Montezemolo: "Ferrari are încredere în Massa"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 29.03.2012
Luca di Montezemolo i-a acordat un vot de încredere lui Felipe Massa, însă a admis că unul dintre motive este că în prezent nu există mulţi piloţi "remarcabili" care să fie disponibili.

Felipe Massa continuă să ţină capul de afiş al presei internaţionale, care speculează că acesta va fi îndepărtat de la Ferrari după rezultatele modeste din acest debut de sezon în comparaţie cu performanţele obţinute de coechipierul său Fernando Alonso.

Cu toate acestea, Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, insistă că Ferrari este alături de pilotul brazilian, chiar dacă nu ezita să evidenţieze că în prezent nu există foarte multe alternative. "Avem mare încredere în Massa, iar în acest moment nu văd mulţi piloţi remarcabili", a precizat italianul pentru agenţia germană de presă SID.

Speculaţiile cu privire la înlocuirea lui Massa circulă încă de anul trecut, însă au luat amploare după prestaţia remarcabilă a lui Sergio Perez din Malaysia. Aflat sub contract cu Sauber până la finalul sezonului curent, brazilianul face parte din Academia de Piloţi Ferrari şi poate reprezenta cea mai bună soluţie pentru Scuderia.

Presa speculează că înlocuirea ar putea avea loc chiar înainte de Marele Premiu al Chinei programat pentru 15 aprilie, informaţie negată însă vehement de oficialii Scuderiei Ferrari.

Via | GMM

Comentarii (27)

  • sa va traduc
    Alonso NU vrea sa vina Perez. De fapt, Alonso nu vrea alt coechipier decat Massa. E comod si poate sa joace rolul de pilot care "ridica masina" prin raportare la Massa.
    Daca Alonso nu vrea, Santander nu vrea, Montezemolo ...asta e. Vina lui Perez ca s-a grabit sa arate ce poate. Ar fi avuta mai multe sanse sa vina la Ferrari daca "statea in banca lui"....
    7 18
  • Bogdan
    Politica
    Sunt curios care sunt motivele acestei afirmatii pentru ca ea poate insemna de fapt contrariul si anume ca exista tensiuni pe acest subiect si ca evenimentele curg catre inlocuirea lui Massa.
    14 0
  • ayrton4ever
    hmmm
    si cand ma gandesc ca sunt multi care inca gasesc ciudat faptul ca in 2010 ferrari l-au favorizat pe Alonso..."Fernando is faster than you"... o alegere mai buna nici nu puteau face...cred ca aala a fost ultimul podium pentru Massa...mai calmati-va ma cu Perez asta... nu o cursa buna il face campion... mai are multe de demonstrat... PLUS ca a gresit sub presiune... si oricat ar specula unii carcotasi iubitori ai conspiratiilor... sefii de echipa si managerii au notat greseala...
    15 2
  • bla, bla, bla
    Cainii latra, caravana trece
    7 2
  • cainii nu latra de pomana .... e caravana cu cei 40 (cel putin) de hoti
    4 5
  • inca unu'
    au mizat numai pe Alonso, in continuare mizeaza tot pe el. E o strategie (dovedita) perdanta.
    7 7
  • ferrari
    ...iar ma repet...daca massa nu.si gaseste alta echipa ( sper sa ma insel ) se va rata la ferrari. Oare chiar a avut probleme schumi la gat in perioada cand a fost massa accidentat, s.au pur si simplu a fost un mod elegant de a refuza ferrari?
    7 3
  • @unii
    imi aduc aminte de o cursa canada 2005 cand un fisichella aflat in carti la castigarea campionatului conducea cursa aflandu-se in fata lui alonso care zbiera in casca "sunt mai rapiiid, sunt mai rapiiid, faceti ceva ...". NU asa ar trebui sa se castige faima de pilot "miraculos".
    10 7
  • @iulianimi
    e riscant sa plece massa (fara voia lui). Si piquet parea slab in comparatie cu alonso, a tacut, a indurat, dar cand s-a vazut exclus ... a iceput sa toarne. Cate stie si Massa ......
    7 5
  • unu-altul
    gheara-n gatlej!
    Nu-i asa ca va vine sa va bagati gheara in gat ca v-a dat fum Alonso duminica?Ce sa mai spui tu "ala" care postezi sub cate id-uri trebuie doar ca sa produci spam de calitate.Atata stii atata spui.Baga-ti om, nu mai posta singur.Fii convingator.
    11 3
  • ce le mai trebuie ca sa nu-l spriine pe Massa? Ca de varza, e varza...
    Naspaliul ala de Alonso a venit pentru trei ani ca face el treaba, ii expira contractu si el dopar cate una-doua victorii izolate. Nu asa se castiga un campionat. Ca nu se intelege cu inginerul, ca nu mai stie sa piloteze, ca e concurenta prea puternica ... ce o fi, rezultatele lipsesc si in definitiv doar ele conteaza.
    6 6
  • totala
    nu m-ar mira sa plece Alonso si sa ramana Massa. Ca Massa si-a indeplinit obiectivul, e cel mai bun pilot nr. 2. Alonso nu l-a indeplinit pe al lui, e un slab pilot nr. 1 ... sau nu e deloc. Sa nu va mirati sa vina Perez in locul lui Alonso cu tot sprijinul Santander. Era o vreme cand calitatea unui pilot il tinea in functie si nu interesele financiare. Kimi era superplatit sa ramana, Alonso a platit ca sa plece Kimi + sa nu vina altul. Halal valoare ... cumparata.
    6 10
  • Popeasca
    Generatia de rahat
    Ce sa mai vorbim de Schumacher care are 1 punct cu 7 titluri cumparate de Todt de la FIA luate langa Massa si alti piloti gen Massa!Ca acolo au inceput obiceiurile Ferrari.De aia ramane la Ferrari, ca a servit sub Schumy si sub Kimi ca ajutor de pilot.Pe Alfonzo nu prea are cum sa-l ajute...il ajuta ploaia!Ham?Ce sa spui de el, ca-i beleau atarnata de gatu meclada, au cea mai buna masina si degeaba!De rasu plansu!
    5 10
  • Popeasca
    schumacher 7 titluri!
    5 titluri cumparate de Todt ca 2 sunt de la Briatore
    9 5
  • popeasca
    popeasca, tu ai privit vreodata un FLUVIU?
    7 2
  • Popeasca
    iuliana
    iuliana tu stii sa citesti?
    3 4
  • popescu
    @popeasca
    nu prea a avut cu ce sa-l ajute nici in hockenheim 2010? Massa stie cel mai bine ce si cat ....
    3 0
  • cam suparati fani echipelor rivale nu vreti sa intelegeti ca a castigat alonso bravo lui nu stiu cand o sa mai castige cand era kimi la ferrari erau cam apropiat ca valoare cu massa acuma cu alonso ii in bezna totala poate santander conduce masina lui masa cine stie
    3 1
  • popeasca
    cred ca confunzi formula 1 cu vreo telenovela de pe acasa tv de vb asemenea prosti
    3 1
  • sa se loveasca si alonso la cap sa vezi ce in urma lui massa o sa fie....
    nici nu venea alonso la ferrari daca massa nu se accidenta.
    Asa daca ne luam dupa tine, fisichella era cam egalul lui alonso la renault ca sa vina la ferrari si sa fie la 2 (doua) sec in urma lui kimi....
    Mai vrei comparatii d-astea istete?
    2 0
  • cosmin
    Daca ar fi castigat Massa o astfel de cursa haotica, primii care ar fi contestat-o ar fi fost exact fanii lui Alonso, pe motiv ca a picat para malaiata.
    4 0
  • sa va dau la..............
    mai maimute antropoide de ce mi-ati sters postul???
    - pentru ca am spus ca alonso este un pilor de doi lei?
    - pentru ca am spus ca briattore este doar un combinator?
    - pentru ca am spus ca panaramele rosii sunt o rusine pentru F1?
    - sau pentru ca voi sunteti niste circari spalati pe creieri de macaronarii aia jegosi? si sunteti capabili doar de texte cu copy-paste? Rusine!!!!!!

    by the way (apropos - in engleza!!!!!!!!!!!!!! - atropoidelor) nici un post de al vostru nu a suscitat (adica provocat!!!!!!!!!! - atropoidelor) cate comentarii a provocat al meu!
    7 1
  • Au trecut ceva zile de la cursa. Am asteptat .... si asteptat .....
    Am asteptat sa laude cineva, macar unul, strategia lui Domenicalli de a-l chema pe Alonso la pit la momentul oportun si aproape sa-i faca acestuia cadou victoria.
    Dupa ultima cursa din 2010 era hulit in exclusivitate Domenicalli cu strategia lui cu tot, cu toate ca o depasire (cu un monopost superior, fapt dovedit de parcursul ultimelor curse din acel an) ar fi rezolvat problema ....
    Acum daca spuneti ca intrarea la pit din cursa trecuta i se datoreaza lui Alonso, atunci ook, are o vina si pentru strategia din 2010. Sau nu? Cum facem? Doar de bine?

    Deci: pierde Alonso e de vina numai Domenicalli. Castiga Alonso (datorita lui Domenicalli) => talentul dus la extrem e singurul vinovat !!!

    De toata jena. Sa sperati sa nu fiti judecati cu "balanta" cu care judecati voi ...
    1 1
  • mobius
    supozitii
    In momentul de fata ar fi posibil un schimb de piloti intre Ferrari si Sauber, adica Perez sa vina in locul lui Massa si invers. Mi se pare ca ar fi bine pentru toata lumea. Ar mai ramane doar sa vedem pe cine aduce Ferrari in locul lui Domenicali.
    1 0
  • @ciuma
    ee, lasa-i ... intelegi ca e un adevarat talent p-acolo nuuu ... apa de ploaie
    1 0
  • jegosilor
    nu va plac prea tare criticile, a? comunisti ordinari, numa cenzura aveti in cap
    1 0
  • voicuiulian59@yahoo.com
    stimatul domn care critica performanta lui mihail schumaker inseamna ca nu stie sa aprecieze calitatile acestui pilot excelent........
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru