Mercedes nu va impune ordine de echipă pentru Hamilton şi Rosberg în acest sezon

de Daniel Popescu
Luni, 07.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a dezvăluit că Lewis Hamilton şi Nico Rosberg vor fi liberi să lupte unul împotriva celuilalt pentru titlul mondial pe tot parcursul acestui sezon.

Esential 61 de puncte a acumulat Nico Rosberg dupa primele trei curse
50 de puncte a strans lewis Hamilton in acelasi interval de timp
Lewis Hamilton şi Nico Rosberg au fost protagoniştii Marelui Premiu al statului Bahrain, după o serie de dueluri spectaculoase care s-au acutizat spre finaul cursei.

Mercedes a evitat să introducă ordine de echipă, singura cerinţă a directorului executiv Paddy Lowe fiind ca ambii piloţi să ajungă la linia de sosire. Britanicul afirmă că această strategie va fi aplicată pentru tot restul sezonului.

"Nu există niciun motiv pentru care să nu facem asta. Imaginaţi-vă că am fi impus ordine de echipă în turul doi sau ceva de genul ăsta. Ar fi fost teribil pentru Formula 1 şi pentru filosofia Mercedes în motorsport. Sunt piloţi grozavi şi profesionişti. Vrem să le oferim oportunitatea de a concura", a precizat el.

La rândul său, Wolff crede că decizia de a-i lăsa pe Hamilton şi Rosberg să lupte unul împotriva celuilalt reprezintă cea mai bună reclamă pe care o puteau face pentru Formula 1, competiţie afectată de o serie de critici dure după introducerea noului regulament tehnic.

"Este grozav să urmăreşti doi piloţi care luptă corect.

Nu exista o metodă mai bună de promovare decât să furnizezi un spectacol fără să rişti integritatea monoposturilor. Piloţii trebuie să ştie ce este important pentru a nu risca imaginea unui asemenea brand. Reprezentăm un brand major şi trebuie să ştie ce fac, iar ei au făcut asta într-un mod fantastic şi spectaculos", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (11)

  • Test Driver 01
    Sunt de acord cu idea asta, doar dintr-un singur motiv: stiu ca nu au concurenta in acest sezon. Ordinele de echipa nu sunt rentabile atunci cand nu ai concurenta, cand ai concurenta, evident discutia este cu totul alta. Anul acesta este sansa celor de la Mercedes sa castige ambele titluri si cu un avantaj foarte mare, isi vor lasa pilotii sa lupte pentru ca realmente nu au inca o concurenta reala. Daca cumva, aceasta concurenta va aparea, fie de la Williams sau de la Force India, sau de la McLaren, Red Bull sau Ferrari, evident, vor schimba "strategia".
    14 6
  • jul1974
    vrajeala curata
    normal ca in situatia de fata cand amandoi sunt pe primele 2 locuri si oricum unul va castiga si celalalt va fii pe locul 2 normal ca nu are sens sa dea ordine de echipa dar daca ar fii in si tuatia sa se afle pe locurile 56 si pilotul de pe 6 are sanse sa fie campion daca termina pe 5 sunt convins ca vor fii ordine de echipa orice ar spune ei indiferent care va fii pilotul adica eu asa am vazut ca au stat lucrurile pana acum si ma indoiesc ca la ei ar fii altfel , dar avand in vedere avansul pe care il au in prezent eiu se bat cu pumnii in piept ca no vor da ordine ptr ca nu se vede asa ceva la orizont dra cum am spus daca ar sta titlul la piloti in cedarea unuio loc eu zic ca o vor face
    8 5
  • Am vazut anul trecut "filosofia" Mercedes....parca tot in Bahrain era...
    8 11
  • foarte frumos ... teoretic
    pana la primul acrosaj dintre cei 2 ...
    13 3
  • Andrei
    Ordine de echipa? Dar cand ii spuneau lui Nico sa nu-l depaseasca pe Hamilton desi era mult mai rapid ce-a fost?
    9 12
  • Recunosc ca si eu am avut emotii la duelul dintre Hamilton si Rosberg desi nu sunt fan Mecedes, deci ma gandesc ce emoti au fost la boxa Mercedes , este de urmarit daca va fi asa pana la final, cam greu de crezut la cati bani sunt in joc, oricum toata stima ptr. aceasta cursa, a fost cea mai frumoasa parte a cursei , sper sa mai vedem astfel de dueluri. Cred ca intrebarea ce se pune este : Cine va fi campion, Hamilton sau Rosberg? ceilalti sunt departe , putin probabil sa recupereze vreo echipa handicapul actual.
    4 0
  • F1 1990
    Ordinele de echipa au fost date anul trecut in Malaysia, acum e alta treaba. Daca ati vazut cursa, dupa prima intrare la boxe, Hamilton avea 10 secunde in fata lui Ros cand a intrat SC, nu mai zic de start cand l-a depasit fara probleme pe Rosberg. Eu cred ca si in Australia daca nu avea probleme cu masina Hamilton castiga fara probleme.
    11 3
  • F1 1990
    " iarta-i ca nu stiu ce fac"
    "heitari" nu inteleg semnificatia cuvintelor "in acest sezon" !!!!
    ...asa ceva... !!!
    4 0
  • F1 , cand l-au trecut pe nico pe strategie alternativa ce a fost ?
    Era in esapamentele lui hamilton, l-au mai tinut doua ture pe gume vechi si apoi i-au pus gume hard, normal ca s-au adunat 10 secunde. Nu sunt ordine de echipa, rezolva ei de la pittwal problema.
    Prosti sunt nemtii de la Mercedes ca-i lasa pe englezi sa-si faca omul campion mondial !
    2 8
  • @popicul
    Strategia asta alternativa a fost un avantaj CLAR pentru Nico dupa iesirea SC. S-a trezit in spatele lui Lewis cu gume soft si cu DRS,iar Lewis era pe medii. Diferenta de valoare intre ei este imensa,Lewis are poll-uri si victorii cat nu va avea Nico in 2 vieti. In plus Nico e deja complexat de cand lua bataie in GP2 de la Lewis.Numai problemele tehnice il pot avantaja pe Nico (vezi prima cursa).
    13 1
  • popicu, vezi si a 2 cursa, si a treia...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru