Mercedes neagă intenţia lui Rosberg de a produce incidentul: "Hamilton a interpretat greşit vorbele sale"

de Daniel Popescu
Luni, 25.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toto Wolff a negat ipoteza lansată de Lewis Hamilton potrivit căreia Nico Rosberg l-a acroşat intenţionat în Marele Premiu al Belgiei.

Hamilton si Rosberg nu s-au înţeles în şedinţa noastră foarte agitată, dar nu a fost un accident deliberat. Nu are niciun sens.

Toto Wolff
Director Mercedes Motorsport
Lewis Hamilton a afirmat după Marele Premiu al Belgiei că Nico Rosberg i-a transmis că a intrat intenţionat în el în al doilea tur al cursei, însă germanul nu a făcut nicio referire la acest aspect.

Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, care a fost prezent la întâlnire alături de preşedintele Niki Lauda, afirmă însă că Hamilton a interpretat greşit declaraţiile coechipierului său şi a exclus ipoteza unui accident deliberat.

"Rosberg a simţit nevoia să rămână pe traiectorie. A vrut să-şi impună punctul de vedere, iar Hamilton a considerat că nu trebuie să aibă grijă la Rosberg. Rosberg nu a cedat. A crezut că Hamilton îi va lăsa suficient spaţiu. Aşa că nu s-au înţeles în şedinţa noastră foarte agitată, dar nu a fost un accident deliberat.

Nu are niciun sens", a declarat austriacul.

Este inacceptabil pentru noi. Nu vrem ca astfel de lucruri să se întâmple.

Toto Wolff
Director Mercedes Motorsport
Chiar şi în acest context, Wolff susţine că este inacceptabil că piloţii Mercedes s-au acroşat, cu atât mai mult cu cât rivalii de la Red Bull Racing au profitat de oportunitate şi au câştigat cursa prin Daniel Ricciardo.

"Asta nu schimbă deloc scenariul, pentru că este inacceptabil pentru noi. Rosberg nu era pregătit pentru varianta de ieşire şi din acest motiv a avut loc coliziunea. Nu vrem ca astfel de lucruri să se întâmple. A fost o coliziune care putea fi evitată, Rosberg l-a atacat şi nu ar fi trebuit să facă asta. Dacă ar putea da timpul înapoi, probabil că Rosberg nu ar mai face ce a făcut", a adăugat el. 

Comentarii (22)

  • cei de la MB au pierdut controlul pilotilor in totalitate

    indifferent cine va castiga titlul (Ham sau Rosberg) cel care pierde este posibili sa paraseasca echipa, sigur se va simti "tradat" de catre echipa

    cel mai bun lucrul ce paote sa faca MB sa previn alte incidente si sa-i dea apa la moara RBR este sa se decida:

    Ham sau Rosberg ... si ar trebui sa decida rpd

    Forza Rossa!
    21 7
  • sa mergem pe ideia lui @Soxy am spune ca echipele ar trebui sa-si tina un al 2-lea pilot in garaj sau sa fie echipele doar cu un pilot in genere, pentru a nu provoca accidente. Parca toti sunt revoltati ca nu se ofera "atmosfera" pe circuit, e tot monoton, plictisitor... vai de capu vostru.
    4 12
  • Sefii de la mercedes daca ar fii corecti ar trebui sa-l avantajeze pe Hamilton in tot restul sezonului pentru a compensa punctele pierdute de englez pe greselili echipei si pe manevrele ilegale la care a apelat gunoiul german.Insa mi-e clar ca il vor sabota in continuare tot pe Lewis pana ce va reusi cel mai mare farsor din f1 sa castige titlul matematic.Sper ca gunoiul sa fie intampinat la fiecare podium pe care il va obtine in f1 la fel de frumos ca ieri
    26 19
  • Doi berbeci. Hamilton acoperit de regulament Rosberg ba. Vorba aia.. cand doi se bat al treilea castiga.
    16 6
  • Test Driver 01
    Si totul cred ca a inceput cu declaratiile lui Hamilton, cand a abandonat prima data. Zicea ceva de "cadou pentru Rosberg", uite ca Rosberg stie sa-ti faca cadouri singur, dar vad ca cel suparat este tot Hamilton. Cand incepi cu faze din astea, gen tie ti se strica motorul si zici ca coechipierul tau a primit un cadou... sa fim seriosi, nu stiu cum se asteapta ca el sa il respecte. Treaba este simpla, Hamilton nu a vrut sa fie depasit, Rosberg nu a vrut sa-l lase sa castige teren, doar ca lumea este stupefiata ca cineva a incercat o manevra "a la Hamilton" si i-a reusit.. dar asupra lui Hamilton lol. Isi mai aduce cineva aminte de numeroasele incidente din 2011 intre Hamilton si Massa? Cate curse i-a ruinat Hamilton lui Massa? Ciudat nimeni nu se stresa atunci, deh era Massa si Hamilton era inca o "tanara" speranta. Nu s-a gandit nimeni ca cativa ani mai tarziu, altcineva o sa-i faca lui Hamilton ce acesta le-a facut altora, nu-i asa?

    Anul trecut parca, Vettel l-a depasit pe Webber, mama ce suparata a fost lumea, o saptamana mai tarziu nu mai stia nimeni de acel incident lol. Lumea uita repede, si nu invata nimic, altfel nu ar mai exista saracie si prostie, sau boli si razboaie. Ca fapt divers, Rosberg stie ca-i sansa lui, si nu vrea s-o piarda, mare smecherie l-a impuns odata si Hamilton cred ca s-a speriat saracul, sigur nu se astepta la asa ceva. De aia toate declaratiile astea, el credea ca Rosberg este un baiat amabil, capabil sa-i tina trena, in timp ce el ma marsa triumfal catre un 2nd title. Si sa vezi... nu-i asa lol. Ce dus rece trebuie sa fii fost incidentul asta pentru Hamilton.
    25 12
  • Sheitan ar trebui sa nu te mai uiti la f1 niciodata pentru ca f1 nu e pentru cei care au minte cat au insectele.Daca nu gandesti normal ca ataci pilotii adevaratii si apreciezi farsorii
    12 7
  • @MB

    m-am referit la faptul ca Echipa MB va trebui sa decida pe care dintre cei 2 il sustine in lupta pentru titlu ... nu sa tina un pilot in garaj ... !!!
    6 1
  • Bogdan
    @Soxy
    Cum adica cine pierde campionatul asta pleaca de la echipa? Rosberg parca semnat deja prelungirea contractului. Daca pierde nu cred ca ii da mana sa rupa acel contract, chiar si daca ar vrea sa o faca. Asa ca ... hai sa fim seriosi!

    Faza este ca mie mi se pare ca Rosberg il domina prin atitudine, in momentul asta, pe Hamilton. Imi pare calm si calculat in declaratii. Mi-a lasat, inca de la inceputul sezonului, impresia ca a prins slabiciunea psihica a lui Hamilton si ca este sigur pe el ca o poate exploata. Hamilton este coleric, pe cata vreme Rosberg pare mai cerebral. De cand il stiu eu in F1 a zambit mereu, indiferent ce i s-a intamplat. Nu stiu cat de adevarat este comportamentul lui, daca intr-adevar se bucura doar de actiunea in sine de a pilota in F1, restul fiind detalii neesentiale pentru el, dar faptul ca are puterea sa lase impresia ca dupa o magarie a coechipierului in cursa, dupa o comanda nedreapta de la boxe, el este senin si se bucura sincer DOAR pentru cursa pe care a facut-o este incredibil. Este o atitudine care place si care ii aduce castiguri extraordinare in zona de imagine personala in ochii celorlalti.

    E clar in momentul de fata ca echipa il sustine pe el in fata lui Hamilton, nu neaparat prin actiuni directe (pot fi si din astea, nu zic nu), dar mai ales prin faptul ca ii tolereaza o atitudine ofensiva fata de Hamilton, o atitudine cu care il toaca nervos pe coechipierul lui. Si cred ca asta se intampla si pentru felul lui de a fi in fata camerelor de luat vederi. Cumva este mai drag celor din conducere decat Hamilton.
    Stiu ca poate sunt prosti afirmatiile mele si ca se poate argumenta ca in afacerea asta nu este loc de sentimentalisme si ca cei din conducere judeca totul la rece in termeni de castiguri matematice, financiare, strategice, etc, dar parca ... nu e chiar asa. Parca as avea incredere.
    11 7
  • @Bogdan

    Contracte au mai fost rupte, la figurat, nu se stie
    eu ma gandesc mia degraba k Ham va pleca daca pierde titlul

    ceea ce spui, intradevar pare ca Rosberg sa gestioneze psihic mai bine

    dar a avut si el momente de slabiciune ...
    vedem ce va iesi
    9 0
  • Nu cred că Hamilton va părăsi Mercedes dacă Rosberg va ieși campion..Rosberg poate va câștiga titlul dar 1 titlu nu înseamnă că e mai bun decât Hamilton
    8 1
  • Pfoai mai 89 da ce grozav esti,da program de vizionare sa ii faci lui ma-ta (cu tot cu cratima) si nu mie! Cat despre babalaul fandosit de hamhamilton.... sper sa termine pe 3, nu de alta dar la usa Mercedes este nevoie de un presh nou unde sa isi stearga Rosberg copitele dupa ce castiga, pe merit, titlul de anul acesta!
    8 21
  • Sunt de rasul F1 cei de la MB.Mai bine lasau dracu liberi pe ambi piloti si Rosberg nu mai era primul.Astia inca tin cu pilotul german in loc sa fie indiferenti. Mai bine nu se bagau astfel lui Rosberg i s-a suit la cap chiestia asta castigatul si nu mai stie sa piarda.Deacea face asta.
    13 7
  • victor
    Cei de la Mercedes sunt o echipa prematura.
    Singurul lucru care-l au cu adevarat e un motor si un monopost mai bun in rest totul e prematur. N-au o pepiniera de piloti si-atunci achizitioneaza tot ce le iese-n cale doar au bani. De-aici au ajuns in situatia sa aiba un CM pe Hamilton si un baiat care habar n-are ce sa faca cu postura de lider de clasament si posibil CM.
    8 3
  • Sheitan probabil traiesti in jungla de vezi numai animale si inclusiv de piltotul pe care-l sustii zici ca are copite ... dar daca asta e nivelul tau intelectual e problema ta.Intreaba-te de ce farsorul a fost huiduit ieri,de ce sefii de la mercedes au spus ca a fost vina neamtului inganfat in incident si mai uitate o data la cursele din acest sezon sa vezi ca farsorul nu a castigat nici macar un duel direct in mod corect cu Hamilton prin urmare va fii un campion mai fals decat vitelul.Unii spun ca scopul scuza mijloacele dar eu nu-s de acord si cred ca valoreaza mult mai mult demnitatea si respectul fata de fanii formulei 1 decat un titlu obtinut in mod mizerabil.
    14 2
  • Test Driver 01
    Vad ca nimeni nu isi aduce aminte cum de 6 ori de-a lungul sezonului 2011, Hamilton tot avea incidente cu Massa, ruinandu-i de cele mai multe ori cursa lui Felipe. Am suferit foarte mult atunci, când Hamilton dupa ce l-a privat de un titlu mai mult de cat binemeritat pe Felipe in 2008, i-a ruinat si sezonul 2011 acestuia. Nu a fost fair play nici fata de pilotul Felipe Massa si nici fata de scuderie. Dar Dumnezeu nu iarta si nu uita, indrepdandu-si acum toata furia impotriva lui Hamilton. Il loveste cu ghinioane si abandonuri pentru a recompensa intr-un fel sau altul cum a luat titlul in 2008 cu ajutorul lui Glock. Inca de atunci mi-am dat seama ca Hamilton va plati cu varf si indesat pentru acel titlu.
    Sincer, ma bucur ca un copil când vad ce pateste acest sezon Hamilton. Este fantastic. Este MAGIC, magic cum este si Ferrari.
    15 13
  • @89, da traiesc intr-un fel de jungla, ii zice Romania si ii populata de enorm de multe copitate cu 2 picioare si putini neuroni! Eu ma opresc aici pentru ca matale habar nu ai ce ii aia o ironie si o bataie de batjoccura..... lol!
    4 12
  • @Test Driver 01 la 25.08.2014, 16:08: Prietene nu-i nevoie sa postezi asemenea rahaturi. Sau poate nu o sa-mi mai fie lene si ma voi loga pe cont... Este pacat ca esti atat de disperat incat postezi folosind ID-urile altora.
    10 1
  • ForzaRossa
    Ar fi cea mai mare prostie posibila ca Mercedes sa intervina cu ordine de echipa avand in vedere ca cei doi se bat pentru titlu...... daca se intampla asta consider in sfarsit ca e cazul sa ma las de urmarit F1....
    9 2
  • cristi
    Rosberg este un avorton imputit! ce a facut jegul asta de pilot de cand a venit in 2006 in f1? nimic,desi era la bmw! un hot si un trisor ordinar ajutat si de echipa!
    4 3
  • Tot timpul au fost in F1 oridine de echipa...si asta a mai acceptat.o lumea ...ce nu pot eu sa accept e ...economia asta de carburant...de motoare...de...orice...e asa praf in ochi....de parca in viata de zi cu zi mai toti din F1 ar conduce masini eco ,,,gen 1,5 diesel
    Sa lase F1 la maxim...sa faca motor puternic pt Vettel,, ...frane sa tina si pe gustul lui Ham(pana nu face un accident urat) si ...o masina normala si pt alonso...pana nu se retrage...si atunci...om vedea cine are talent....asa urmarim doar ce se intampla in echipa care a tras lozul castigator....
    3 0
  • Pana la urma Hamilton a castigat batalia din culisele MGP in privinta ordinelor de cursa. Fara ordine! Asa vrem si noi tata! Spectacol cat cuprinde. Numai ca nenea Ham, atunci cand nu-i convine, vrea ca tata Lupu' sa-l pedepseasca pe Rosberg. Pai daca vrei ca cei de la Mercedes sa nu-si bage coada, atunci trebuie sa accepti arbitrajul comisarilor de traseu. Ori ei, dupa cate am inteles, nu au analizat special incidentul, deci a fost ceva obisnuit intr-o cursa.
    4 4
  • anul trecut cand mercedes mergea prost de ce doar ham facea spectacol??? de ce ros nu reusea ce reusea ham??? nemtii sunt niste jegosi reci!!!
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru