Mercedes, singura echipă care se opune creşterii masei minime a monoposturilor

de Daniel Popescu
Marti, 03.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes este singura echipă care se opune creşterii masei minime a monoposturilor de la 690 la 700 de kilograme în sezonul 2014, decizie care ar ajuta piloţii cu masă corporală mai mare.

Esential 690 de kilograme este masa minima a monoposturilor pentru sezonul 2014
700 de kilograme este masa minima a monoposturilor propusa de 10 echipe pentru anul viitor
Masa minimă a monoposturilor va creşte anul viitor la 690 de kilograme, ca efect al masei mai mari a noilor motoare turbo V6 de 1.6 litri.

Pe măsură ce echipele au început dezvoltarea noilor monoposturi, inginerii şi-au dat seama că această masă limită este prea mică şi că ar urma să pună numeroase probleme pentru piloţii înalţi, care în mod tradiţional au o masă corporală mai mare.

Prin urmare, echipele au propus creşterea masei minime la 700 de kilograme, limită care ar trebui să intre în vigoare abia în 2015. Pentru ca regula să fie aplicată de anul viitor, echipele trebuie să voteze în unanimitate această schimbare, însă publicaţia Autosport susţine că Mercedes este singura s-a opus acestui proiect.

Trenul de rulare este greu şi cred că este un aspect nefericit.

Pentru piloţii foarte grei, nu pot să văd cum vor reduce echipele masa.

Adrian Newey
Director tehnic Red Bull
Adrian Newey, directorul tehnic al celor de la Red Bull Racing, susţine că reguola celor 700 de kilograme ar trebui aplicată de anul viitor.

"Cred că regula ar trebui schimbată. Toate echipele cu o singură excepţie au votat pentru creşterea masei minime şi trebuie să fie un vot unanim, dar a existat o echipă care s-a opus. Trenul de rulare este greu şi cred că este un aspect nefericit. Pentru piloţii foarte grei, nu pot să văd cum vor reduce echipele masa", a declarat el.

Propunerea de creştere a masei minime va fi discutată din nou de echipe în cadrul F1 Strategy Group, întâlnire care va avea loc săptămâna viitoare.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru