Mercedes: "Hamilton şi Rosberg sunt liberi să concureze, dar trebuie să respecte indicaţiile inginerilor"

de Daniel Popescu
Joi, 31.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes susţine că Lewis Hamilton şi Nico Rosberg vor fi în continuare liberi să lupte pentru titlul mondial, însă le solicită acestora să respecte indicaţiile acestora chiar dacă par iraţionale.

Esential 202 puncte are Nico Rosberg in fruntea clasamentului general
191 de puncte a acumulat Lewis Hamilton
8 curse au mai ramas pana la sfarsitul sezonului 2014
Mercedes se află în centrul unei noi controverse după ce i-a solicitat lui Lewis Hamilton să se lase depăşit de Nico Rosberg în Marele Premiu al Ungariei, chiar dacă germanii au anunţat anterior că nu vor exista ordine de echipă.

Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, susţine că piloţii vor avea în continuare posibilitatea de a lupta liberi pentru titlul mondial şi crede că adevărata problemă a echipei este fiabilitatea monopostului.

"Piloţii noştri vor continua să fie liberi să concureze pentru restul sezonul 2014 şi vor concura pentru victorii. Totuşi, trebuie să fim clari în privinţa acestei situaţii: această dezbatere despre ordine de echipă ascunde adevărata problemă, şi anume fiabilitatea.

Nu am avut parte de fiabilitate în ultima perioadă şi asta ne-a dat bătăi de cap, dar aceste probleme pot fi evitate dacă facem o treabă mai bună", a declarat el într-un interviu acordat site-ului oficial al echipei.

Pe de altă parte, Wolff a afirmat pentru agenţia de presă APA ca ambii piloţi trebuie să asculte indicaţiile furnizate prin radio de ingineri, indiferent dacă acestea par să fie corecte sau nu.

"Dacă Paddy Lowe (n.r - directorul tehnic) spune ceva prin radio, acest lucru este respectat chiar dacă în acel moment pare să fie ceva iraţional pentru piloţi. Înţelegerea noastră de la începutul sezonului este că celălalt pilot să nu fie deranjat dacă este pe o altă strategie. Dar nimeni nu ar trebui să ia piciorul de pe acceleraţie. Ce s-a întâmplat în Ungaria s-a întâmplat, dar oricând există probleme trebuie să învăţăm cât mai mult din ele", a adăugat el.

Via Mercedes, Motorsport

Comentarii (12)

  • "Hamilton şi Rosberg sunt liberi să concureze, dar trebuie să respecte indicaţiile inginerilor".

    Mai exact sunt liberi sa concureze dar sa respecte ordinele de echipa si indicatiile de la boxe gen :

    " Hamilton to move aside for Rosberg "
    26 8
  • Deja e clar ca la sfarsitul sezonului vom avea un campion nemeritat doar pentru ca asa a decis o echipa.Cel mai grav e ca tot mai au indrazneala sa declare saptamanal ca pilotii sunt tratati egal dar in cursa adopta o strategie prin care un pilot sa castige iar altul sa iasa pe patru.Sper ca rosberg sa aiba cat mai multe probleme in partea a doua a sezonului
    25 17
  • Nu inteleg. Cred ca cineva de la Mercedes are probleme... Vine Hamilton de pe linia boxelor si ajunge pe 3, iar Rosberg din pole ajunge pe 4. Oare la care dintre ei e problema? Daca Rosberg nu e in stare sa depaseasca sau sa-si mentina pozitia, ce vina are Hamilton? Cursa lui Rosberg nu trebuia sa fie cu Hamilton. Daca baiatul asta nu e in stare sa faca o depasire simpla, ce sa-i faca Hamilton? Sa-l remorcheze? Daca Hamilton avea sange de latin in vene, iesea si un scandal dupa terminarea cursei. Si sa nu mai aducem in discutie faptul ca Rosberg a fost batut de 4 ori la rand de Hamilton. Sa faca Rosberg o treaba mai buna in cursa si sa nu astepte pomana. E clar ca nu-l poate bate pe Hamilton pe circuit. Toata lumea a inteles asta. Ce tot mai vor aia de la Mercedes?
    28 7
  • Wolff e un pic confuz in declaratii
    incearca el sa fie politican bun dar nu-I iese

    "Lewis Hamilton şi Nico Rosberg vor fi în continuare liberi să lupte pentru titlul mondial, însă le solicită acestora să respecte indicaţiile acestora chiar dacă par iraţionale."

    acesta tradus arata asa:

    "Hamilton şi Rosberg sunt liberi sa concureze cand vrem noi/cand le dam noi voie"

    halal libertate ...

    mai bine ar desemna pilot nr 1 si pilot 2, iar cel care se supara sa plece la McLaren
    22 5
  • F1 din 1990
    Wolfy este cam intre ciocan si nicovala, este constient ca Ham e mai rapid si fara acele 2 abandonuri era peste Rosberg in clasament, pe de alta parte, e clar ca il susutin pe Rosberg, au un target clar probabil si o ocazie unica -Pilot german echipa germana, motor Mercedes - ++++ un pilot in echipa(de alta nationalitate) care stie sa puna masina la punct.
    19 4
  • ce situatie incredibila ,jignitoare la privitorii de f1.Adica hamilton sa se dea la o parte sa treaca rosberg ca e mai rapid,un hamilton care a avut parte de toate nenorocirile mai are sa cada un pom pe monopostul lui,si aia vroiau sa se dea la o parte cand el e in lupta directa pt titlu cu rosberg.Pai treci ma daca esti mai rapid ,demonstreaza ,depaseste .Cu rosberg lucrurule sunt clare nu are stofa lui hamilton nici daca se mai naste de 100 de ori
    22 5
  • parca e alonso la mclaren acum ceva ani, nu vi se pare ca cineva doar a intors foaia
    8 15
  • Da cand Rosberg era "rugat" sa se dea la o parte anul trecut, sau in alta cursa era rugat sa nu-l depaseasca pe nea cioco cum era?
    3 9
  • Sunt liberi sa sa lupte pt. titlu mondial cu conditia sa execute ordinele inginerilorEX:1.Ham.2.Ros intr-o cursa Ros. la 30 de secunde in spate ingineri ii spun lui Ham sa il lase pe Ros sa treaca de el ca sa nu mai fie nevoie sa-i dea foc la masina ca nu cumva Doamne Fereste Hamilton sa iasa campion,s-au daca ingineri ii spun lui Ham sa se ia de mana cu Massa si sa dea amandoi in gard ca Rosberg sa scape de un stres.Asa nu merge pt. ca s-a prins toata lumea ca Mercedes vrea neaaparat sa il faca pe Rosberg campion.Daca nu era ajutat de echipa nu facea mare lucru pana acum
    8 1
  • o sa vedeti ca Rosberg nu e asa slab cum credeti pe Bahrain a stat mereu in spatele lui Hamilton nici macar nu s-a putut distanta, iar nemtii il sustin pt ca el e un pilot solid, constant, desigur Hamilton este foarte rapid, dar pe Ungaria nu a putut trece de Bottas, Rosberg a facut-o, vedem pana la final, si pana la urma ai la sf o strategie mai buna pt Rosberg ok, dar la inceput a avut Hamilton.Am impresia ca multi de aici care cred ca e ceva extrem de tare sa ajungi de pe 20 pe 3 n-au mai vazut f1 in viata lor, Schumacher facea la fel chiar castiga curse asa e cand ai o masina extrem de rapida ;)
    1 4
  • by the way
    apropo Rosberg a stat cateva tururi sub 1 sec in spatele lui Ham vazand ca acesta nu incetineste a renuntat e simplu, apoi ca fanii sa spuna vai nu l-a prins pe Ham lol?
    2 1
  • F1 din 1990
    Problema lui Nicusor a fost ploaia si dupa aceea lupta din pluton, cu cea mi buna masina a fost depasit de Verne si nu a putut sa-l depaseasca pe Kyat, la plecare era primul, avea 9 sec fata de Botas pana la primul SC, asa sunt cursele de F1 si cu SC.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru