Mercedes susţine că Hamilton şi Rosberg au devenit reticenţi să facă schimb de date

de Daniel Popescu
Luni, 23.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toto Wolff afirmă că Lewis Hamilton şi Nico Rosberg nu au fost complet transparenţi în schimbul de informaţii în timpul Marelui Premiu al Austriei.

Esential 4 este numarul curselor castigate de Lewis Hamilton in acest sezon
3 victorii a acumulat Nico Rosberg in primele opt curse ale anului
29 este avansul lui Nico Rosberg in clasamentul general in fata lui Lewis Hamilton
Mercedes este echipa dominantă a sezonului 2014 al Formulei 1 şi intenţionează să-i lase pe Lewis Hamilton şi Nico Rosberg să lupte liber pentru titlul mondial al piloţilor.

Una dintre condiţiile impuse pentru a adopta această strategie a fost ca cei doi piloţi să facă schimb de informaţii cu scopul de a ajuta Mercedes să-şi îmbunătăţească performanţele. Directorul de motorsport Toto Wolff a dezvăluit însă că, în Marele Premiu al Austriei, a observat o primă fisură sâmbătă dimineaţă, atunci când piloţii au fost reticenţi să furnizeze datele obţinute în antrenamente.

"Echipa a avut un scurt moment sâmbătă dimineaţă.

După ultima sesiune de antrenamente nu eram într-o formă bună, iar atmosfera nu a mai fost ca în ultimele curse. Vedem că situaţia devine foarte competitivă şi că transparenţa suferă un pic, aşa că trebuie să ne asigurăm că asta nu afectează echipa", a declarat austriacul pentru publicaţia GPUpdate.

Pe de altă parte, Wolff este încrezător că cele părţi vor ajunge la un acord comun pentru ca Mercedes să beneficieze în continuare de informaţiilor celor doi piloţi.

"Nu este vorba numai despre piloţi, ci şi despre cele două echipaje ale lor care fac parte dintr-o singură echipă. Pentru piloţi, principalul obiectiv este câştigarea titlului la piloţi, pe când obiectivul nostru este să câştigăm titlul constructorilor şi să ne asigurăm că unul dintre piloţi câştiga titlul piloţilor", a adăugat el.

Via GPUpdate

Comentarii (13)

  • Rosberg ar merita sa abandoneze in urmatoarele curse,astfel s-ar face dreptate
    27 22
  • Nu se poate face dreptate pentru ca nu Rosberg l-a scos din cursa pe Hamilton si dreptatea nu se face dupa ureche cum vor plebeii (fie ei multi si .....). Rosberg si Hamilton au aceasi masina si spre surpriza tuturor, mai putin a fanilor orbi ai lui Hamilton evident, se pare ca Rosberg incepe a prinda cursa si sa-l bata pe acesta, ceea ce sincer este o surpriza in sine. Pentru moment as spune ca Rosberg castiga incredere in timp ce Hamilton o cam pierde, sunt curios cand va interveni echipa sa-l sprijine pe Rosberg si sa-i "ofere" lui Hamilton exact acelasi lucru pe care el i l-a facut lui Alonso. In rest, spor la treaba baieti!
    27 17
  • rosberg nu merita sa castige titlul mondial
    7 12
  • bogdan
    S ar putea sa fie doar scenarii, da hai sa vedem. S ar putea ca la sfarsitul campionatului, Ros sa termine in fata lui Ham, Perez in fata lui Hulk, Mal In fata lui Gro si Gut in fata lui Sut. Ca de obicei cine plateste fute.
    6 5
  • mobius
    "TestDriver01", un comentariu pe gustul meu. Ma uit la f1 din 1990 si o urmaresc cu mult inainte. Sper ca acum la Mercedes Hamilton sa primeasca lectia pe care o merita, pentruca eu nu am vazut nici pana atunci, Hungaroring 2007 si nici dupa, ca un pilot (sprijinit atunci copios de echipa, impotriva bunului simt si a intereselor proprii), sa-si reclame colegul de echipa oficialilor pentru niste lucruri care s-au desfasurat in limitele normalului, dupa parerea mea. Dupa tot ce a facut echipa pentru el, repet impotriva propriilor interese, in 2013 el tradeaza echipa si pleaca la concurenta. Nu pot sa spun decat ca tradatorii nu sunt apreciati pe nicaieri (a se vedea si cazul lui Nelson Pichet jr.). In plus Hamilton nu a excelat niciodata in protejarea monopostului. Stilul sau agresiv l-a condus de multe ori uzura prematura a pneurilor, la supraincalzirea franelor si nu de putine ori in parapeti.
    11 17
  • F1 din 1990
    Va reamintesc un singur lucru ( si va rog sa nu aruncati cu pietre), regretatul mare campion Ayrton Senna a trait si amurit pentru acest sport conducand intotdeauna la limita. La un moment dat trebuie sa risti un pic sa faci lucurile putin altfel. Fara piloti gen Senna, Prost, Mansel, Sumi ( acuzat uneori de gesturi nesportive) acest sport probabail ca n-ar mai fi existat. La fel astazi fara piloti combatanti gen Hamilton, formula 1 nu ar mai insemna nimic.
    22 6
  • BRAVO: F1 din 90, mobius.
    Cred ca avem aceeasi varsta si am vazut multi piloti si multe curse.
    Nu sunt asemenea nici 2 picaturi de apa si deci nici 2 piloti sau 2 masini. Precizia mare cu care sunt lucrate actualele f1 nu garanteaza egalitatea masinilor. Stilul de pilotaj duce la uzura mai mare la o masina fata de cea a colegului, de aici micile diferente si pierderi de trasa, cand din partea unuia, cand din partea altuia, datorata diferitelor elemente la unu fata de celalalt.
    10 2
  • mobius
    Eu nu spun ca Hamilton nu ar fi combativ, nici ca nu ar fi rapid si este adevarat de asemenea face si spectacol, dar spre deosebire de cei enumerati, la capitolulrationament nu prea sta bine, motiv pentru care, asa cum spun destul de multi, nu este un pilot complet.
    7 9
  • winrar
    rosberg de ce nu-l ajuta pe ham cand are problem cu masina???? Ham a facut-o tipla pe a lui ros si a fost bine...s-a vazut neamtu cu saci in car si a tulito. Scoate batiste galbene pe la Monaco!
    11 4
  • Rosberg
    Cine va spune voua ca Hamilton a facut-o "tipla"? Comentariu de handi! De parca inginerii sunt doar de decor acolo, Hamilton nu are creier pentru titluri decat daca echipa ii este aservita 100%. Iar pentru cei care au probleme cu capul si cred in teorii cum ca Rosberg e avantajat Lauda care este actor important in conducerea echipei l-a adus pe ham la Mercedes sa-l scoata campion! In Austria pur si simplu Rosberg a fost mai bun. A fost mai bun ca Schumacher 3 ani la rand. De ce n-ar fi mai bun ca Ham. Cu asta basta.
    3 7
  • bernie
    Cel mai bun si cel mai complet pilot este fandositul bancii santander care mai nou conform spuselor unui "geniu critic si moralist" pe numele lui test driver1 a devenit cel mai mare mecanic de tren marfar din galaxie.Asta o sa rupa galaxia in doua cu "trenul motor" pe care il piloteaza inainte ca galaxia noastra sa se ciocneasca cu galaxia Andromeda...Fratilor puneti-va la adapost din timp sa nu fiti luati prin surprindere de mecanicul galactic!!!
    5 1
  • Nenea austriacule ...la constructori sigur iesiti campioni asa ca lasati pilotii sa lupte fiecare pt el ca din czuza ta mananca lumea la rahat
    .cum am mai zis Ham e f bun..dar tre sa fie mai inteligent...
    5 1
  • bernie
    @rsq...intr-o buna masura ai dreptate in comentariul tau.Dar de ce trebuia sa scrii ca mananca lumea rahat???Fanii lui Hamilton ai lui Rosberg si altii si-au spus parerea lor.Adevarul ca la Mercedes lucrurile sunt putin complicate in prezent si probabil sunt putin surprinsi de aceasta situatie si inca nu stiu s-au nu s-au hotarat cum sa o gestioneze.Daca fanii isi spun parerile asta nu inseamna ca mananca rahat asa cum se mai intampla din pacate cu unii pe acest site.Nu vreau sa fiu rautacios cu tine dar ceea ce ai postat tu mi se pare deplasat.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru