Mercedes modifică sistemul DRS de pe monopostul lui Schumacher

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 20.06.2012
Mercedes a decis să modifice designul sistemului DRS de pe monopostul lui Michael Schumacher după defecţiunile tehnice înregistrate în Canada.

Michael Schumacher a abandonat în Marele Premiu al Canadei după ce aripa spate flexibilă care activează sistemul Drag Reduction System (DRS) a rămas blocată în poziţie deschisă.

Întrucât regulamentul tehnic interzice concurarea cu sistemul DRS activ, iar mecanicii nu au reuşit să remedieze defecţiunea la boxe, germanul a fost nevoit să se retragă prematur din cursă.

În urma unor analize amănunţite la fabrica de la Brackley, inginerii au stabilit că defecţiunea a fost întâmplătoare şi că nu se va repeta, însă ca o măsură suplimentară de precauţie au decis să modifice designul acestei componente în perspectiva Marelui Premiu al Europei de la sfârşitul acestei săptămâni.

Aceasta a fost doar ultima dintr-un lung şi de defecţiuni tehnice suferite în acest sezon, însă septuplul campion mondial insistă că aceste probleme nu vor influenţa decizia lui cu privire la prelungirea contractului cu Mercedes pentru 2013.

"Cu siguranţă emoţiile nu vor decide viitorul meu în Formula 1.

Asta se aplică atât în sens negativ, cât şi în sens pozitiv. De la jumătatea lui 2011 am fost la nivelul lui Nico Rosberg în curse, iar uneori am fost chiar mai bun. Dacă eu şi echipa considerăm că toţi factorii importanţi sunt în regulă, vom discuta despre o cooperare suplimentară", a declarat el pentru publicaţia elveţiană Motorsport Aktuell.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • tiganas
    Domnule Schumacher, mai da-i masinuta ta si lui rosberg sa mai faca macar o cursa cu ea, poate mai scapi si tu de necaz.. El zice ca al lui e cel mai bun.
    12 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru