Montezemolo critică "ipocriziile" de la Hockenheim

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 27.07.2010
Luca di Montezemolo a sugerat că cei care au criticat ordinele de echipa ale Scuderiei Ferrari din Marele Premiu al Germaniei au dat dovadă de ipocrizie.

Luca di Montrezemolo, preşedintele Scuderiei Ferrari, a sărit în apărarea echipei sale în urma controverselor din Marele Premiu al Germaniei, când Felipe Massa i-a cedat victoria coechipierului său Fernando Alonso în urma unor mesaje codificate primite de la boxe.

Chiar dacă comisarii de cursă au stabilit că Ferrari a încălcat regulamentul sportiv prin instituirea ordinelor de echipă şi au amendat team-ul cu 100.000 de dolari, Montezemolo consideră că cei care critică echipa au dat dovadă de ipocrizie, prin prisma faptului că astfel de incidente sunt o regulă în Formula 1.

"Nu am niciun interes pentru polemici. Reafirm ceea ce am susţinut întotdeauna, şi anume că piloţii noştri sunt conştienţi că interesul echipei este mai presus de interesul individual. În orice caz, astfel de lucruri s-au întâmplat din zilele lui Nuvolari (n.r - pilot italian care a câştigat Campionatul European de Grand Prix cu Alfa Romeo în 1932) şi am experimentat personal asta când am fost Director Sportiv, în zilele lui Niki Lauda şi nu numai.

Prin urmare, ajunge cu această ipocrizie, chiar dacă pot să cred că unii oameni ar fi vrut că piloţii noştri să se elimine unul pe celălalt. Dar nu este cazul pentru mine sau pentru fanii noştri", a declarat italianul pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

În ciuda numeroaselor controverse care continuă să planeze asupra Marelui Premiu al Germaniei, Montezemolo afirmă că este încântat de performanţa echipei la Hockenheim şi, mai ales, de victoria obţinută.

"Sunt foarte fericit pentru toţi fanii noştri care au văzut două monoposturi Ferrari conducând de la început până la sfârşit, întrucât au dominat cursa. Rezultatul se datorează eforturilor tuturor oamenilor, care niciodată nu se dau bătuţi. Trebuie să continuăm în acest ritm, să îmbunătăţim maşina pentru a fi competitivi pe toate circuitele. De asemenea, Alonso şi Massa au făcut o treabă bună şi au dat totul pe parcursul weekendului", a mai precizat el.

Ferrari va apărea în faţa Consiliului Mondial pentru încălcarea regulamentului sportiv la o dată ce va fi stabilită ulterior.

Via | Ferrari

Comentarii (9)

  • ctlnmihai
    Montezemolo critică "ipocriziile" de la Hockenheim
    Dupa Valencia ai tipat in gura mare ca Ferrari a respectat regulamentul si a pierdut...acum cand recunosti ca a fost un ordin de echipa care desi se practica peste tot e interzis tot din cauza echipei Ferrari spui sa inceteze ipocrizia..Cine e ipocritul cel mai mare? Luca l-ai dat de gol pe Domenicali care dupa cursa a declarat ca n-au fost ordine de echipe...eu cred ca este timpul sa te retragi de la Ferrari ca imbatranesti si declari tot felul de prostii
    4 8
  • F1
    Trist este ca toate problemele pleaca din capul bolnav al bosorogilor de la FIA care fac reguli pe care nu le inteleg si in conseciinta inaplicabile, vezi "difuzorul", "F-duct", "kers" ... incearca sa ingradeasca orice inovatie-dezvoltare tehnologica pe care oricum nu o inteleg reducand totul la inovatia de a "fenta" regulamentul. Si ca si bun exemlu este si regulamanetul cu "ordinele de echipa" care din start este o contradictie pentru ca F1 este un sport de echipa. Si in plus desi pare evident este imposibil de demonstrat, poate a gresit treapta de viteza, poate a cascat pilotul, poate a fost eroare de pilotaj .... poate minte pilotul, etc .....
    8 3
  • Exact sport de echipa
    5 2
  • ctlnmihai
    coanda
    este un sport de echipa dar ordinele de echipa sunt interzise..Discutia asta ar fi trebuit purtata daca n-ar fi fost interzise ordinele de echipa..regulamentul incalcat + faptul ca au mintit = descalificarea pilotilor si a echipei.. Daca de la anul se abroga ordinele de echipa din regulament atinci totul e ok
    4 5
  • ctlnmihai
    Adevarat si ce spui tu, chiar daca e evident ce au facut acest lucru nu se poate proba
    5 3
  • ctlnmihai
    coanda
    Ce proba mai vrei decat decat declaratia lui Luca ...A spus clar ca Massa a facut ce e mai bine ptr. echipa..ori nu vrei sa intelegi lucrul acesta..Domenicalli a fost dat de gol ca a mintit cand a spus ca n-au fost ordine de echipe..dupa mine Montezemolo a oferit proba cea mai concludenta..Pe urma dezamagirea lui Massa spune totul.. da-mi dovada de o urma de obiectivitate ca dincolo de discutiile noastre FIA hotaraste pana la urma
    3 5
  • HAL9013
    scandalul de la ferrari
    Sunt deacord ca ce au facut cei de la ferrari a fost foarte urat. Dar sa nu fim totusi atat de ipocriti. Nu a fost an in care astfel de evenimente sa se intample si totusi nu au fost sanctiuni si nici atatea discutii desi poate ar fi meritat (vesi glock vs hamilton cand cel care a pierdut a fost, paradoxal, Massa).

    E clar pentru mine ca Massa ar fi zis cu voce tare ca au fost ordine de echipa daca i-ar fi permis contractul. Lucru valabil si pentru inginerul de echipa. Au fost atat de evident cat s-a putut. Seamana foarte mult cu scandalul Webber vs red bull dar probabil ca difera mult contractul.

    Daca erau ultimele curse lumea n-ar fi zis nimic dar pare scandalos cand se intampla la jumatatea sezonului. Totusi echipele stiu care circuite le avantajeaza si care nu, si poate ca altfel stau calculele pentru ei.

    Daca ferrari vor fi penalizati drastic acelas lucru ar trebui sa se intample si cu Red Bull si McLaren pentru ca ordinele lor de echipa nu au fost cu mult mai putin evidente.

    Ce m-a deranjat cu adevarat a fost bucuria inutila a lui Alonso.
    4 1
  • @ctlnmihai
    Nu mor caii cand vor cainii si nici cainii cand vor stapanii.
    Asa ca stai tu linistit... Formula 1 fara McLaren sau RBR poate continua... Dar Formula 1 FARA FERRARI ESTE ZERO! Nici toate punctele nu poate sa le retraga pentru ca e vorba de o singura cursa. Fara Ferrari scade audienta, scad contractele, Eclestone nu-si doreste sa piarda bani(si nu se va intampla). Vor plati acea amenda si sanatate... Daca ar fi timpul sa se ia masuri, pai hai sa incepem cu McLaren(la cate au facut nici nu stiu care e cea mai grava)
    In F1 nu se judeca dupa interpretari(cel putin nu trebuie!) ci dupa fapte. Reiese din discutie ca cineva i-a spus lui Massa sa cedeze locul? Nu. Acel "Sorry" se datoreaza faptului ca Massa a pierdut un loc si in continuare este incurajat... Normal, ca sa i se ridice moralul sa nu scada ritmul, insa era vizibil mai lent, intr-un timp Alonso il si ataca. Deci asta o putem interpreta in 1000 de variante, dar nu conteaza!!!
    Orice victorie reprezinta cel mai bun lucru pentru echipa... Daca maine McLaren scoate dubla si declara acelasi lucru(pentru ca asta se va intampla, asa e toata ideea, sa faci ce e mai bine pentru echipa) eu trebuie sa ma gandesc ca a fost ordin de echipa? Jalnica idee.
    Le gandesti la rece... Prea rece incat iti ingheata creierul.
    2 2
  • ordinele de echipa
    Sa fie clar ca toti, au dat ordine de echipa.Prostia cea mare a facut-o insa echipa tehnica care a dat acest ordin taraneste,facind praf intreaga cursa si jignind pe toata lumea.Aceasta echipa de ciumeti,maninca incet sansele lui Alonso la titlu atitea cite mai sunt.Orice explicatie privind negarea ordinelor de echipa este o insulta adusa spectatorilor si telespectatorilor .Totusi aceasta regula ar trebui eliminata intrucit este practicata de toate echipele mascat sau nu.Oricum Massa e cascat tot timpul cum a zis cineva mai sus,ptr. ca uita ca este nr.2 pe viata-un loc onorabil de altfel.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru