Mercedes: "Schumacher nu şi-a îndeplinit obiectivele pentru prelungirea contractului"

de Daniel Popescu
Luni, 01.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler, a dezvăluit că Mercedes nu i-a prelungit contractul lui Michael Schumacher pentru că acesta nu şi-a îndeplinit obiectivele de performanţă stipulate în contract.

Nu ne-am atins obiectivele pe care singuri ni le-am stabilit. Aceasta a fost o cerinţă pentru prelungirea contractului lui Schumacher.

Dieter Zetsche
CEO Daimler
Mercedes a anunţat vineri că a semnat un contract pe trei ani cu Lewis Hamilton, renunţând astfel la serviciile lui Michael Schumacher.

Şeful Ross Brawn a afirmat că decizia de a-l angaja pe actualul pilot McLaren a venit pe fondul indeciziei lui Schumacher cu privire la planurile pentru anul viitor, însă Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler, compania-mamă a celor de la Mercedes, afirmă că un alt motiv este lipsa de performanţe din ultimii trei ani.

"Am avut o perioadă bună cu Schumacher, dar nu ne-am atins obiectivele pe care singuri ni le-am stabilit. Aceasta a fost o cerinţă pentru prelungirea contractului", a declarat el pentru publicaţia germană Welt.

Anterior, presa internaţională a speculat că Schumacher avea opţiune de prelungire unilaterală a contractului, însă Sabine Kehm, managerul său, a dezvăluit că aceasta a expirat în luna iunie.

În plus, ea a confirmat că a purtat o serie de discuţii cu oficialii Sauber, însă a minimalizat importanta acestora.

"Dacă ar fi vrut, Schumacher ar fi putut semna pentru 2013 în această vară. Este adevărat că am fost în motorhome-ul Sauber. Îi ştiu (n.r - pe Peter Sauber şi Monisha Kaltenborn) de ani de zile. Dar asta nu înseamnă nimic mai mult decât că sunt regulat acolo", a precizat ea.

La rândul său, Brawn afirmă că Schumacher va decide doar peste câteva luni dacă va accepta provocarea inedită de a pilota pentru Sauber şi susţine că Mercedes îi pregăteşte deja un rol de conducere în cadrul echipei.

"Cred că Schumacher se va gândi câteva luni înainte de a decide ce va face în viitor. Michael este indecis de mai mult timp. Pe măsură ce Schumacher contempla ce trebuie să facă, oportunitatea de a-l avea pe Hamilton în echipa a crescut gradual până când am ajuns la o concluzie. Schumacher se bucură pentru echipă şi are oportunităţi în echipă pentru a fi implicat la Mercedes într-un fel sau altul, iar el este interesat în special de dezvoltarea maşinilor de performanţă", a precizat britanicul pentru agenţia de presă Reuters.

Via Motorsport, Reuters

Comentarii (9)

  • lorand
    este adevarat ca Schumacher nu a avut rezultatele asteptate, dar eu personal consider ca nu a avut materialul de concurs necesar, Mercedes l-a inlaturat pe acest campion intr-un mod nu foarte fair-play.
    32 12
  • Tracto
    Mercedes a fost de vina ! De cate ori nu s-a strica masina anul asta ? Ipocritii naibii.
    19 4
  • ma gandesc cum s-ar fi scris istoria daca si ferrari l-ar fi pus pe faras la sfarsitul lui 1998 din aceleasi considerente tampite...
    14 3
  • pinochio
    "Dar asta nu înseamnă nimic mai mult decât că sunt regulat acolo"
    vai, vai, vai
    2 1
  • rastafan2
    Trag speranta, SF, ca a fost o intelegere intre McLaren, Ferarri si Sauber. McLaren scapa de Ham ca are pretentii si-l lasa la Mercedes, Sauber il da pe Perez la McLaren, ca n-are pretenti salariale mari, Ferarri il iau pe Schumi inapoi, si Massa merge la Sauber. Sa nu-mi spuneti ca pilotul academiei Ferarri a plecat la McLaren fara acordul lui Montezemolo. Eu asa cred ca sta treaba. Si sunt gata sa pun pariu!
    5 1
  • ...din pacate si Ferrari,i-a facut figura cam in acelasi mod.La adus pe Kimmi apoi si pe acesta l-a fentat cu Alonso.Dar Dumnezeu nu doarme............
    9 1
  • rastafan2
    Poate isi spala Ferarri pacatele.
    1 1
  • x_zone
    schuipimacher el tractoristo a tavalit tot ce a avurt in fata anul asta ..numai frustrati pe aici
    1 5
  • In titlu scrie ca Schumacher nu si-a indeplinit obiectivele, dar CEO-ul Mercedes spune ca:nu ne-am indeplinit obiectivele. Inclusiv Ros Brawn a recunoscut ca de cele mai multe ori nu i-au livrat o masina fiabila, ori s-au facut greseli in paddock, gen roata nestransa bine, strategie proasta etc.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru