Montezemolo: "Vettel va pilota pentru Ferrari la un moment dat"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 23.12.2010
Sebastian Vettel va deveni pilotul Scuderiei Ferrari "mai devreme sau mai târziu", potrivit declaraţiilor lui Luca di Montezemolo, preşedintele echipei italiene.

Sebastian Vettel a devenit în acest an cel mai tânăr campion mondial din istoria Formulei 1, după ce l-a învins pe Fernando Alonso în cursa pentru titlu în ultima cursă a sezonului.

Germanul este considerat unul dintre piloţii de referinţă ai momentului, motiv pentru care este în atenţia tuturor echipelor de top.

Contractul său cu Red Bull Racing expiră la finalul sezonului 2012, însă acest lucru nu îl opreşte pe Luca di Montezemolo să spere că Vettel va pilota la un moment dat al carierei sale pentru Scuderia Ferrari. "Vettel este rapid, inteligent şi tânăr. Va pilota un monopost roşu mai devreme sau mai târziu", a declarat preşedintele Ferrari pentru publicaţia germană Express făcând aluzie la culoarea predominantă a monoposturilor Scuderiei.

Sursa citată susţine că între timp Ferrari a încercat fără succes să obţină serviciile lui Adrian Newey, considerat artizanul performanţelor obţinute de Red Bull Racing în ultimii doi ani. Directorul tehnic al echipei austriece a declinat însă oferta, aşa cum au făcut mulţi alţi ingineri ai echipei cu sediul la Milton Keynes, fapt confirmat recent şi de şeful Christian Horner.

Via | Express

Comentarii (5)

  • Echipa_vs_Pilot
    In F1 in general "vedeta" este pilotul, dar parerea mea este ca adevarata vedeta ar trebui sa fie inginerul ... pentru mine, adevarata vedeta a anului in F1 a fost Adrian Newey. Acesta este motivul pentru care cred ca ordinele de echipa sunt normale, pentru ca pilotul fara echipa este zero.
    8 6
  • toreador023
    Corect Luca
    E o chestiune de timp pina va ajunge Vettel la Ferrari. Intre timp Vettel sa mai lucreze la capitolul "maturitate"...nu de alta dar la RBR s-a vazut clar ca a fost "copilul rasfatat" cu o sustinere "parinteasca" exagerata din partea echipei...lau "alintat" cam pre mult, sa nu i se urce la cap. In rest ii ok....are motivatie multa. Sper sa o tina asa pina la adinci batrinete, la fel ca mentorul sau.
    Apropo de mentorul sau, Vettel pre mult il imita pe MS:)...la gesturi, la felul de a vorbi, a ride,... , citeodata am impresia ca i Michael la anii tineretei:)...
    14 7
  • ferrari (cu care am tinut pana la indepartarea lui raikkonen) a incercat sa-l aducape newey inca de pe vremea cand acesta crea masinile McLaren cu care hakkinen devenea campion. ma intreb de ce nu e tenta de simbolul F1?! probabil dce ar schimba ceva extraordinar pe o necunoscuta! la fel a facut raikkonen si din cel mai bun pilot al F1 (dupa retragerea lui shumacher) a ajuns acum sa nu-l mai vrea nimeni...
    8 6
  • Inginerii
    Corect , parerea mea e ca si inginerii acestia au un rol foarte important , daca stam sa analizam o sa vedem ca la ora actuala duelul este intre Brawn si Nevey (desi si Head este/a fost valoros si are si el titluri in palmares ) care au luat titluri la echipele la care au lucrat , iar acele echipe datoreaza foarte mult acestor minti luminate .
    Ferrari nu va castiga nimic pana nu va pune mana pe un inginer genial ca cei doi de mai sus. Tot ce a realizat a fost cand a lucrat acolo Brawn
    7 2
  • in perioada in care schumacher castiga cu ferrari designul masinii nu era realizat de ross brown ci de rory byrne! nici la Mercedes GP nu el proiecteaza masina...are alte atributii

    intr-adevar patrick head este un mare inginer, dar ultimele titluri williams (mansell, prost, hill, villeneuve) au fost obtinute de masini proiect tot de adrian newey...de altfel newey a plecat de la williams spre McLaren tocmai pt ca desi proiecta masina, head era cel care avea ultimul cuvant...
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru