Mercedes vrea să-l păstreze pe Schumacher într-un rol de conducere după retragere

de Daniel Popescu
Joi, 13.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ross Brawn şi-a exprimat speranţa că Michael Schumacher va accepta un rol de conducere la Mercedes după ce se va retrage din activitatea de pilot.

Schumacher vrea să rămână implicat in Formula 1 pentru că iubeşte sportul, iubeşte cursele si îi place să devolte monoposturi.

Ross Brawn
Sef Mercedes AMG
Michael Schumacher nu a luat încă o decizie finală în privinţa prelungirii contractului cu Mercedes pentru sezonul 2013, însă şeful Ross Brawn îşi face deja planuri de viitor.

Britanicul este convins că septuplul campion mondial nu va putea sta departe de Formula 1 şi speră ca după retragerea din activitatea competiţională să accepte un post de conducere, fie el şi mai mult consultativ.

"Este posibil. Va exista o zi în care se va retrage. Nu discutăm despre asta în detaliu pentru că nu luăm aşa ceva în considerare în acest moment. Dar experienţa lui Schumacher în sporturile cu motor şi judecata lui ar fi un bun de preţ pentru orice echipă. Nu sunt sigur că îşi doreşte un job de zi cu zi aşa cum vrem unii dintre noi, dar ar vrea să rămână implicat pentru că iubeşte sportul, iubeşte cursele, îi place să dezvolte monoposturi.

Aşa că sunt sigur că în viitor va rămâne foarte interesat. Ziua aceea va veni şi sper să rămână alături de noi", a declarat el.

Urmareste Automarket
Referindu-se la propria carieră în Formula 1, Brawn susţine că nu are niciun motiv să se retragă în viitorul apropiat din Formula 1, cu atât mai mult cu cât introducerea noilor motoare V6 de 1.6 litri planificată pentru 2014 reprezintă o provocare majoră din punct de vedere tehnic.

"În acest moment nu plănuiesc să mă retrag.

Sunt foarte entuziasmat de acest program pentru motoare din 2014 care va schimba regulile în Formula 1. Încă am o pasiune puternică pentru inginerie, aşa că un motor şi un pachet atât de diferite în 2014 este incitant, iar dezvoltarea echipei este incitantă. Pentru cât timp? Cine ştie? Dar nu am niciun interes să mă retrag în viitorul apropiat", a mai precizat el.

Via SportingLife

Comentarii (2)

  • sa speram ca se va intampla prin 2017:)
    17 3
  • Sa speram ca u o sa fie un nou Hagi ... ca antrenor :)
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru