Montezemolo nu este surprins de revenirea lui Massa

de Daniel Popescu
Miercuri, 03.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luca di Montezemolo susţine că nu este surprins de parcursul bun al lui Felipe Massa din acest debut de sezon.

Felipe Massa a avut un start de sezon semnificativ mai bun decât în anii precedenţi şi a reuşit să câştige mai multe puncte decât coechipierul său Fernando Alonso în primele două curse din Australia şi Malaysia.

Parcursul său a luat prin surprindere Formula 1, însă Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, afirmă că secretul brazilianului este relaxarea după tensiunile de anul trecut cu privire la viitorul său.

"Este adevărat că, la începutul anului trecut, s-a întâmplat ceva în capul său şi nu a putut merge la fel de bine ca Alonso. Dar acum este foarte relaxat, a fost foarte bun, dar nu ar trebui să uităm că au fost situaţii când a fost mai rapid decât Michael Schumacher. Dacă am vreo problemă, cu siguranţă nu este legată de piloţi", a declarat italianul.

Urmareste Automarket
Presa internaţională speculează că Alonso nu este încântat de parcursul lui Massa, întrucât autoritatea sa în cadrul Scuderiei ar fi afectată.
Spaniolul susţine însă că Ferrari are numai de câştigat dacă brazilianul continua să concureze în această formă, întrucât în acest fel şansele la titlul constructorilor vor fi mai mari.

"Revenirea lui Massa este cea mai bună ştire pentru echipă pentru că avem nevoie de concurenţă între cei doi piloţi şi cred că este foarte util să comparăm datele pe care le avem acum pentru a deveni mai buni", a explicat el recent pe parcursul Marelui Premiu al Malaysiei.

Via Motorsport

Comentarii (8)

  • Anul acesta este foarte probabil ca Massa sa castige cel putin o cursa.
    Pt titlul la piloti daca o tine tot asa, este in grafic.
    Iar la titlul constructorilor, Ferrari pare a fi favorita.... sa nu uitam ca pana in cursa a 2-a a fost prima in clasamentul general, iar in a 2-a cursa, Alonso a abandonat, el fiind creditat cu sanse enorm de mari la podium, chiar la victorie.
    26 5
  • are vreo 10 de cand massa tot isi revine,nu stiu din ce dar se tot vb de revenirea lui massa.sadox spune ca e foarte probabil sa castige o cursa anul asta,din cate stiu e pilot ferrari si pt el si altii e mare lucru daca castiga o cursa.acum fiecare cu parerea lui...:)
    4 1
  • u u a a
    0 0
  • Din pacate Masa este conditionat de monopost. Cu o masinarie buna se duce bine. Problema lui este lipsa de agresivitate. Este un locotenent excelent.
    8 0
  • "Presa internaţională speculează că" ... care presa ? Si la ce bun sa speculezi tot felul de chestii ? Nu se mai pot face teste in timpul anului, pe monoposturi se pot pune updaturi doar in weekendurile cu curse ca sa le testezi pe circuit. Ca sa dezvolti un monopost ai nevoie de cat mai multi kilometrii parcursi. Nu ajuta la nimic ca unul din cei doi piloti sa nu fie competitiv.
    Pe de alta parte Felipe e mult mia bun decit anul trecut. Marea lui problema e diferenta de ritm in cursa fata de colegul lui. Daca vrea ceva mai mult decit a termine in puncte Felipe trebuie sa fie mai bun si in ziua de duminica. S-a scos peste tot "marea" stire cu "Massa la invins de 4 ori consecutiv in calificari pe Alonso". Asa si ? Ce e cu asta? In toate cele patru cazuri Alonso era chiar dupa el. Diferentele au fost de sutimi, miimi. Ce relevanta are asta ?
    Ferrari are nevoie de doi piloti care sa adune cat mai multe puncte. Doar asa pot emite pretentii reale la titlul la constructori.
    5 2
  • jul1974
    Eu am zis si anul trecut ca inceputul slab a lui Massa se datoreaza faptului ca Ferarri au avut o masina catastrofala la inceput si el a fost un cobai in curse ptr Ferarri pe parcurs s-a imbunatatit masina si cand a avut o masina fara teste s-a descurcat mai bine; anul asta avand o masina mult mai buna comparativ cu anul trecut in startul sezonului nu mai sunt necesare upgradarile pe timp de cursa pe masina lui Massa drept urmare si el se comporta mai bine in curse ptr ca are un material de concurs mai bun.
    Oricum Alonso va fii favorizat de echipa si nu stiu daca Massa are sanse sa spere la ceva, doar o serie de cateva abandonuri ptr Alonsi si clasarea lui Massa foarte sus (ca in 2008 cu Kimi) il poate duce pe masa ca si pretendent la titlu - cu conditia sa mentina linia ascendenta din startul sezonului
    3 1
  • Da, momentan e mai bun decat Alonso. Si a fost si la sfarsitul anului trecut. Sper doar sa nu se constate la finalul sezonului ca a fost o greseala sa nu se mearga cu Massa pilot nr. 1 in locul lui Alonso in acest an.
    3 2
  • neamprost
    Dacă am vreo problemă, cu siguranţă nu este legată de piloţi", a declarat italianul.


    Te inseli amarnic. Daca ai doi piloti relativi egali nu inseamna ca sunt neaparat buni. Pot fi si slabi si egali.
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru