Mercedes speră la o luptă fără incidente pentru titlul mondial: "Cel mai mare coşmar al nostru este o defecţiune tehnică"

de Daniel Popescu
Marti, 15.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes speră ca Lewis Hamilton şi Nico Rosberg să nu fie afectaţi de defecţiuni tehnice în cursa din Abu Dhabi, care va decide campionul mondial al sezonului 2016.

Victoria obţinută pe ploaie la Interlagos i-a permis lui Lewis Hamilton să se apropie la 12 puncte de Nico Rosberg în clasamentul general şi să rămână astfel în cursa pentru titlul mondial înaintea cursei decisive planificate în Abu Dhabi.

Directorul de motorsport Toto Wolff speră ca piloţii să poată lupta liber şi să nu fie constrânşi de defecţiuni tehnice care să afecteze şansele acestora la un rezultat favorabil.

"Aşa cum ar fi ordonat Bernie Ecclestone, vom avea cursă decisivă în Abu Dhabi. Diferenţa este de 12 puncte, aşa că trebuie să lupte pe circuit. Trebuie doar să le oferim doua monoposturi cu care să poată lupta pe circuit. Cel mai mare coşmar al meu ar fi o problemă tehnică", a declarat austriacul.

Urmareste Automarket
Wolff consideră că Hamilton şi Rosberg au făcut în Brazilia cea mai bună cursă din acest sezon, însă crede că acest lucru nu a ieşit atât de clar în evidenţă prin prisma spectacolului de pe circuit oferit de Max Verstappen.

"Nu te poţi aştepta la primele două locuri în astfel de condiţii, aşa că este o performanţă rară.

Condiţiile au fost dificile şi sunt foarte mulţumit de rezultat. Probabil este cel mai bun rezultat al sezonului. Dar a fost spectacolul lui Verstappen. Este incredibil. A fost spectacolul lui Verstappen. Pilotaj incredibil. Fizică este redefinită", mai precizat el.

Via GrandPrix247, Motorsport

Comentarii (23)

  • direct a ziso ,rosberg campion ,daca nu i se strica masina la neamtu jegos, o sa fie campion ,un loc doi sau 3 e de ajuns se taraie el pe locurile astea pana la finalul cursei ,pe ham lau facut,sa mai facut si el si iaca asa iasa neamtu campion de mana a doua,pacat de sportu asta...
    12 29
  • Ce urat suna "asa cum ar fi ordonat Bernie"... Mai ales dupa declaratia din Austin
    18 1
  • Off Topic - Ron Dennis nu mai este boss-ul echipei Mclaren..
    13 3
  • balatescu
    trebuie sa iasa pilotul de mina a doua campion ce falsi sint hitleristii !!!
    13 23
  • @sorin cine catiga dintre cei doi va fi campion dada stai sa calculezi lui rosberg nu ii ajunge locul 2 acesta valorand 36 de pouncte atunci cand Ham e pe locul 1 cu 50 de puncte... matematica asta ... din locul 2 in jos are nevoie ham de un alt pilot intre el so rosberg ca sa fie campion asta pana in lcul 5 parca de acolo ii trebuiesc 2 piloti intre ...
    3 16
  • @carevoli nu stiam ca se mai dubleaza punctele,scuze mai greseste omu..
    10 2
  • octav71
    Nu se mai dubleaza punctele!
    Deci, un loc 2 sau 3 pentru Rosberg si e campion. Nu a fost cel mai bun, nici cel mai rapid, nu a efectuat nici cele mai spectaculoase depasiri... dar va fi campion mondial.
    14 2
  • Baieti, la ce sezon de formula 1 va uitati? :)) 2014 cumva?
    9 1
  • curat "cosmar", poa' sa abandoneze amandoi, unul din ei tot ia titlul pentru Mercedes
    10 0
  • au mai fost curse din astea pe ploaie, Senna le dete 1 tur la toti la Donington. Sunt curse in care un pilot trage lozul, ploaia, setarea, flacara albastra etc si iese minunea. Si pillotajul, desigur.
    Au fost curse din astea si pe uscat, Kini la Suzuka 2005, Schumacher in mai multe randuri.
    RBR a fost mai buna pe ploaie, cu ambii piloti, daca nu stalceau strategia castigau dubla. Asa trebuie sa de multumeasca cu spectacolul si tot Mercedes ia punctele
    12 0
  • jackal
    nu se mai dubleaza nici un punct.rosberg are nevoie de locul 2 sau 3 ptr a deveni campion mondial
    9 1
  • Mi se pare mie sau in ultimele curse Rosberg are ordine de echipa sa fie pe 2? In conditiile in care anul trecut a dominat ultimele curse, acum se bate cu Verstappen? La niciun restart in Brazilia, si au fost cateva, Rosberg nici macar nu si-a pus problema sa fie aproape de Hamilton, sa il poata ataca. Nu mi se pare logic din nici un punct de vedere, mai ales ca locul 1 i-ar fi garantat titlul. La fel in Mexic, Rosberg sta linistit si ia atacurile lui Max, pana ce acesta greseste. Ceva nu e ok, acolo. Simt iar ca Rosberg are hamuri pana in abu dhabi. Daca pierde acolo Rosberg campionatul pe cine stie ce motiv.... ar fi chiar de rasul lumii situatia.
    14 3
  • fan Ferrari
    nu conteaza cum va castiga titlul Rosberg
    in istoria F1 va intra ca si CM 2016

    cat despre cine merita titlul, ma repet

    - cel care la sfarsitul sezonului are cele mai multe puncte!

    Rosberg nu in Malaizia a castigat titlul (sa vedem dc il castiga)
    dc castiga l-a castigat prin performantele aratate timp de 21 de curse

    ca sa-l citez pe Button

    "it's not over until it's over!"
    14 4
  • Interesant am vazut stirea ca Ron Dennis nu mai este CEO al grupului McLaren Technology, au fost discutii intre actionari si avand doar 25% din actiunile grupului, restul actionarilor nu mai au asa de mare incredere in viziunea lui pentru 2016 si mai departe.
    4 0
  • @jumbo
    Rosberg isi joaca cartea, fara nebunii, riscuri. Locul 2 si titlul.
    14 1
  • Rosberg conduce cu un morcov de 2 metri ....dacă i se întâmplă ceva cu mașina în ultima cursă o să regrete ca nu a tras mai tare si a mers doar la siguranța....era bine să fie mai mică diferența....de 6 puncte mai exact.....și cine câștigă ia totul....asa ....sigur ia locul 3
    2 5
  • Este posibil oricind o surpriza, asa ca nu se stie niciodata.
    6 0
  • Speculatie
    Mai exista un scenariu. Acela care, de la bun inceput a fost stabilit campion mondial, Hamilton. Adica, in ultima cursa Ham iese pe primul loc iar Ros iese al patrulea sau mai jos sau abandoneaza. Exista varianta ca prin contract Mercedes sa-i ofere lui Ham mai multe titluri mondiale, iar Ros sa fie permanent pilot nr. 2. De ce ar accepta asta Ros ? Pentru o caruta de bani. Tot ce am urmarit pana acum in campionat (duelul dintre ei) ar putea fi un film frumos bine regizat. Oare??????
    7 0
  • Marius
    Daca mosu a cerut sa se castige campionatul in ultima cursa si in ultimul viraj asa sa fie. Mai castiga poate Merc niste bonusari ca prestigiul nu ii mai intereseaza!
    4 0
  • bernie
    Hami si Rosb sunt un fel de Senna si Prost la scara mai mica...Ham seamana cu Senna piloteaza bazandu-se mai mult pe intinct si asumandu-si mai multe riscuri...In schimb Rosberg este mai cerebral , piloteaza la siguranta si nu isi asuma riscuri inutile...Ptr el conteaza doar clasamentul final si castigarea titlului...Anul asa cei doi au reusit mai mult sau mai putin spectaculos sa se acroseze reciproc la fel cum o faceau Senna si Prost pe vremuri...Totusi cei doi nu se ridica la valoarea predecesorilor ptr ca aia aveau si alte calitati in plus fata de Hami si Rosb...Iar lucrul cel mai important este ca echipa nu se amesteca in duelurile celor doi si nu apela la regii ieftine ptr cresterea spectacolului si audientelor la cererea mai tanarului bernie de atunci...
    7 0
  • TITI F1
    Ca sa inteleg, Hamilton daca va castiga cursa din desert va acumula 10 victorii intr-un sezon, iar Roby Roberto fost Williams Bmw actual AMG, CASTIGA CAMPIONATUL CU 9 VICTORII?
    0 0
  • klausnake
    @TITI F1
    Da,teoretic,se poate castiga titlul mondial fara sa castigi nici o cursa.
    Conteaza numarul de puncte cumulate de-a lungul anului.
    1 0
  • klausnake
    @bernie
    Din punctul meu de vedere,ne-universal valabil,Rosberg nu face nici cat o flegma de-a lui Prost...si ma refer strict ca pilot.
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru