Mercedes: "Trebuie să semnăm Acordul Concorde înaintea listării F1 la bursă"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.05.2012
Mercedes consideră că fondul de investiţii CVC Capital Partners trebuie să semneze Acordul Concorde cu echipa germană înainte de listarea la bursa din Singapore.

Mercedes şi Williams sunt singurele echipe importante ale Formulei 1 care nu au semnat încă noul Acord Concorde care guvernează competiţia, element care a condus la numeroase speculaţii cu privire la o potenţială retragere a constructorului german din Marele Circ.

Informaţiile au fost negate în paddock-ul circuitului de la Barcelona de CEO-ul Nick Fry, care insistă că Mercedes-Benz nu se gândeşte la o retragere din Formula 1.

"Mercedes-Benz îşi doreşte să fie în Formula 1. Aş adăuga că şi Formula 1 are nevoie de Mercedes-Benz, pentru că este unul dintre cele mai importante 20 de branduri mondiale şi este unul dintre puţinii constructori din Formula 1, plus că este furnizor de motoare pentru trei echipe. Poate atrage branduri precum Starwood Hotels (n.r - un nou sponsor al echipei), o uriaşă companie americană care ia foarte în serios astfel de decizii", a precizat britanicul.

Negocierile pentru semnarea unui nou Acord Concorde au eşuat din cauza faptului că Bernie Ecclestone a refuzat să acorde germanilor bonusuri similare cu cele primite de Ferrari, Red Bull şi McLaren.

Mercedes anticipează însă că negocierile vor fi mai simple în următoarea perioadă, întrucât consideră că Ecclestone are tot interesul să semneze noul acord înainte de listarea Formulei 1 pe bursă din Singapore.

"Dacă CVC Capital Partners (n.r - deţinătorul drepturilor comerciale) vrea să listeze F1 la bursă, cred că au nevoie să rezolve destul de rapid această problemă, posibil mai multă nevoie decât avem noi.

Sunt complet convins că dacă CVC vrea să vândă o parte sau toată Formula 1, valoarea pe care o pot obţine va fi serios diminuată dacă Mercedes nu participă în F1", a adăugat el.

Via | Reuters

Comentarii (1)

  • Jesus...
    "care i-a foarte în serios astfel de decizii". Serios? "i-a"?
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru