Montezemolo: "Revenirea lui Raikkonen, asemănătoare cu cea a lui Lauda"

de Daniel Popescu
Marti, 17.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luca di Montezemolo compară revenirea lui Kimi Raikkonen în Formula 1 cu cea a lui Niki Lauda şi sugerează că finlandezul îl poate învinge pe Fernando Alonso în lupta pentru titlu.

Lui Raikkonen îi cer victorii, consecvenţă şi podiumuri. Alonso va fi primul beneficiar.

Luca di Montezemolo
Presedinte Ferrari
Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, a explicat motivele pentru care are încredere în Kimi Raikkonen înaintea celei de-a doua să cariere în combinezonul roşu.

Italianul consideră că Raikkonen este mult mai motivat în prezent comparativ cu perioada de până la retragerea din 2009 şi compară revenirea acestuia în Formula 1 cu cea a lui Niki Lauda. Austriacul s-a retras iniţial la finalul anului 1979, însă a revenit în 1982 şi a reuşit să mai câştige un titlu cu McLaren doi ani mai târziu.

"Cazul lui Raikkonen este aproape identic cu cel al lui Lauda. Şi el a spus la un moment dat că este suficient. Pauza i-a făcut bine, a revenit la valorea iniţială, a câştigat curse şi a terminat multe runde. Am vrut un pilot care să mă facă să mă uit în urmă cu regret la Massa şi am obţinut unul.

Lui Raikkonen îi cer victorii, consecvenţă şi podiumuri. Alonso va fi primul beneficiar. Revenind la Lauda, când a revenit l-a învins pe Prost în lupta pentru titlu", a precizat el într-un interviu acordat publicaţiei italiene Gazzetta dello Sport.

Urmareste Automarket
În plus, Montezemolo a dezvăluit că şeful Stefano Domenicali a fost cel care a insistat cel mai mult pentru readucerea lui Raikkonen la echipa şi a exclus varianta de a-l demite pe acesta ca urmare a lipsei de titluri mondiale din ultimii ani.

"I-am simţi lipsa.

A fost factorul principal în aducerea lui Raikkonen şi a făcut o treabă foarte bună pentru viitor. Şi să nu uităm că în ultimii trei ani am pierdut titlul în ultima cursa, fără să fie vina lui", a adăugat el.

Via James Allen

Comentarii (12)

  • Normal ca nu e vina lui ca au pierdut titlul in ultima cursa....vina lui e ca nu a fost in stare de fiecare data sa gestioneze situatia la inceputurile sezoanelor unde erau la o secunda in spate fata de concurenta si spunea mereu ca :"suntem pe drumul cel bun, dar mai avem mult de lucru"...
    17 12
  • Fan F1
    Eh nu Domenicali a pierdut titlurile asa de unul singur, dar fiind sef, putea sa-si faca treaba, sa dea mai putine interviuri si mai ales sa fie atent la ce face echipa pe care cica o conduce. Era primul care dadea interviuri, era primul care spunea ca fac o treaba buna cand realitatea era exact opusa. Nu asa ceva face un sef la o echipa de talia celor de la Ferrari. Si atatea probleme cu tunelul de vand sa fim seriosi, construiau 3 tunele de vand pana acuma, iar ei nu-s in stare sa-l repare (ugradeze, whatever) pe primul...

    Datoria unul manager ca Domenicali nu este sa dea bine in poze, nici la interviuri, datoria lui este sa vada ce face echipa de care are grija, sa analizele fiecare cursa, fiecare sesiune de antrenamente si sa vada ce nu a mers. Ii spun eu asa ca fapt divers ce nu a mers la Ferrari din 2009, zero strategie tata, nu aveti nici un fel de strategie, nu ganditi nimic in antrenamentele alea libere, voi faceti parada pe acolo. In calificari sunt paraleli tata, nu ati nimerit niciodata un moment bun in care sa iesiti, si la noroc si tot va mai iesea odata, iar in cursa... sunteti si mai rau. Aveti harta circuitului si voi va scoateti piloti tot timpul numai in spatele altor piloti, niciodata nu i-ati scos undeva unde era liber pe circuit tata... si la noroc si tot va iesea odata macar. Aveti un buget mare, ingineri decenti si un retardat ca manager. Vedeti unde-i problema sau va trebuie ochelari?
    17 11
  • @Fan F1

    pacat ca nu ne aude di Monte :)))))

    oare fanii din Italia is impacati cu Retardomenicali????
    12 10
  • Domenicali e un tip elegant si plin de bunavointa fata de toata lumea inclusiv fata de adversari. Horner "musca" din concurenta si la nevoie stie sa "biciuie" echipa. Daca il compar cu Todt e o gluma proasta. Singura pozitia buna pt Domenicali este cea de PR, ca vorbeste frumos si da bine pe ecrane.Cam atat.
    4 10
  • In urma cu ceva vreme Domenicali spunea, sau se spunea despre el, ca e cel mai inversunat suporter al mentinerii lui Massa in echipa. Pana la urma care e adevarul?
    3 10
  • Fanii din Italia nu sunt multumiti nici cu Montezemolo, dar apai Domenicali. Sa nu credeti ca daca astia pozeaza la TV in mari staruri sau sfinti, in Italia cineva coboara la picioarele lor. Ce sa mai vorbim de Bernie care ar fi de doua ori mai huiduit decat Vettel daca ar urca pe podium.

    Nici eu nu sunt multumit de Montezemolo. El se salveaza cu perioada aceea de la inceputul anilor 2000. Dar pe urma ce a facut? L-a gonit pe Schumacher de la echipa. L-a adus pe incompetentul de Domenicali care seamana cu Sova al lui Ponta. L-a dat afara pe Kimi si l-a tinut pe Massa. Acum il aduce din nou pe Kimi, pilot trecut bine de 30 de ani. L-a tinut pe Massa dupa accidentul din 2009. Si schimba ingineri in fiecare an. Si construieste tunele in fiecare an. Nu poti obtine performanta daca nu ai continuitate. Nu stiu de ce, dar privind la toate astea cred ca Ferrari foarte greu va obtine titlul constructorilor in 2014, daca o va face.

    As spune ca Ferrari are nevoie de un nou lider. Montezemolo e depasit. Are ganduri politice. E prea mult scufundat in politica, unde iarasi nu are succes. Asa e cand alergi dupa doi iepuri.
    11 10
  • iouman
    Şi să nu uităm că în ultimii trei ani am pierdut titlul în ultima cursa, fără să fie vina lui

    Am stiut ca va veni si timpul cand vor judeca la rece si vor gasi si alti vinovati pe langa Domenicalli care in ultimuyl timp a incasat greselile tuturor. Pana s-a saturat si l-a adus inapoi pe Raikkonen. Stia el Lauda ce vorbeste cand spunea ca Raikkonen a venit ca urmare a neintelegerilor echipei cu Alonso din ultimul timp. Cam asta e neintelegerea: echipa s-a saturat sa fie doar ea de vina ...
    5 15
  • da, Il aduce pe Raiko inapoi ca sa-l bata pe Alonso si sa arate lumii ca el Domenicalli nu este chiar atat de vinovat pe cat il cred unii fani ai lui Alonso.
    8 13
  • Atata timp cand este Domeni la Ferrari, echipa nu va lua nici un titlu.
    6 10
  • interviul complet din Gazzetta Dello Sport cu Luca di Montezemolo

    Președintele LdM :

    Alonso a fost informat despre venirea lui Kimi, Massa îl va ajuta incontinuare pentru a castiga titlul. Domenicali nu a fost niciodată pus la îndoială. Astept cu nerăbdare un final mare de sezon.

    Gazzetta dello Sport:
    Jocurile sunt făcute . Ferrari 2014 strigă , echipa este intarita tehnic , pilotii sunt, probabil cei mai puternic , structura a fost reinoita .
    Da ... dar suntem încă în 2013 și sa vorbim despre anul viitor este echivalent ca pe jumătate sa admitem eșecul . Totuși nu este așa, deoarece există inca 7 mari premii și Fernando Alonso , în ciuda superioritatii Red Bull , va încerca .
    Dar acest Alonoso, foarte multumit cu ceea ce a facut la Monza a pledat cauza lui Felipe Massa și 4 zile mai târziu el află că trebuie să coexiste cu Kimi Raikkonen ?
    Și pe ce bază si pentru a cîta oară Ferrari reconstruieste echipa , cu ce ar trebui să se simtă diferit fata de 2013, unde a început sezonul cu cea mai buna masina si apoi a alunecat înapoi ? Președintele Luca di Montezemolo nu este scutit de aceste întrebări .
    Într-adevăr , acesta se exprima cu un entuziasm pe care nu l-am putut auzi de ceva timp . Ca și cum i s-ar fi ridicat de pe umeri în cele din urmă o povară grea : un Ferrari static, repetitiv, cu perspective incerte și prea adesea învăluită în ceață .

    GDS:
    Dl. Presedinte , dorim sa abordam o problema mai urgentă : cum poate Ferrari răsturna pronosticul care este in favoarea lui Vettel și Red Bull ?

    LdM:
    Mă aștept la evoluții care aduc îmbunătățiri . Amintiți-vă că există doar o singură masina Red Bull care aduce rezultatele ... Echipa il va sprijini pe Alonso până la ultimul metru și apoi il mai avem pe Massa de la care ma astept la un final de sezon mare .
    Felipe este un băiat remarcabil și o persoană minunată . Se spune că nu-l va ajuta pe Fernando ? Nah ! El ne va ajuta cu siguranță pentru titlul de constructori și pe Alonso pentru titlul la piloti.

    GDS:
    Dar este un Massa ars si concediat, ne putem aștepta sa ne confirme ca gresim?

    LdM:
    Raportul (intre piloti)a fost clar . El ne-a adus rezultate, au fost , dar inconsecvent. A avut curse mari , dar fără regularitate . În 2012, au lipsit punctele sale ratate în cursa pentru titlul constructorilor. Schimbarea de aer ii va face bine .

    GDS:

    Alonso se aștepta să-l găsească în roșu pe Raikkonen ?

    LdM:
    Noi nu suntem atât de masochisti incat sa angajam un pilot fără a-l informa pe Fernando, a fost întotdeauna conștient de alegerea facuta. De asemenea, alternativa unui pilot tânăr într-un sezon ca cel ce urmeaza 2014 , ar fi creat incertitudini .
    La ora actuala Raikkonen este cel mai puternic dintre toti alaturi de Alonso , Vettel și Hamilton, iar Alonso este primul care s-a bucurat de sosirea lui .

    GDS:
    Poate ... dar unele dintre declarațiile sale apărute recent, arata în schimb un Alonso iritat, nemulțumit de mașină și ,de asemenea uneori si de echipă. A decis să pună degetul pe rană la unele neajunsuri , atât de mult încât ati intervenit ...
    LdM:
    Sunt primul care-i înțelege dezamagirea . Reactia lui mi s-a părut ca si furia unui jucător chemat la banca care ii trimite pe toți la dracu. Ei bine, eu prefer mai degrabă un astfel de caracter decât un laș . "

    GDS:
    Hai sa vorbim despre Kimi : pe ce bază a fost demis la sfârșitul anului 2009 , plătindu-i un an ca sa nu concureze? Și pe ce bază ssa schimbat acum parerea despre el ?
    LdM:
    Raikkonen este un caz identic cu Lauda . Chiar Niki a zis la un moment dat ca termina fiindca numai poate.
    Eu ma discutat cu fratele geamăn al luiKimi pentru căci cel care a concurat pentru noi, nu era același pe care l-am angajat Pauza a fost bun pentru el, sa întors in stil mare , a câștigat curse , a terminat multe curse. Am vrut un pilot care sa nu ma faca sa-l regret pe Massa. Astept de la Raikkonen performanță, victorii si podiumuri cu regularitate, Alonso va fi primul care va beneficia de un astfel de coechipier. Sunt fericit ca sa întors la noi, angajații Ferrari au salutat vestea fiindcă el a lăsat o amintire bună .
    Revenind la Lauda , când sa întors avea o energie diferită, si a castigat titlul de impotriva lui Prost ...

    GDS
    V-ati întâlnit deja cu Kimi ?

    LdM
    Am vorbit cu el la telefon .

    GZD
    În ce moment al sezonului l-ati contactat ?

    LdM
    Cu zece zile înainte de MP al Italiei .
    6 10
  • Fan F1
    Nu stiu daca fanii lui Raikkonen vor accepta ce voi spune mai departe dar este o mare diferenta dintre Raikkonen v2009 si Raikkonen v2012. Poate pauza de doi ani i-a prins mai bine decat credea el, iar fanii lui nu cred ca sunt atat de ignoranti incat sa nu observe diferentele. Raikkonen a crescut mult in acesti doi ani, constanta, nivelul de concentrare si mai ales lucrul cu echipa sunt la un cu totul alt nivel comparativ cu v2007-v2009. Este exact ceea ce Hamilton inca nu a reusit sa invete. Din ce am inteles eu din interviu, cand Raikkonen a venit la Ferrari, ei sperau sa fie ceva gen Schumacher, sa lupte constant in fata, sa fie un lider si sa traga echipa dupa el, ceea ce zic tot ei, nu a functionat. S-au despartit de el, iar acuma pare pregatit sa faca o treaba buna (sa fim seriosi in 2012 a fost bun dar in 2013 mi s-a parut si mai bun), alaturi de Alonso. Gandindu-ne ca Red Bull au avut o masina buna si au mizat in pare parte doar pe Vettel, idea de a folosi doi piloti apropiati ca valoare, s-ar putea sa fie exact cea mai buna strategie. Evident, vom vedea in 2014, cine stie ce mai poate intampla lol :). Dar eu, sunt bucuros ca Raikkonen a crescut. Nu pentru fani si nu pentru Formula 1 si ma bucur doar pentru mine. La asta ma asteptam de cand era la McLaren. Cred ca am mai spus-o de multe ori, dar evident... cine are urechi sa auda, aude.
    4 10
  • Massa da dovada din nou de inocenta, la fel ca si in 2008 cand se vazuse campion inainte ca hamilton sa treaca linia de finish, daca avea de cand sa il bata pe alonso trebuia sa taca si sa faca, sa nu se trezeasca pana la sfarsitul sezonului ca este inlocuit cu pedro de la rosa, oricum daca va putea pune in aplicare ce a declarat nu il vad bine pe alonso.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru