Mercedes: "Schumacher, elementul cheie pentru succesul în F1"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 20.10.2011
Mercedes GP anticipează o creştere progresivă a performantelor în următorii ani şi susţine că Michael Schumacher are un plan pe teren lung similar cu cel din epoca Ferrari.

Mercedes GP s-a evidenţiat în acest sezon că a patra forţă a Formulei 1, însă constructorul are ambiţii mult mai mari pentru echipa de Formula 1.

Germanii spera să ajungă să câştige titluri mondiale în Marele Circ, însă Norbert Haug, directorul Mercedes GP, a explicat încă o dată ca echipa are nevoie de timp pentru a atinge astfel de performanţe, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul celor de la Red Bull.

"Vom continua să întărim echipa de uzină a Săgeţilor Argintii în Formula 1. Dezvoltările noastre vor aduce progrese graduale, pas cu pas, de la a patra putere în acest moment la a treia, a doua şi, în cele din urmă, la prima poziţie. Acest lucru se poate realiza numai prin ani grei de munca grea. Actuala campioana mondială (n.r - Red Bull) a avut nevoie de cinci ani înainte de primul succes", a declarat el pentru Eurosport Germania.

Pe lângă un monopost competitiv, Mercedes are nevoie şi de piloţi valoroşi pentru a-şi atinge obiectivele, iar Haug susţine că Nico Rosberg şi, mai ales, Michael Schumacher sunt mai mult decât potriviţi pentru această misiune.

În plus, Haug susţine că Schumacher are un plan pe termen lung pentru a avea succes cu Mercedes GP, similar cu cel din perioada în care a concurat pentru Ferrari, când a avut nevoie de cinci ani pentru a câştiga primul dintre cele cinci titluri mondiale cu Scuderia.

"Sunt complet satisfăcuţi de ei, pentru că imediat ce le vom oferi un monopost competitiv vor câştiga cu el. Schumacher este foarte motivat. Are un plan aşa cum a avut unul şi la Ferrari, unde a luptat cinci ani până la primul titlu. Este la fel de bun ca întotdeauna şi rămâne unul dintre cei mai buni piloţi de pe grila", a mai precizat Haug.

Contractul lui Schumacher expira la sfârşitul sezonului 2012, însă declaraţiile lui Haug sugerează că germanul îşi va prelungi înţelegerea.

Via | GMM

Comentarii (12)

  • "Schumi"
    SUPER
    Ar fi super sa-l pastreze macar pe zece ani deacu in colo......doar sa poata el .......dar va fi in stare...El poate totul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    30 3
  • schumacher
    la varsta lui inca piloteaza mai bine decat alti piloti in varsta de 24 ani......etc
    20 2
  • Andreni
    si Rosberg???
    De cand Schumacher e elementul cheie?Rosberg anul trecut la batut rau anul asta e tot in fatza!
    3 25
  • Andreni
    Daca te uiti inca odata mai sus vei observa ca El (MSC) este elementul cheie in "dezvoltarea " bolidului . Acesta este motivul principal pentru care a fost adus inapoi in F1. Stie Brawn ce stie despre MSC ca doar au mai dezvoltat un monopost in trecut cu care a cistigat 5 titluri.
    Asa ca sa-i dam Cezarului ce-i apartine
    25 1
  • super
    sa ramana in continuare macar inca 2 ani sa demonstreze ca revenirea sa e de bun augur pentru intreaga comunitate a formulei 1. masina pe care o are chiar daca nu se ridica la nivelul celorlalte sper sa reuseasca la anul si de ce nu, sa fie pe podium cat mai des in 2012.
    15 1
  • ayrton4ever
    dream on
    dream on... and while you that ...others will win championships... and break his records....one by one... it's happening already...:)
    2 19
  • @ayrton4ever
    Inapoi in cosciug ca vorbesti numa tampenii
    10 2
  • Andrei
    @Schumacher
    Schumacher a fost adus special pentru a dezvolta monopostul. Cred ca a facut o treaba buna pana in acest moment. Ce mi se pare ciudat este numarul mare de greseli pe care le-a facut. La experienta lui ma asteptam sa conduca fara greseli. Are o experienta foarte bogata, stie exact ce sa se astepte de la masina, stie circuitele... stie cand sa depaseasca si cand nu si totusi face multe greseli. Nu stiu daca va castiga vreo cursa, nu cred pentru moment dar anul acesta este un an bun comparativ cu anul trecut. Sa vedem 2012 acuma :P
    4 1
  • Schumi uber alles!
    Schumi a facut greseli tocmai pt a se perfectiona, la fel cum a facut Vetel la inceput. Greselile lui Schumi sunt semnele clare ale progreselor sale si determinarii de a castiga. Lucruri observate corect si de Mercedes.
    HAI SCHUMI!!!!
    9 0
  • Legendarul Schumacher
    In '95 Michael a mers la o echipa Ferrari in probleme, unul din rolurile lui clare fiind sa dezvolte monopostul. Si surpriza, masina a inceput sa creasca, au inceput luptile pentru campionat, si au venit si titlurile. Binenteles, a venit perioada de dominatie cea mai clara din istoria Formulei 1. Acum, daca istoria ne invata ceva, este ca Schumacher dezvolta masina foarte bine, fiind arhi-cunoscute vizitele lui la Maranello pentru a discuta cu inginerii. Si aia era in perioada de tinerete, cand experienta lui era in formare, oarecum ca si cartea recordurilor Formulei 1. Pe langa ascutirea monopostului, probabil ca isi ascute si penita tocului, pentru a mai completa acea carte a Formulei 1, care pe coperta principala are scris ca si numele autorului Michael Schumacher.
    12 0
  • @MSC
    adevarat ca la momentul sosirii lui la Ferrari in 96 a avut nevoie de 5 sezoane sa castige titlul(de mentionat ca deja incepand cu sezonul 3 lupta pentru titlu dar nici celalalte echipe nu au stat cu mainile incrucisate). Acum nu cred mai are timp de 5 sezoane, ca activa ca si pilot pana la sf lui 2012, dupa vedem daca va ramane ca si dir technic la MB sau va pleca la Ferrari pentru sef de echipa(klar k ii mai potrivit pentru job decat Domenicalli).
    Un posibil scenariu de viitor poate ar fi MSC ca sef de echipa la Ferrari si Vettel ca pilot principal :)
    1 0
  • Lakiesha
    hcdvjZzdTeQxg
    Surprisingly well-written and ifnromative for a free online article.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru