al celor mai scurte opriri la boxe (valori medii):

 Loc  Echipa  Timp  mediu (s)
 1  Mercedes GP
 22.301
 2  McLaren  22.383
 3  Red Bull
 22.589
 4  Sauber  23.067
 5  Force India
 23.340
 6  Renault  23.615
 7  Ferrari  23.739
 8  Williams  23.810
 9  Toro Rosso
 23.960
 10  Lotus  24.220
 11  Virgin  24.944
 12  Hispania  25.676

 

Performanţa mecanicilor la schimbul de pneuri a devenit şi mai importantă în sezonul 2011, ca urmare a creşterii numărului de pitstop-uri generate de caracteristicile noilor pneuri Pirelli.

Via | Auto Motor und Sport | Will Buxton

Comentarii (1)

  • cel mai bine este pentru cei de la Ferrari : o imbunatatire a timpului de pit stop i-ar propulsa in clasamentul cursei cu investitii modeste si daca se adauga si aerodinamica...
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru