Mercedes: "Schumacher nu este de vină că nu a câştigat pentru Mercedes"

de Daniel Popescu
Miercuri, 03.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dieter Zetsche a clarificat comentariile negative la adresa lui Michael Schumacher şi afirmă că germanul nu este responsabil pentru lipsa de victorii în cei trei ani petrecuţi la Mercedes.

Ar fi total greşit să dăm vina pe Nico Rosberg şi Michael Schumacher.

Dieter Zetsche
CEO Daimler
La câteva zile după ce a confirmat recrutarea lui Lewis Hamilton pentru sezonul 2013, Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler, a afirmat că Michael Schumacher nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale, acesta fiind unul dintre motivele pentru care echipa i-a căutat un înlocuitor. Totuşi, oficialul german a revenit asupra declaraţiilor şi afirmă că Schumacher a jucat un rol important în cadrul echipei.

"Este adevărat că Schumacher nu a câştigat într-un Mercedes. Dar am avut o experienţă de trei ani împreună, iar Schumacher ne-a ajutat să creştem echipa noastră tânăra. Au fost trei ani grozavi. Din păcate, nu am fost capabili să atingem prima treaptă a podiumului, dar întotdeauna ne-am gândit că aşa se va întâmpla în primii trei ani", a declarat el pentru publicaţia Bild.

În acest context, Zetsche admite că Mercedes nu a câştigat din simplul motiv că nu a avut la dispoziţie un monopost rapid, chiar dacă deţine ceea ce este considerat drept cel mai bun motor din Formula 1.

"Cu ambii noştri piloţi nu am fost capabili să câştigăm cele mai multe curse din ultimii trei ani.

Suntem în frunte pe frontul motoarelor, dar nu şi cu şasiul, aşa că ar fi total greşit să dăm vina pe Nico Rosberg şi Michael Schumacher. Acum, obiectivul meu este să facem monopostul mai rapid", a mai precizat el.

De asemenea, Zetsche a confirmat că decizia de a-i căuta un înlocuitor lui Schumacher a fost luată de comun acord de acţionarii constructorului german.

Via GPUpdate

Comentarii (8)

  • Defapt adevarul este ca masina in totalitate este varza. :))
    18 6
  • Bogdan
    Pacat. E clar ca Schumi nu va mai concura. As fi curios sa stiu care au fost motivele pentru care nu a semnat in vara prelungirea contractului.
    Eu ma asteptam sa continue inca doi ani.
    8 4
  • marian
    si eu ma ast,dar ne-a facut o surpriza neplacuta
    5 4
  • ar fi ceva sa semneze cu sauber si sa le dea peste nas celor de la mercedes. sa-i depaseasca si sa castige curse sa le arate ca s-au inselat in privinta lor
    11 6
  • Rosberg a putut sa castige cu Mercedes.
    5 11
  • @petre, si Shumi a obtinut un pole la Monaco.
    Daca nu era penalizarea, era foarte probabil sa castige si cursa, toti au mers trenuletz de la inceput pana la sfarsitul cursei.
    9 3
  • x_zone
    schuipimacher el tractoristo
    2 15
  • cipoaca
    Cu toate ca nu a confirmat,daca pilota macar un Ferrari altele erau datele problemei.de 3ani am inceput sa reurmaresc cursele,parca altfel e cu Schumi pe circuit...Parerea mea,de cand e Scumacher pilot,a definit ce inseamna sa fii cu adevarat campion.De cand se lupta cu Sena,se vedea ca are ceva mai mult decat restul...si nu masina facea diferenta.Cati dintre pilotii de azi ar mai putea face fata pe ploaie cu slicuri...Se spune ca la dominat Rosberg...,unde?la noroc...Nu mai e de locul 1 acum,dar de 3,cu siguranta e.Sper totusi sa nu se retraga pt ca e un sport pe care il urmaresc de cand il transmit si as vrea sa ma uit in continuare.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru