Mercedes: "Nu ne gândim că vom câştiga toate cursele sezonului"

de Daniel Popescu
Luni, 12.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes nu crede că va fi capabilă să câştige fiecare cursă a acestui sezon. Oficialii echipei justifică atitudinea prin faptul că şansele la victorie pot fi afectate de vreme sau de Safety Car.

Esential 5 victorii a obtinut Mercedes in primele cinci curse ale sezonului
15 curse dintre cele 16 ale sezonului a castigat McLaren in sezonul 1988
Mercedes a câştigat primele cinci curse ale noului sezon competiţional şi se bucură de un avantaj semnificativ din punct de vedere al puterii motorului.

În condiţiile în care Lewis Hamilton şi Nico Rosberg au fost cu peste o secundă pe tur mai rapizi decât cei de la Red Bull Racing, principalii rivali din debutul anului, ipoteza că Mercedes ar putea câştiga fiecare cursă a sezonului prinde din ce în ce mai mult contur.

Cu toate acestea, Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, nu este încrezător în această ipoteză, însă nu neapărat din cauza progreselor anticipate din partea rivalilor, ci a factorilor externi.

"Este doar a cincea cursă. Dacă ne uitam la performanţele de acum, te întrebi dacă s-ar putea întâmpla.

Dar cunoaştem motorsportul. Mai sunt 14 curse şi încă nu am avut condiţii dificile în cursă. Nu am avut perioade sub Safety Car în momente nepotrivite, nu am avut furtuni la momentul nepotrivit. La un moment dat se va întâmpla, deşi sperăm să nu fie cazul. Aşa că este prea devreme să ne gândim la asta. Este ca şi cum am pierde esenţialul dacă ne-am gândi la asta", a declarat el.

În istoria de peste 60 de ani a Formulei 1, nicio echipă nu a reuşit să câştige toate cursele unui sezon. Cel mai aproape a fost McLaren, care a câştigat 15 dintre cele 16 curse ale sezonului 1988, în timp ce Ferrari a obţinut 15 victorii în cele 17 curse din sezoanele 2002 şi 2004.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • pablo256r
    Deci s-ar putea intimpla sa nu castige Merc toate cursele sezonului din cauza unor evenimente neprevazute gen SC sau furtuni in timpul cursei insa si astea ca sa nu castige trebuie sa fie intr-un moment nepotrivit.
    Frumos spus Toto.
    Bravo voua ca ati reusit sa construiti un monopost imbatabil.
    5 1
  • Dintr-o greseala nu ati castiga toate cursele.
    4 1
  • Marius
    Stiu ca o sa primesc multe manute rosii dar totusi o sa ma risc.
    Dupa vacanta de vara daca isi intra in mana AN si SV s-ar putea sa iaba un cuvant greu de spus.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru