Mercedes: "Nu avem nicio soluţie magică pentru monopost"

de Daniel Popescu
Luni, 13.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toto Wolff spune că Mercedes nu are nicio "soluţie magică" pentru a rezolva problemele monopostului Mercedes în ritm de cursă şi minimalizează şansele de victorie la Monaco.

Esential 8 puncte a obtinut Mercedes in Spania, desi pilotii au plecat din prima linie a grilei de start
4 este pozitia ocupata de Mercedes in clasamentul constructorilor
Mercedes a obţinut trei pole position-uri în primele cinci Mari Premii ale sezonului, însă echipa germană continuă să aibă probleme cu gestionarea pneurilor în regim de cursă, fapt demonstrat în special în cursa de la Barcelona.

După ce Nico Rosberg a obţinut doar un loc şase deşi a plecat din pole position, repetând practic scenariul din Bahrain, directorul de motorsport Toto Wolff spune că echipa nu are o soluţie magică şi crede că inginerii trebuie să-şi schimbe radical viziunea asupra monopostului.

"Avem un monopost foarte rapid sâmbăta, dar duminica nu reuşim să gestionăm pneurile. Avem nevoie de o gândire neconvenţională pentru că este un model pe care l-am văzut şi în trecut.

Toată lumea din echipă trebuie să se gândească şi să analizeze ce facem de sâmbătă până duminică. Trebuie să ne punem întrebări pe care nu le-am pus în trecut. De felul meu sunt pesimist şi nu cred că există o soluţie magică, dar trebuie să schimbăm abordarea", a declarat austriacul.

De felul meu sunt pesimist şi nu cred că există o soluţie magică, dar trebuie să schimbăm abordarea.

Toto Wolff
Director Mercedes Motorsport
Presa internaţională consideră că Mercedes va reuşi să spargă gheaţa în Marele Premiu al statului Monaco. Ipoteza a apărut datorită performanţelor impresionante în calificări cuplate cu şansele minime de depăşire de pe circuitul monegasc, însă Wolff avertizează că Mercedes ar putea avea probleme în regim de cursa inclusiv în Principat.

"Monaco ne pune chiar şi mai multe probleme pentru că întotdeauna am avut tendinţa de a merge bine acolo. Este complet diferit de celelalte circuite pentru că nu există viraje cu energie ridicată şi aderenţă scăzută, iar asta înseamnă că imaginea ar putea fi diferită la Monaco.

Este foarte periculos să emiţi ipoteze, pentru că la Monaco fie îţi merge bine, fie îţi merge prost", a adăugat el.

Via SportingLife

Comentarii (4)

  • GrosJan
    Tot austriac dar ce atitudine diferita fata de patronul si conducatorii Red Bull cu Degetica lor cu tot!
    9 9
  • Cum sa nu poti depasi la Monaco ? Schimbi pneurile cu un tur mai repede decit cel din fata ta, revii in cursa fara sa ai pe cineva in fata ta, faci un prim tur foarte bun si ti-ai lasat aversarul in spate.
    Ferrari a aratat asta destul de bine in Australia, China si Spania. Ceilalti sa invete de la ei. Nu e greu deloc ... sau poate ca e ? :)
    7 6
  • @pablo256r
    Ferrari si Alonso poate reusesc sa castige si ei ceva si dupa aia sa dea leactii.
    6 3
  • Tu cel de dupa copac (care-mi dai reply fara sa-ti dezvaluiesti macar userul). In Australia Alonso&Ferrari l-au sarit pe Vettel la fel cum au facut-o in cursa de la Barcelona: schimb de pneuri cu un tur mai inainte decit contracandidatul. Kimi l-a depasit pe Hamilton in China in acelasi mod. Despre ce vorbim aici ?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru