Mercedes infirma despartirea de McLaren

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 28.10.2009
Mercedes a negat zvonurile privind o despartire prematura de McLaren in contextul in care constructorul german se pregateste sa cumpere 75% din actiunile Brawn GP.

Presa germana speculeaza in aceasta saptamana ca Mercedes planuieste sa rupa parteneriatul cu McLaren din Formula 1, dupa ce Dieter Zetsche, presedintele executiv al Daimler, si-a anuntat prezenta la cursa de la Abu Dhabi.

Cu toate acestea, Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport, a exclus posibilitatea ca intelegerea dintre Mercedes si McLaren sa ajunga la final dupa incheierea acestui sezon. "Mercedes are optiuni privind reprezentarea in Formula 1, dar nu va exista nicio semnatura", a declarat germanul.

Acesta sustine ca prezenta lui Zetsche este una logica, intrucat compania locala Aabar detine 9.1% din actiunile companiei. Actualul parteneriat dintre Mercedes si McLaren expira la finalul sezonului 2011, iar Haug a admis ca o eventuiala despartire nu poate avea loc decat cu acordul ambelor parti.

"Daca vrem sa facem ceva, McLaren trebuie sa fie de acord, iar daca McLaren vrea sa faca ceva, trebuie sa fim si noi de acord. Va pot asigura ca avem o asociere pe termen lung.

Orice altceva este pura speculatie si nu dorim sa comentam zvonurile", a mai precizat el.

Presa speculeaza ca intentia Mercedes de a cumpara 75% din actiunile Brawn GP se va materializa dupa incheierea sezonului, compania Aabar urmand sa fie cea care va detine controlul echipei pana in 2011, cand Mercedes ar urma sa preia fraiele dupa incheierea contractului cu McLaren.

Via | Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru