Mercedes: "Hamilton şi Rosberg vor putea lupta aşa cum doresc în lupta pentru titlu"

de Daniel Popescu
Marti, 14.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a admis că le va permite lui Lewis Hamilton şi Nico Rosberg să lupte aşa cum doresc în lupta pentru titlul mondial, întrucât echipa a câştigat titlul constructorilor şi are şanse minime să piardă trofeul piloţilor.

Esential 92 de puncte este avansul lui Lewis Hamilton in fata lui Daniel Ricciardo
100 de puncte mai sunt disponibile in ultimele trie curse
50 de puncte va obtine castigatorul ultimei curse a sezonului
Mercedes a devenit matematic campioana constructorilor la finalul Marelui Premiu al Rusiei după ce Lewis Hamilton şi Nico Rosberg au terminat pe primele două poziţii, iar situaţia este asemănătoare şi în clasamentul piloţilor.

În condiţiile în care Daniel Ricciardo este la 92 de puncte în spatele liderului Lewis Hamilton cu numai 100 disponibile în joc, Mercedes a admis că este dispusă să le permite celor doi piloţi să "facă ce vor" în duelurile pentru titlul mondial.

"Dacă ne uităm la puncte, am făcut un mare pas înainte spre titlul piloţilor, pentru că avem un avans de 92 de puncte în faţa lui Ricciardo cu numai 100 disponibile.

Aşa că am putea ajunge într-o situaţie în care toată lumea ar vrea să-i lăsăm să concureze în modul în care vor să concureze", a declarat Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

În contextul unei diferenţe de numai 17 puncte intre Hamilton şi Rosberg, cursa finală de la Abu Dhabi poate fi decisivă în stabilirea campionului, iar Wolff consideră că acordarea unor puncte duble nu este corectă pe plan sportiv.

"Înţeleg de ce deţinătorul drepturilor comerciale a vrut asta, pentru că vom avea suspans până la final. Înţeleg 100% această perspectivă, dar din perspectiva noastră există un semn de întrebare. Dacă suferi un abandon poţi pierde toate punctele sau poţi câştiga 50, iar asta nu este bine pentru sport", a adăugat el.

Pentru a sărbători titlul constructorilor, Mercedes a anunţat că fiecare angajat al echipei, inclusiv cei care se ocupă de curăţenie, va primi un bonus de cel puţin 10.000 de lire sterline (circa 12.500 euro).

Întrucât echipa are 700 de angajaţi, bugetul alocat de constructorul german pentru bonusurile angajaţilor este de minim 7 milioane de lire sterline (aproape 9 milioane de euro).

Via The Guardian

Comentarii (16)

  • Ce de bani ofera mercedes tuturor angajatilor, cinste lor!
    27 1
  • mercedes
    Pai eu spun asa: daca mercedes ii lasa sa concureze cum vor ei, sa numai aibe acces rosberg la setarile lui hamilton si strategiile de cursa sa fie cum vrea fiecare pilot. a?
    24 6
  • rommyF1
    dacă MERCEDES îi lasă să facă ce vor ei pierd titlul la piloţi. ricciardo abia aşteaptă. să nu se transforme bucuria în supărare, dar nu cred că îşi vor prmite aşa ceva. să vedem cine va beneficia de cele 50 de puncte în ultima cursă.
    2 20
  • @rommy
    Bai baiatule, tu te uiti pe ce loc a terminat ricciardo ultimele curse? Daca abandoneaza hamilton si rosberg urmatoarele 3 curse ricci tot nu face mai mult de 50 pct.cu tot cu cele dublate, tu chiar nu vezi cum merge williams-ul? Ce dreaq ma, de cateva curse incoace se tot roaga de vettel sa il ajute. O panarama de pilot care a castigat nemeritat niste curse prin problemele intampinate de cei de meritau sa le castige.
    21 13
  • rommyF1
    eu vb de cei 2 de la mercedes. pe ricciardo l-am dat ca exemplu pt că este imediat după ei. mi-aş dori să câştige cei de la WILLIAMS la piloţi dar explică-mi tu cum?
    4 4
  • F1 din 1990
    Oare acum cand AMG s-a vazut cu sacii in caruta vor mai fi tratati pilotii la fel? sau vor merge pe 3 in 1 (echipa, motor, pilot, Made in Germany).
    Daca in urmatoarea cursa, vor aparea probleme la masina lui Hamilton gen fisa bujie, scurgere de carburant si incendiu puternic, cartile sunt aruncate si Hamilton poate sa plece in vacanta. Ideal ar fi si pentru spectacol asa cum a postat cineva mai sus ca fiecare pilot sa-si faca singur setarile si sa-si aleaga strategia de cursa.
    11 2
  • rommyF1
    bună idee dar să termine cel mai bun cursa(fără alte accidente)
    7 1
  • @F1 din 1990, iar incepem cu polemica sabotaje in interiorul echipei?
    Prea il aparati pe Hamilton in toata ecuatia asta si prea dati in Rosberg. Intr-un articol anterior cu privire la gafa lui Rosberg, cineva spunea ca isi gaseste scuze. Dimpotriva, Rosberg a spus clar in comunicat: "In the first corner I messed up!"... faptul ca a tocit gumele a fost din gafa lui, recunoscuta fara niciun fel de problema de catre el.

    Eu chiar vreau sa ii vad roata la roata. Chiar m-am saturat de ordine de echipa pe sestache. Sa se bata ca in Bahrain pentru pozitie. E cel mai frumos pentru sportul asta, in conditiile in care Mercedesul a dominat anul asta, cum a facut-o RBR in anii trecuti.

    Cine va fi mai bun va castiga. Ca e Hamilton, bravo lui, ca e Rosberg, bravo lui. Dar sa vedem lupta pe circuit, nu in declaratii!
    19 4
  • rommyF1
    @jugarugbi
    BRAVO
    4 2
  • F1 din 1990
    @jugarugbiCu 9 victorii obtinute in sezonul asta si cu 4 abandonuri, nu cred ca mai trebuie sa-l apere cineva pe Hamilton, rezultatele vorbesc 9 este diferit de 4!
    10 4
  • rommyF1
    doar 1 punct dacă are rosberg peste hamilton, chiar şi ricciardo, pot fi campioni mondiali indiferent de câte curse a câştigat hamilton, pt că şi ei la rândul lor au câştigat cel puţin o singură cursă
    2 7
  • Pai are dreptate Toto Wolff! Sa faca fiecare ce vrea dar cu conditia sa nu se acroseze! Altfel tentatia ca unul din ei sa repete episodul Spa va fi mare! Iar in plus odata castigat titlul constructorilor ar fi cazul ca fiecare sa isi seteze masina fara ca celalat sa mai aiba acces la acele date!
    6 2
  • O parere...In ultima cursa hamilton o sa iasa la plimbare (cu titlul in buzunar), batalia mare o sa fie pt. locul 4 (Bottas, vettel si alonso)
    6 5
  • Hamilton are pregatit un abandon...... si ros va fi campion. Sunt fan Ham si simt ca asa se va intampla!!!
    9 10
  • @nikipercea
    sa dea Dumnezeu!
    6 6
  • @F1 din 1990...
    Pe mine unul nu ma intereseaza numarul de victorii. Ma intereseaza lupta de pe traseu. Cine castiga PE traseu ma intereseaza acum.
    Vreau lupte, nu strategie de "non-acrosare" si strategie de la pit. Vreau bataie pe circuit si nu in afara lui. Cu atat mai mult nu vreau declaratii de presa.

    Cine e mai bun, castiga aceste ultime 3 curse si castiga campionatul pe bune.

    Gata, ca de vorbe ne-am saturat!
    8 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru