Chinezii continuă expansiunea: BYD vrea să construiască o fabrică de mașini electrice în Mexic

de Tiberiu Safta
Joi, 15.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania chineză BYD și-a exprimat intenția de a construi o nouă fabrică de mașini electrice. Aceasta va fi construită în Mexic, lucru care ar duce la expansiunea mărcii pe piața nord-americană.

BYD, cel mai mare producător de mașini electrice din lume, are ambiții mari de expansiune pe toate piețele importante din lume. După ce, la finalul lui 2023, compania chineză a anunțat că va construi o fabrică de mașini electrice în Ungaria pentru a se extinde în Europa, acum aceeași compania vrea să facă același lucru și în America de Nord.

Pentru asta, BYD dorește acum să înființeze o fabrică de mașini electrice în Mexic. De altfel, compania a inițiat deja un studiu de fezabilitate pentru înființarea acestei fabrici. Au avut deja loc discuții cu guvernul federal, dar și cu guvernele locale din această țară. Deocamdată nu a fost aleasă o locație pentru noua uzină.

Într-un interviu pentru Nikkei Asia, un oficial al filialei mexicane a mărcii BYD a precizat că țara nord-americană are un potențial vast, iar producția de peste mări este un lucru indispensabil pentru o marcă precum BYD. Mai mult, modelele mărcii chineze ar putea beneficia de credite fiscale federale în Statele Unite dacă aceste mașini sunt produse local.

Anul trecut au fost vândute 1.36 milioane de mașini în Mexic, mai multe cu 24% față de 2022. Dintre toate mașinile vândute în 2023, 120.000 dintre ele au fost vehicule chinezești.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru