Mercedes: "Nu vom tolera niciun incident de cursă între Hamilton şi Rosberg"

de Daniel Popescu
Vineri, 30.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes susţine că duelul dintre Lewis Hamilton şi Nico Rosberg pentru titlu nu are niciun termen de comparaţie cu conflictul dintre Ayrton Senna şi Alain Prost şi avertizează că nu va tolera niciun incident între cei doi.

Esential 122 de puncte a acumulat Nico Rosberg in primele sase curse ale anului
118 este numarul punctelor obtinute de Lewis Hamilton in acelasi interval de timp
Marele Premiu al statului Monaco a generat numeroase controverse între cei doi piloţi ai echipei Mercedes, iar Lewis Hamilton l-a avertizat pe coechipierul său Nico Rosberg că va adopta tacticile lui Ayrton Senna pentru a rezolva eventualele probleme.

Toto Wolff, directorul de motorsport al echipei germane, nu este însă impresionat de aceste afirmaţii. Pe lângă faptul că nu crede că actuala situaţie poate fi comparată cu cea de la McLaren de la sfârşitul anilor '80, austriacul avertizează că Mercedes nu va tolera niciun incident de cursă între piloţii săi.

"Au fost multe comparaţii cu scenariul Senna-Prost, ceea ce într-un fel este un compliment pentru Hamilton şi Rosberg, dar aici situaţia este foarte diferită.

Filosofia de curse a celor de la Mercedes este să le permită piloţilor să concureze: îi lăsăm pe băieţi să se joace cu propriile jucării, cu excepţia cazului în care le strică. Lupta poate deveni tensionată când concurăm din greu, dar piloţii ştiu că nu vom tolera niciun incident", a declarat Wolff într-un interviu acordat site-ului oficial al Mercedes.

Wolff a exclus din start orice intenţie a lui Rosberg de a produce incidentul din finalul calificărilor de la Monaco şi consideră că cea mai bună dovadă în acest sens este decizia comisarilor de cursă.

"Comisarii de cursă reprezintă autoritatea imparţială. Au văzut datele, l-au pus un pic pe jar pe Rosberg şi nu au găsit niciun motiv care să-i facă să creadă că a fost altceva decât o greşeală, aşa că în această situaţie trebuie să crezi că a fost o greşeală sinceră", a adăugat el.

Via Mercedes

Comentarii (4)

  • Wtf, ce vorbiti voi aici? Ia privit aici:
    Ayrton Senna
    Ani in F1 1984-1994
    Echipe Toleman
    Lotus
    McLaren
    Williams
    Starturi 162
    Titluri 3
    (1988, 1990, 1991)
    Victorii 41
    Podiumuri 80
    Pole positions 65
    Tururi rapide 19
    Puncte 610
    Alain Prost:
    Ani in F1 1980-1991
    1993
    Echipe McLaren
    Renault
    Ferrari
    Williams
    Starturi 199
    Titluri 4 (1985, 1986, 1989, 1993)
    Victorii 51
    Podiumuri 106
    Pole positions 33
    Tururi rapide 41
    Puncte 748.5
    No offence, dar ati gresit comparatia.
    14 9
  • Test Driver 01
    "Distractiva" comparatia dar sincer... Hamilton si Rosberg nu au prea multe in comun cu Senna si Prost, in afara de faptul ca sunt piloti de Formula 1, restul este irelevant.
    11 11
  • F1 din 1990
    Depinde foarte mult ce vor, daca vor titlul mondial la piloti cu pilot german il vor avea, mai se strica o cutie la Ham ( sorry Lewis ........remember McLaren), mai se duce o fisa, un cilindru, crapa motorul etc. Ham trebuie sa aiba mare grija de acum inainte, chiar daca are potential sa castige in urmatoarele curse care-l avantajeaza ca stil de pilotaj. Exista o vorba "Maieul este mai aproape decat camasa".
    12 2
  • @Sumi7
    Lewis Hamilton
    2007 -02014
    Echipe McLaren Mercedes
    Starturi 117
    Victorii 26
    Podiumuri 59
    Titluri 1
    Pole Position 35
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru