Mercedes laudă jocul de echipă al lui Rosberg de la Sepang

de Daniel Popescu
Joi, 28.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes l-a lăudat pe Nico Rosberg pentru decizia de a respecta ordinele de echipă de la Sepang şi de a nu-l depăşi pe Lewis Hamilton.

Sebastian Vettel şi Mark Webber au monopolizat atenţia presei după Marele Premiu al Malaysiei, însă Mercedes s-a aflat într-o situaţie similară în cursa de la Sepang după ce i-a solicitat lui Nico Rosberg să nu-l depăşească pe Lewis Hamilton pentru a urca pe ultima treaptă a podiumului.

Spre deosebire de Vettel, Rosberg a respectat ordinul în ciuda faptului că era semnificativ mai rapid decât Lewis Hamilton, care avea probleme cu consumul de carburant. Atitudinea germanului a atras laude din partea directorului de motorsport Toto Wolff, care a admis că lui Rosberg nu i-a fost uşor să accepte hotărârea echipei.

Urmareste Automarket
"Ca pilot de curse, sigur că Rosberg nu este fericit în adâncul sufletului, dar înţelege de ce a fost luată această decizie.
Suntem cu toţii maturi, iar ei sunt piloţi profesionişti şi înţeleg că uneori pot exista controverse într-o anumită situaţie. Ca pilot nu eşti mulţumit, dar trebuie să ţii cont şi de echipă. Imaginaţi-vă că cei doi piloţi Red Bull ar fi avut accident. Într-o astfel de situaţie pari un idiot. Aşa că am adoptat o atitudine conservatoare şi a fost o decizie bună având în vedere unde eram anul trecut"
, a declarat austriacul pentru publicaţia Autosport.

În plus, Wolff afirmă că şeful Ross Brawn a discutat despre acest subiect cu ambii piloţi imediat după finalul cursei, motiv pentru care nu există niciun conflict în cadrul echipei.

"Am rezolvat problema după cursă, împreună cu Brawn am vorbit cu piloţii şi nu există nicio problemă. Sunt foarte fericit că nu avem o astfel de problemă, că avem doi piloţi care se înţeleg bine şi că avem un pilot ca Rosberg care a acceptat o decizie nesatisfăcătoare pentru el. Nu avem nicio controversă în echipă", a mai precizat el.

Via Autosport

Comentarii (5)

  • Sa fim seriosi, pe Rosberg nu l-a deranjat ca n-a prins locul 3 la Sepang, el tocmai a realizat ca este, in fapt, pilotul nr.2 la echipa. Cu asta nu cred ca se impaca.
    9 0
  • Da, la ei exista pilot nr 1 si pilot nr 2.Si nu moare nimeni,nici Alonso si nici Ferrari,si nici Briatore....
    5 15
  • Ce inteligenta remarca! Da, nu moare ferrari sau alonso, moare Rosberg.
    8 0
  • Si eu am fost foarte fericit ca in loc sa vad un duel pe pista am vazut dosul lui Brawn si frustrarea lui Rosberg. Totusi nu stiu ce va face Brawn cand se va mai intampla situatia asta. Daca va proceda la fel, va avea mari probleme cu seful cel mare de la Mercedes caruia nu cred ca i-a picat prea bine aranjamentul.
    3 1
  • BALATESCU
    ECHIPA TE ANGAJEAZA TREBUIE SA ASCULTI CE-TI SPUNE ! SE PARE CA VITELUL ESTE SEF LA RED BULL ! PAI DACA VITELUL AVEA TITLURILE LUI SCHUMACHER NU-I AJUNGEAI LA NAS CU UN PAR DE TREI METRI !!!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru