Mercedes: "Suntem pregătiţi pentru procesul testului cu Pirelli"

de Daniel Popescu
Marti, 18.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toto Wolff afirmă că Mercedes este pregătită să-şi apere cauza în procesul testului cu pneuri Pirelli, întrucât este convinsă că nu a încălcat regulamentul sportiv.

Esential 20 iunie este ziua in care va fi judecat procesul testului efectuat de mercedes cu pneuri Pirelli
Numai două zile au mai rămas până când Tribunalul International al FIA va judeca procesul testului efectuat de Mercedes cu pneuri Pirelli la jumătatea lunii mai, iar echipa germană susţine că este pregătită să-şi apere interesele.

Directorul de motorsport Toto Wolff afirmă că Mercedes nu are nicio emoţie înaintea procesului, întrucât este convinsă că nu a încălcat regulament sportiv atunci când a testat cu Pirelli cu monopostul din sezonul curent.

"Am pregătit documentele şi nu putem face mai mult. Joi va fi ziua judecăţii şi vom vedea dacă putem accepta decizia. Nu avem niciun fel de sentimente, nici pozitive, nici negative. Avem încredere că nu am greşit cu nimic", a declarat austriacul pentru publicaţia germană Welt on Sonntag.

Atuul Mercedes este sub forma unui email trimis de FIA prin care au primjit permisiunea de a testa.

The Guardian
Publicatie britanica
Wolff a refuzat să explice motivele pentru care este încrezător că Mercedes nu a greşit cu nimic, în condiţiile în care regulamentul sportiv interzice utilizarea monoposturilor curente sau de anul trecut pentru teste.
Totuşi, publicaţia britanică The Guardian susţine că echipa va prezenta un email din partea lui Charlie Whiting, directorul de curse al FIA, care şi-a dat acordul în scris pentru efectuarea testului.

"Mercedes va aduce dovezi scrise că au avut permisiunea să testeze pneurile Pirelli. Atuul Mercedes este sub forma unui email trimis de FIA - aparent din partea lui Whiting, prin care au primjit permisiunea de a testa", a precizat sursa citată.

Mercedes va fi reprezentată la Tribunalul Internaţional de şeful Ross Brawn şi mai mulţi avocaţi.

Via SkySports

Comentarii (4)

  • Ce nesimtit! Auzi la el "vom vedea dacă putem accepta decizia". Adica faci ce vrei, desi stii ca nu e corect iar dupa aia mai esti si cu nasul pe sus ?
    4 10
  • markusrull
    acum nu mai comenteaza nimic cunoscătorii? testul a fost facut cu aprobarea lui charlie, nu de capu lor... si o sa castige procesul... eventual o sa fie sanctionat charlie.
    Dar nu o să fie sancţionat nimeni în nici un fel, şi celelalte echipe doritoare o sa testezeş;)
    9 3
  • @markusrull
    Daca citesti cu atentie vei vedea ca "The Guardian" spune ca Mercedes are acordul lui Whiting, MB inca nu a devaluit nimic.

    Deci mai avem de asteptat pana joi seara sau vineri dimineata sa vedem exact ce probe aduce MB.
    1 0
  • Fan F1
    Pana in acest moment Whiting nu a gresit in respectarea regulamentului nici odata. Nici macar nu s-a inselat vre-odata in privinta regulamentului. A mai avut cateva decizii sa zicem discutabile dar niciodata nu a gresit, ba chiar as spune ca a fost atent in ceea ce declara si ce face tot timpul. Acuma sa vedem ce-o sa fie peste doua zile pentru ca chiar daca cei de la Mercedes sunt linistiti, au avut destule declaratii despre retragere, acceptarea pedepsei si alte rahaturi in genul asta. Mai comic este ca desi sunt sigur ca stiu ca au trisat (gresit, whatever) idea de baza este ca pozitia lor este ca nu au gresit si ca s-ar putea retrage daca vor fi pedepsiti. Ceea ce nu are nici o treaba cu acceptarea pedepsei ba chiar invers. Macar cei de la McLaren au platit amenda dar niciodata n-au cumentat despre "bai plecam daca ne pedepsiti", nu de alta dar cei de la Mercedes par nu numai lasi dar si foarte falsi. Comic ar fi ca Brawn sa fie debarcat dupa acest scandal looool. Si sa spuna bai baieti a fost vina mea, m-am inselat, shit happens. Asta in speranta ca Mercedes nu o sa fie depunctata sau chestii in genul asta. Evident o descalificare nu ar ajuta pe nimeni, dar cateva curse depunctate i-ar trezi un pic la realitate si pe cei de la Mercedes. Plus pentru ca-s 19 curse (sau sunt 20 cine dracu mai stie) s-ar merita sa fie depuncati pentru 1/4 din curse. Fair play + o amenda de vreo 10 milioane si s-a rezolvat problema.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru