Montezemolo ar putea renunţa la F1 pentru o carieră în politică

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 02.12.2010
Presa italiană susţine că Luca di Montezemolo este unul dintre potenţialii succesori ai lui Silvio Berlusconi, dacă guvernul condus de acesta va fi demis.

Italia traversează în această perioadă o criză politică fără precedent, după ce premierul Silvio Berlusconi a refuzat să demisioneze din funcţia de Prim Ministru la presiunea oamenilor politici din Peninsulă.

Din acest motiv, unul dintre partidele din Italia, numit Viitor şi Libertate pentru Italia, a iniţiat o moţiune de cenzură împotriva guvernului, care va fi votata în 14 decembrie. Întrucât Berlusconi nu mai are susţinerea majorităţii, se anticipează că moţiunea de cenzură va fi votată favorabil, ceea ce înseamnă că guvernul condus de acesta va fi demis.

Printre posibilii succesori ai italianului se numără, potrivit presei de specialitate din Peninsula, şi Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari. Chiar dacă acesta a negat întotdeauna orice implicare în politică, Montezemolo este văzut drept un succesot capabil datorită performanţelor obţinute în cei 19 ani petrecuţi la Ferrari, atât în sporturile cu motor, cât şi în industria auto.

Presa italiană susţine că există induicii potrivit cărora Montezemolo este tentat să intre în politică. Acesta a fost aspru criticat de aliaţii lui Berlusconi pentru ratarea titlului mondial cu Ferrari în acest sezon de Formula 1, iar Montezemolo a dezvăluit că se simte obligat să facă ceva pentru ţara sa. "Spectacolul făcut de un singur om s-a încheiat. Mă simt obligat să fac ceva pentru ţara de care aparţin", a declarat săptămâna trecută italianul în vârstă de 63 de ani.

La numai două zile după dezbaterea moţiunii de cenzură, Ferrari va găzdui în 16 decembrie festivitatea tradiţională de final de an, prilej cu care Montezemolo şi-ar putea anunţa implicarea în politică şi modul în care acest lucru va afecta activitatea sa la Ferrari.

Montezemolo a fost asistentul lui Enzo Ferrari înainte de a deveni managerul constructorului italian în anii '70, făcând apoi pasul spre Fiat în următorul deceniu. În 1991 a devenit preşedintele Ferrari, acolo unde a revitalizat divizia auto şi i-a adus la echipa de Formula 1 pe Ross Brawn şi Jean Todt, dar şi cu ajutorul lui Michael Schumacher.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (4)

  • toreador023
    Luca di Montezemolo
    sincer, ar fi o pierdere mare pt Ferrari...mai bine ar pleca Domenicali.
    8 0
  • Da
    Foarte bine zis toreador, mai bine l-ar inlocui pe domenicali.
    Oricum, greu imi vine sa cred ca ar renunta la F1, este practic imposibil cand iti intra deja atat de mult in sange.
    2 0
  • Montezemolo
    mai bine ramane la Ferrari..cu Montezemelo la conducerea Italiei ,aceasta tara ar ajunge in situatia echipei Ferrari ,adica printre ultimele locuri in Europa.
    1 12
  • Daca ar face din Italia ce-a facut cu Ferrari in ultimul deceniu..n-ar fi rau.E de preferat individului care ocupa postul de premier.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru