Mercedes s-ar putea retrage din Formula 1 în 2013

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 29.03.2012
Mercedes ar putea decide să se retragă din Formula 1 la sfârşitul acestui sezon dacă nu va ajunge la un acord cu Bernie Ecclestone pentru semnarea Acordului Concorde.

Oficialii constructorul Mdercedes iau în calcul renunţarea la propria echipă de Formula 1 după încheierea sezonului 2012, potrivit unor informaţii dezvăluite joi de publicaţia britanică Daily Telegraph.

Decizia ar putea fi luată din cauza faptului că Mercedes nu a ajuns încă la o înţelegere cu Bernie Ecclestone pentru semnarea noului Acord Concorde, întrucât nu a fost inclusă în strategia de bonusuri.

Acestea au fost acordate preferenţial doar pentru Ferrari, Red Bull Racing şi McLaren, însă Mercedes consideră că ar fi avut dreptul să fie recompensată financiar datorită investiţiilor majore realizate în Formula 1 în ultimii ani.

Potrivit unor informaţii anterioare, germanii vor încerca mai întâi să conteste sistemul de bonusuri la Uniunea Europeană, care interzice obţinerea de avantaje financiare prin abuzul de poziţie dominantă.

Pe de altă parte, Mercedes este nemulţumită şi de faptul că McLaren, echipă la care a deţinut 40% din acţiuni până anul trecut şi cel mai important partener în cadrul FOTA, se numără printre echipele care au ajuns la un acord preliminar cu Ecclestone.

În prezent, pe lângă propria echipă, Mercedes furnizează motoare şi pentru McLaren şi Force India.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (6)

  • Ciprian
    E clar
    E clar ca nu e corect ce face mosul de bernie dar la fel de clar este ca Mercedes nu se va retrage. f1manager.ro
    16 5
  • Cipricu
    sa se dea la sfarsitul acestui campionat bonusurile la primele echipe daca tot vrem sa favorizam pe cineva. Chiar asa "pă ochi frumoş" ...
    7 3
  • fara rezultate
    nu au avut rezultate e rusinos ca o echipa cu atata prestigiu sa nu castige 1 cursa
    9 15
  • octav71
    Nu se vor retrage. Nu este in spiritul lor sa inceapa ceva si sa abandoneze.
    Apoi, nu este nici in interesul mosului sa ramana cu o singura echipa de uzina (Ferrari).
    Se va ajunge la un compromis, dar maniera in care face Bernie impartirea, este lipsita de eleganta si se vrea a fi o demonstratie inutila de forta.
    3 0
  • Nemtii tot nemti. Asa s-a intamplat si cu BMW, aici nu e vorba de acordul cocorde ci de de rezultate!
    2 2
  • Mercedes
    Atita timp cit furnizeaza motoare ce cistiga curse in f1,m-i se pare corect sa primeasca bonusuri.Fac spectacol-deci merita.Au dreptate...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru