Montezemolo: "Ferrari are nevoie de victorie la Austin"

de Daniel Popescu
Marti, 06.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luca di Montezemolo nu înţelege de ce update-urile introduse de Ferrari la Abu Dhabi nu au avut efectul scontat şi admite că echipa are nevoie de victorie în cursa de la Austin.

Avem 10 zile cruciale în faţă pe parcursul cărora trebuie să facem totul pentru a ajunge în Texas cu un monopost care poate lupta pentru victorie.

Luca di Montezemolo
Presedinte Ferrari
Fernando Alonso a redus cu numai trei puncte în Abu Dhabi diferenţa care îl separă de Sebastian Vettel în clasamentul general, în ciuda locului doi ocupat la finalul cursei.

La fel ca în ultimele Mari Premii, rezultatele modeste din calificări reprezintă punctul slab al monopostului F2012, chiar dacă echipa italiană a introdus aripi faţă şi spate de specificaţie nouă, pe lângă alte îmbunătăţiri aerodinamice. Preşedintele Luca di Montezemolo şi-a exprimat însă neînţelegerea cu privire la lipsa de eficacitate a update-urilor.

"Weekendul a fost dificil de citit şi a început cu o seară de sâmbătă în care am urmărit o situaţie care nu a fost pe deplin clară. Vreau să înţeleg de ce noile componente pe care le-am adus pe circuit au îmbunătăţit numai parţial performanţa lui F2012, ceea ce nu a fost de ajuns pentru a-i permite lui Alonso să lupte pentru primele poziţii ale grilei, în ciuda aşteptărilor contrastante ale inginerilor noştri", a declarat italianul pentru site-ul oficial al Scuderiei.

Esential 10 puncte trebuie sa recupereze Alonso in fata lui Vettel pentru a deveni campion
În acest context, Montezemolo admite că următoarele zile sunt cruciale pentru Ferrari şi avertizează că Alonso trebuie să câştige ediţia inaugurală a Marelui Premiu al Statelor Unite pentru a avea şanse reale la titlul mondial.

"Este clar că trebuie să facem mai mult în următoarele curse.

Asta le-am cerut astăzi lui Stefano Domenicali şi echipei sale. Avem 10 zile cruciale în faţă pe parcursul cărora trebuie să facem totul pentru a ajunge în Texas cu un monopost care poate lupta pentru victorie. Vorbele nu au nicio valoare: acesta trebuie să fie obiectivul nostru", a adăugat el.

Via Ferrari

Comentarii (7)

  • S-ar putea sa nu ajunga o victorie la Austin si sa fie nevoie de victorie si la Rio. De cand nu am mai vazut un final de concurs Ferrari in pozitiile 1 si 2.
    7 2
  • mobius
    PROTEST : Referitor la Raikonen despre mesajele radio "nu sunt atat de idiot incat sa nu-mi amintesc ce fac" fac cunoscut ca, doar primul comentariu si acesta sub pseudonimul "mobius" imi apartin, cel de-al doilea este al unuia pe care nu-mi sta in caracter sa-l calific. Incep sa ma gandesc serios sa parasesc acest seit, nu numai ca esti jignit pentru parerile tale dar, ti se pun pe seama cuvinte si idei pe care nici nu le-ai gandit. Este rusinos ce se intampla si cred ca administratorul ar trebui sa faca ceva, e greu de spus ce, pentru ca astfel de impostori se infiltreaza si se insinueaza peste tot. Cer scuze celui care posteaza cu pseudonimul "je", si il asigur ca nu-mi apartin cuvintele si injuraturile ce i-au fost adresate, asemenea comportament nu-mi sta in caracter.
    3 1
  • @mobius - Fa-ti cont,iti pui si-o poza si iti mai si apare numele cu litere albastre ingrosate => Nimeni nu iti poate "imprumuta" contul,asa ca tot ce apare scris de mobius e scris de mobius cel original!
    6 2
  • simpaticus
    muitza la ferraristi :))
    6 12
  • Pe mine unu ma distruge moral acest Vettel cand il vad ce noroc si ce echipa solida poate sa aiba in spate. Desi a plecat de pe ultimul loc a reusit sa minimalizeze handicapul la numai 3 puncte diferenta intre el si Alonso in cursa. E adevarat ca a fost ajutat si de acele abandonuri si de safety-caruri dar pana la urma punctele ce le-a obtinut conteaza acum. E greu pentru Alonso in mometul de fata, dar cine stie....poate reuseste ce a facut Vettel in Abu-Dhabi in 2010.
    6 2
  • Monte schimba echipa tehnica ,acolo e buba !Pune-l pe Briatore sau pe Todt si-o sa vedem victorii.In cazul de fata ,numai norocul mai salveaza acest sezon.Alonso e bun ,Massa si-a revenit-ghici ce trebuie facut.
    4 2
  • Pai mai... pana acum nu a spus nimic apropape un an de zile. Acum se apuca sa puna presiune pe echipa.... pai unde a fost pana acum ?!?
    Si iarasi vesnica problema a tunelului de vant. Pai asa echipa mare nu reuseste sa isi puna la punct tehnologia?!? Oricum desi tardiva, interventia lui este specifica gintei latine.... ingrasarea porcului in ajun...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru