Mercedes va evalua în Spania o soluţie pentru îmbunătăţirea sunetului motorului

de Daniel Popescu
Joi, 08.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes va evalua în antrenamentele sau cel târziu în testele din Spania o soluţie inedită pentru îmbunătăţirea sunetului motoarelor, prin introducerea unei evacuări suplimentare.

Soluţiile variază de la soluţii foarte complexe în cadrul sistemului de evacuare până la un banal megafon în spatele monopostului.

Toto Wolff
Director Mercedes Motorsport
Formula 1 încearcă să găsească o soluţie prin care să îmbunătăţească calitatea şi intensitatea noilor motoare turbo V6 de 1.6 litri, în urma numeroaselor critici primite din partea fanilor şi a organizatorilor de curse.

O primă soluţie va fi evaluată de Mercedes în antrenamentele de vineri din cadrul Marelui Premiu al Spaniei sau cel târziu în cadrul sesiunii de teste de două zile de săptămâna viitoare de pe acelaşi circuit.

Inginerii echipei germane vor amplasa o evacuare suplimentară pe monopost care va avea o deschidere la unul dintre capete, iar rolul acesteia este acela de a îmbunătăţi intensitatea sunetului.

"Soluţiile variază de la soluţii foarte complexe în cadrul sistemului de evacuare până la un banal megafon în spatele monopostului", a declarat Toto Wolff, directorul Mercedes Motorsport, referindu-se la evacuarea suplimentară.

Totuşi, cei de la Mercedes sunt îngrijoraţi că soluţia va avea efecte negative asupra performanţelor, întrucât aceasta ar putea întrerupe integrarea dintre unitatea de propulsie şi sistemul de evacuare al monopostului.

Via GMM

Comentarii (1)

  • pentru sunet si pentru ... cele doua secunde pe tur cu care vine la pachet :)))
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru