Mercedes GP: "Schumacher nu este dezavantajat de răul de simulator"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 26.01.2011
Mercedes GP a confirmat oficial că Michael Schumacher nu este capabil să utilizeze la maxim simulatorul, însă susţine că performanţele germanului nu sunt afectate de această problemă.

O sursă din cadrul echipei Mercedes GP a dezvăluit în această săptămână că Michael Schumacher nu poate utiliza simulatorul echipei din cauza răului de mişcare pe care îl resimte, adăugând că acesta a fost unul dintre motivele pentru care germanul a fost surclasat de Nico Rosberg în sezonul precedent.

La mai puţin de 24 de ore de la apariţia informaţiei, Mercedes GP a venit cu o replică oficială prin care confirmă problemele septuplului campion mondial. Pe de altă parte, echipa susţine că Schumacher nu este dezavantajat de această problemă, întrucât a colaborat foarte bine cu inginerii.

"Pe parcursul carierei sale, Michael Schumacher a fost susceptibil din când în când la răul de simulator, afecţiune care a afectat timpul pe care îl poate petrece în simulator. Acest lucru este relativ comun pentru mulţi oameni din toate sectoarele de activitate pentru simulatoare, inclusiv pentru maşini de curse şi militare sau avioane de luptă. Schumacher nu a fost dezavantajat, întrucât împreună cu inginerii săi a făcut muncă în simulator mult mai efectiv", a anunţat Mercedes GP în cadrul unui comunicat de presă.

Pe de altă parte, Mercedes GP şi-a asumat o parte din vină pentru problemele lui Schumacher, întrucât simulatorul său nu este de ultima generaţie.

De altfel, echipă lucrează de mai mult timp la un nou simulator, care ar urma să fie disponibil pentru piloţi în 2012.

"Simulatorul este unul dintre instrumentele cu care piloţii se pregătesc pentru un weekend de curse, iar această situaţie nu l-a afectat decisiv pe Schumacher sau competitivitatea sa comparativ cu coechipierul său. Situaţia a fost exacerbată de nivelul tehnologiei noastre pentru simulatoare. Din multe motive, am investit în echipament de simulare mai realist şi de o calitate mai bună, care va fi finalizat şi disponibil pentru piloţii noştri în scurt timp", au mai precizat oficialii echipei.

Simulatorul a devenit unul dintre cele mai utilizate instrumente în pregătirea Marilor Premii după interzicerea testelor în Formula 1 în 2009.

Via | Reuters

Comentarii (11)

  • Nemernic
    ba albă, ba neagră ... ăştia-s mai nemernici ca mine
    11 3
  • Mavric
    Scuzele Schumy
    Bine ca pe acest site pot fi interceptate doar anunturile astora nu si mirosurile datorate unor astfel de vorbe ! :))
    5 9
  • ayrton4ever
    scuze scuze
    Nu mai stiu astia la Mercedes cum sa-si scoata parleala..cum sa gaseasca scuze ca-i dau germanului o gramada de bani....doar pentru nume plus 7 titluri luate cu alte echipe...dar performanta sa de acum este 0...sunt curios ce vor mai spune cand ...si in 2011 va avea performante slabe...cum isi vor justifica banii dati pe Schumacher...cu ce aberatii vor mai incerca sa-l scuze
    5 13
  • Mavric
    @ayrton4ever
    Vor spune ca i-a ajutat mult in dezvoltarea monopostului Mercedes ;)
    5 10
  • @anyone else except Mavric&ayrton
    De ce il tin Williams pe Barrichello? TOCMAI pentru ca experienta lui ii ajuta sa dezvolte masina mai bine, acesta fiind motivul pentru care l-au ales in detrimentul lui Hulkenberg. Schumacher poate oare dezvolta un monopost? Some people are so fucking stupid!
    10 6
  • Numele Scumacher incă aduce bani, multi bani. Scumacher aduce bani de fapt, de luat ia o parte infimă din ei. Trebuie mentinuta speranta ca sa vina bani in continuare ....
    7 2
  • Mavric
    @vw-tr
    Pentru ca esti un "rujat" a lui Schumacher care stim cu totii ca e de nationalitate germana te rog sa traduci asta :bitte nehmen sie Platz neben deine Großmutte!
    4 6
  • bunica
    @Mavric
    bine ma mavricule,chiar numele meu sa-l gresesti?ia un "r"pe
    care l-ai mancat si pune-l la final!
    5 3
  • @Mavric
    Mi-e asa de simplu sa te ignor... din nou
    5 3
  • ayrton4ever
    vw-tr...stupid?
    dupa 3 ani de absenta....nu cred ca Schumacher e mai bun la dezvoltat monopostul decat Rosberg.....vei vedea anul acesta cat e de bun.....ce feedback poate da el inginerilor daca abia s-a tarat tot anul trecut...ar fi frumos sa te puna cineva la punct ca ai gura cam mare....si altceva decat schumacher nu ai in cap...esti tare frustrat
    4 10
  • no, ayrton... stupid
    Cam cum trebuie sa gandesti tu in viata de zi cu zi daca acum afirmi ca Rosbesg este mai bun ca Schumacher la pus la punct un monopost? De fapt, lasa, stiu raspunsul...

    P.S.: Copilas, Rosberg e de ceva vreme in F1, daca stia sa-si puna la punct un monopost mai bine ca Schumi, avea alte rezultate, nu te imbata cu apa rece!
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru