Mercedes nu a ajuns la o înţelegere cu Ecclestone pentru noul Acord Concorde

de Daniel Popescu
Luni, 16.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes şi Bernie Ecclestone nu au ajuns încă la o înţelegere cu privire la termenii noului Acord Concorde, în ciuda declaraţiilor făcute de britanic în acest sens.

Esential 9 este numarul echipelor care au ajuns la o intelegere pentru noul Acord Concorde
Bernie Ecclestone a anunţat cu ocazia Marelui Premiu al Marii Britanii că toate cele 12 echipe din Formula 1 au ajuns la o înţelegere finală pentru semnarea noului Acord Concorde care urmează să fie valabil în perioada 2013-2020.

Informaţia a fost însă infirmată pentru publicaţia Autosport de o sursă apropiată lui Ecclestone, care susţine că Mercedes, Marussia şi HRT nu au ajuns încă la un acord final cu britanicul în vârstă de 82 de ani.

"Indiferent ce spune Ecclestone despre Mercedes, ei nu au ajuns la o înţelegere cu el în privinţa termenilor contractuali. Nu încă. Nouă echipe au ajuns la o înţelegere, adică toate cu excepţia Mercedes şi a celor două echipe care se chinuie", a declarat sursa, făcând aluzie directă la Marussia şi HRT.

Mercedes a refuzat în mod constant să dezvăluie stadiul negocierilor cu Ecclestone, însă constructorul german este profund nemulţumit că a fost "sărit" din schema de bonusuri acordate de Ecclestone pentru echipe de top precum Red Bull, Ferrari şi McLaren.

Pe de altă parte, sursa menţionată susţine că Ecclestone face tot posibilul pentru a exclude FIA din noul Acord Concorde, chiar dacă şefii de echipă consideră că forul mondial trebuie să aibă un cuvânt greu de spus în competiţie.

"Din câte ştiu, Ecclestone a adoptat o strategie paralelă: adună cât mai multe echipe de partea ta şi apoi fă-i o ofertă de tip 'acceptă sau pleacă' lui Jean Todt (n.r - preşedintele FIA)", a mai precizat sursa.

Informaţia a fost confirmată indirect chiar de Ecclestone, care a afirmat că regulamentul tehnic al Formulei 1 ar trebui stabilit de cinci dintre cele mai importante echipe din competiţie, şi nu de FIA, aşa cum se întâmplă în prezent.

Via Autosport Plus (înreg)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru