Mercedes: "Nu vom impune promovarea lui di Resta la Force India"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.10.2010
Mercedes susţine că nu va obliga Force India să-l promoveze ca pilot titular pe Paul di Resta, scoţianul sprijinit direct de constructorul german.

Force India este una dintre puţinele echipe care nu şi-a definitivat încă linia de piloţi pentru sezonul 2011 al Formulei 1, chiar dacă situaţia actualilor piloţi este destul de clară. Vitantonio Liuzzi are contract pentru anul viitor, în timp ce Adrian Sutil are opţiune pentru prelungirea actualului contract scadent la sfârşitul sezonului, însă presa internaţională speculează că echipa indiană vizează promovarea pilotului de rezervă Paul di Resta.

Scoţianul în vârstă de 23 de ani a impresionat în sesiunile de antrenamente în care a luat startul în acest sezon şi este sprijinit puternic de Mercedes, constructorul care furnizează motoarele şi trenul de rulare pentru Force India. În ciuda acestui parteneriat, constructorul german susţine că nu are nicio influenţa asupra liniei de piloţi a echipei Force India.

"Fără niciun dubiu, di Resta este un pilot remarcabil, dar nu este în mâinile noastre. Bineînţeles că avem discuţii cu Force India, dar până la urmă nu este decizia noastră.

Nu putem să influenţăm decizia, dar ar fi frumos pentru di Resta, pentru programul nostru de dezvoltare şi pentru DTM să promoveze un alt pilot. Sper să aibă o şansă bună", a declarat Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes.

Di Resta a concurat în acest sezon în Campionatul German de Turisme (DTM), acolo unde a obţinut în acest weekend a treia victorie a sezonului şi a devenit liderul clasamentului general. Scoţianul ar putea pilota pentru Mercedes GP în cadrul sesiunii de evaluare de la Abu Dhabi, însă Haug susţine că nu s-a luat încă o decizie finală în acest sens. "Nu s-a luat nicio decizie pentru tânărul pilot, dar sperăm să fie vorba despre un tânăr aflat în programul Mercedes", a adăugat germanul.

Force India nu va participa la sesiunea de evaluare de la sfârşitul sezonului întrucât nu intenţionează să testeze niciun tânăr pilot, singurele opţiuni ale echipei pentru 2011 fiind Liuzzi, Sutil şi di Resta.

Via | ITV

Comentarii (1)

  • ...
    paul di resta l-a batut pe sebastian vettel in F3!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru