Monza va rămâne în calendarul Formulei 1 până în 2024: circuitul va găzdui inclusiv o cursă de DTM

de Daniel Popescu
Joi, 05.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circuitul de la Monza și-a prelungit contractul de Formula 1 pentru încă cinci sezoane, astfel că va rămâne în calendar până în 2024. În plus, circuitul va găzdui de anul viitor și o etapă din DTM.

Formula 1 a prezentat săptămâna trecută o primă versiune a calendarului pentru sezonul 2020, iar etapa din 6 septembrie este programată pe circuitul de la Monza. 

Totuși, oficialii Formulei 1 menționau că circuitul italian nu are încă un contract valabil pentru anul viitor, chiar dacă negocierile erau deja într-un stadiu avansat.

Organizatorii Marelui Premiu al Italiei au anunțat în cele din urmă că au ajuns la un acord final pentru a găzdui curse pe circuitul de la Monza pentru încă cinci sezoane, adică cel puțin până în sezonul 2024. De asemenea, circuitul de la Monza va fi inclus de anul viitor și în calendarul oficial al Campionatului German de Turisme (DTM).

"Mă simt ca și cum am câștigat o cursă de Formula 1, o cursă grea și importantă, luptată până la linia de sosire, care contează cât 5 titluri. A fost o călătorie plină de provocări pentru a obține acest rezultat și este una dintre victoriile care ne fac să uităm de toate eforturile și riscurile și ne lasă doar cu dorința de a sărbători", a declarat Angelo Sticchi Damiani, președintele Automobil Club Italia.

Anunțul a fost făcut cu numai câteva zile înainte de desfășurarea ediției din acest an a Marelui Premiu al Italiei, care se va desfășura după următorul program: 

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 6 septembrie 12:00 - F1 TV Pro
Antrenamente 2 vineri, 6 septembrie 16:00 - F1 TV Pro
Antrenamente 3 sambata, 7 septembrie 13:00 - F1 TV Pro
Calificari sambata, 7 septembrie 16:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Cursa duminica, 8 septembrie 16:10 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro

Via Autosport

Comentarii (8)

  • Costel
    fain ca pseudoincertitudinea in ceea ce priveste prelungirea contractului cu "Capela Sixtina a F1" o luat in sfarsit....sfarsit cu atat mai mult cu cat probabilitatea ca FIA si liberty media sa mutileze aceasta disciplina etalon si totodata sa batjocoreasca centenarul din '22 al acestui circuit legendar prin lipsa acestuia din calendar in perioada urmatoare o fost nula in opinia mea inca de la debutul acestei snoave mediatice

    nu pot sa inchei inainte sa salut declaratia lui di Montezemelo care confirma meritul deosebit al lui sebastian vettel in victoria monegascului la spa , altruismul si competentele germanului fiind decisive in a face din leclerc cel mai fraged pilot ferrari care o izbutit sa castige un gp iar faptul ca leclerc o aparut astazi in press-conference la monza si o confirmat in cele din urma evidenta din ardeni si team-spirit-ul din cursa belgiana chiar si la 4 zile distanta de la apogeul carierei sale si de care sebastian nu-i deloc strain imi certifica faptul ca inca ii mai pot trece cu vederea junelui scuderiei si anumite lacune comportamentale
    7 7
  • E de neconceput F1 fara Monza.
    7 1
  • V10 vs V6 turbo:
    https://www.youtube.com/watch?v=YqYPU3MNqHw
    https://www.youtube.com/watch?v=q5_fo16E4LU
    3 1
  • @Radu, după ce am văzut filmulețul https:....E4LU am putut să văd din lista aceea un alt filmuleț în care se făcea comparație între turul de circuit al lui Raikkonen și al lui Montoya. Aș spune că nu văd diferența, probabil că e de cel mult o zecile de secundă.
    0 0
  • Vad ca Verstappen e primul pe intermediare cu 40 minute inainte de finalul fp1...Ferrari pe nicaieri pe ploaie.
    Din pacate aceasta crusa care ar fi putut avantaja Ferrari, desi...Mercedes acum au bagat update-ul la motor, va fi castigat tot de Mercedes.
    1 0
  • @FanF1
    Montoya -> 1.19.525
    Raikkonen -> 1.19.119
    1 0
  • Monza - top speed
    https://www.youtube.com/watch?v=HJFInYTqwmE
    0 0
  • @Radu, mulțumesc pentru postarea timpilor și filmuleț!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru