Mexic vrea să găzduiască curse de Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 09.08.2011
Fiul celui mai bogat om din lume a dezvăluit că vrea să readucă Mexicul pe harta Formulei 1, idee plauzibilă inclusiv pentru preşedintele FIA, Jean Todt.

Mexic ar putea reveni în calendarul competiţional al Formulei 1 după o absenţă de peste două decenii, în cazul în care planurile lui Carlos Slim Domit, fiul lui Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, se vor concretiza în viitorul apropiat.

Acesta este membru în cadrul Federaţiei Internaţionale de Automobilism şi a dezvăluit că analizează posibilitatea de a readuce Formula 1 în Mexic pe circuitul Hermanos Rodriguez, care a mai găzduit curse în două perioade distincte, 1963-1970 şi 1986-1992, sau pe un circuit stradal din Guadalajara.

Mexic a renunţat la Formula 1 parţial din cauza taxelor prea mari necesare pentru a fi inclus în calendar, însă situaţia s-a schimbat în special după ce Carlos Slim s-a implicat în Formula 1 prin promovarea lui Sergio perez la Sauber prin intermediul companiei de telecomunicaţii Telmex.

Informaţiile despre planurile mexicanilor au fost confirmate şi de Jean Todt, preşedintele FIA, însă francezul nu a oferit niciun fel de detalii suplimentare.

"Astăzi, Mexic are o economie puternică şi sunt convins că în viitor va fi posibil (n.r - să găzduiască cursa de F1). Ştim că motorsportul este scump. Sunt o serie de criterii pe care trebuie să le îndeplinească pentru un astfel de eveniment, iar cel mai important este securitatea circuitului", a declarat el.

Niciuna dintre cele două părţi nu a specificat anul în care Mexic ar putea fi pregătită pentru a găzdui o cursă de Formula 1.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru