Monzemolo: "Înfrângerea mi-a lăsat un gust amar"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 18.11.2010
Luca di Montezemolo admite că ratarea titlului mondial de către Fernando Alonso i-a lăsat un "gust amar", în ciuda celor 5 victorii "extraordinare".

Luca di Montezemolo a pubblicat o scrisoare deschisă fanilor Scuderiei Ferrari după ce Fernando Alonso a ratat titlul mondial în ultima cursă a sezonului.

Preşedintele echipei de la Maranello a criticat strategia eronată adoptata în pitwall, care a avut un impact major asupra rezultatelor finale ale cursei de la Abu Dhabi.

"La câteva zile după uriaşa dezamăgire a rezultatului din ultima cursă a sezonului, care încă mă doare, vreau să vorbesc cu voi. La fel ca întreaga echipă, am simţit că obiectivul pe care l-am  simţit realizabil pe parcursul întregului sezon, chiar şi când ceilalţi ne-au exclus, a fost chiar mai aproape după calificările de sâmbătă. Din păcate, o evaluare greşită din pitwall pe parcursul cursei cruciale ne-a compromis cursa şi ne-a împiedicat să cucerim titlul. Cele 5 victorii extraordinare ale lui Fernando Alonso şi ale echipei nu au fost suficiente pentru a ne îndeplini obiectivul. Aceasta este legea sportului", a scris italianul în scrisoarea adresată fanilor.

Cu toate acestea, Montezemolo a mulţumit echipei pentru munca depusă în 2010, dar şi fanilor pentru sprijinul acordat.

"Cred că tuturor celor care au muncit pe parcursul anului - tehnicieni, mecanici, muncitori şi piloţi - trebuie să le mulţumim pentru dedicaţia şi competenţa demonstrată.

Din păcate, finalul nu este la nivelul sezonului incitant, pentru că rezultatul ne lasă un gust şi mai amar. De asemenea, vreau să vă mulţumesc vouă, celor care ne încurajaţi, stimulaţi şi criticaţi, ceea ce-i caracterizează pe cei care iubesc cu adevărat Ferrari. În aceste momente dificile recunoaştem fanii adevăraţi ca voi", a mai precizat el.

Via | Ferrari

Comentarii (9)

  • fan Ferrari for ever!!
    Putina critica, cu siguranta nu va stricat...GOOD LUK!!
    17 7
  • ctlnmihai
    Montezemolo
    La cât mai multe senzaţii dintr-astea
    20 22
  • ?????
    cat ma bucur ca nu au luat nimic anul acesta, voi tine din nou ce ferrari dupa ce va pleca alonso.
    12 13
  • Foarte bine
    Ma bucur nespus ca i-a lasat un gust amar!
    Oare eu (si alti fani ai F1) cum s-au simtit dupa "teatrul" din germania?
    Acest trisor ar fi vrut sa castige titlul prin furaciune?
    Dumnezeu nu doarme!
    Pacat ca FIA incurajeaza hotia.
    10 12
  • alonso
    ctlnmihai viteazu
    Ma baiatule iara iti bati joc de tine si de prostia din tine.Raul care il doresti la fanii Ferrari sa ti se intoarca tie retardatule.
    15 14
  • alonso
    DRAKu
    Ti-e ce sa-ti spun mai baiete, in primul rand dupa mintea bolnava pe care o ai si rautatea din tine cred ca, confunzi tot timpul ultima litera din numele tau: adica (o) cu (U). Tu esti DRACU nu DRAKO tu esti satana si asta se vede din mesajele tale pline de ura.Tot raul pe care-l doresti la alti sa ti se intoarca tie vierme.
    12 11
  • Montezemolo
    Ii doresc ca Ferrari sa revina mai puternici ca oricand si sa castige in 2011 ambele titluri.Monte mi se pare absolut sincer, decat sa te bucuri si sa spui ca ai avut un sezon fantastic si ai terminat cu pilotii mai jos de locul 3 cu a doua masina in clasamentul constructorilor, mai bine recunosti ca ai avut si momente proaste.Ce a facut Monte trebuia sa faca, in afara de Red Bull, fiecare echipa.Dar ipocrizia la unii este ridicata la rang de virtute.A avut pe tot parcursul anului o atitudine demna iar pentru asta il felicit.
    10 10
  • amaraciune mare
    Fiind cel mai disputat campionat de pana acum,il inteleg.Dar a a castigat cel mai bun.
    13 2
  • 3 masini
    ferrari va castiga ambele titluri numai atunci cand va avea pe pista 3 masini, asa cum isi doreau.
    10 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru