Mercedes pregăteşte în secret un dublu-difuzor legal

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 24.02.2012
Mercedes va introduce pe monopost un dublu-difuzor asemănător cu cel inovat în 2009 care respectă regulamentul tehnic, potrivit presei internaţionale.

Mercedes AMG continuă să se afle în centrul atenţiei cu privire la inovaţiile pe care le dezvoltă pentru sezonul 2012.

Dacă despre sistemul F-duct frontal, cunoscut şi drept W-duct, echipele rivale au aflat încă de la sfârşitul anului trecut, un nou concept de dublu-difuzor ar putea fi arma secretă a germanilor pentru monopostul W03.

Potrivit publicaţiilor Gazzetta dello Sport şi Auto Motor und Sport, Mercedes a dezvoltat un dublu-difuzor care permite circulaţia aerului prin găurile existente pe partea din spate a carcasei motorului, la care se adaugă o redirecţionare "inteligentă" a gazelor de eşapament.

Inovaţia este asemănătoare cu cea realizată tot de inginerii de la fabrica din Brackley în sezonul 2009, pe când echipa purta numele Brawn GP, însă de data aceasta conceputul de utilizare este diferit şi respectă regulamentul tehnic în vigoare, chiar dacă soluţia introdusă în urmă cu trei ani a fost ulterior interzisă. Potrivit surselor citate, noul sistem este localizat în spatele senzorului care se activează în roşu aprins în momentele în care pe circuit plouă.

Este însă posibil ca aceasta să nu fie unică inovaţie introdusă de Mercedes pentru partea din spate a monopostului.

Presa speculează că inginerii au adoptat un sistem F-duct pasiv pe aripa spate care să lucreze în cooperare cu sistemul Drag Reduction System (DRS).

Via | GMM

Comentarii (1)

  • Nu inteleg cum e secret cand toata lumea stie de el...
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru