Mercedes nu ameninta cu retragerea din F1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 13.05.2009
Mercedes considera ca echipele si FIA pot ajunge la o solutie convenabila in privinta regulamentului tehnic pentru sezonul 2010, motiv pentru care nu ameninta cu retragerea din competitie.

Cinci dintre echipele prezente in Formula 1 au anuntat oficial ca se vor retrage din competitie ca urmare a noului regulament tehnic propus de FIA pentru sezonul 2010.

Printre acestea se numara si constructorii Ferrari, Renault si Toyota, insa Mercedes a anuntat ca, cel putin deocamdata, nu se pune problema sa faca un anunt similar.

"Toate echipele sunt de acord ca in Formula 1 nu pot exista doua seturi de reguli. Vrem sa ajungem la o solutie comuna si credem ca acest lucru este posibil. Vom face tot ce putem pentru a contribui la asta", a declarat Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes, pentru agentia de presa SID.

Unul dintre motivele pentru care Mercedes nu ameninta cu retragerea din Formula 1 ar putea fi reprezentat de faptul ca echipa McLaren a fost implicata recent in mai multe scandaluri, scapand practic fara nicio pedepasa concreta din partea FIA in urma scandalului in care a fost implicat Lewis Hamilton la Marele Premiu al Australiei.

Constructorul Mercedes detine 40% dintre actiunile echipei McLaren si furnizeaza motoare pentru alte doua team-uri din Formula 1, Brawn GP si Force India.

Via | F1way

Comentarii (3)

  • ...
    dak fia ar accepta regulamentul impus de cele 4 echipe care ameninta cu retragerea, atunci mclaren eu zic k are de pierdut, din cauza k nu s-a alaturat celor 4
    0 0
  • @
    Mclaren Mercedes nu scot nici o vorba de frica penalizarii :)
    0 0
  • ceau
    ii stim pe nemti cum sunt,daca spun ceva aia si fac,iar mercedes prefera sa nu comenteze prea mult,acum cat inca mai sunt discutii.oricum FIA,nu isi va permite sa piarda echipe precum Ferrari,BMW,Renault,Toyota,etc doar pentru a castiga echipa precum usf1,lola,prodrive si mai stiu eu care!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru