Mosley compara retragerea Ferrari cu moartea lui Senna

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 19.05.2009
Max Mosley sustine ca retragerea Scuderiei Ferrari din Formula 1 nu ar avea niciun impact asupra competitiei, motivand declaratia prin faptul ca "F1 a mers inainte si dupa moartea lui Ayrton Senna".

Negocirile dintre echipe si FIA au intrat vineri intr-un nou impas, dupa ce forul mondial a mentinut decizia de a limita bugetul maxim anual pentru sezonul 2010 la 40 de milioane de lire sterline.

Chiar daca Bernie Ecclestone este convins ca nicio echipa nu va parasi in cele din urma Formula 1, Max Mosley continua sa sustina ca retragerea Scuderiei Ferrari nu ar reprezenta o pierdere pentru Formula 1.

"Am spus o data ca Ferrari a fost cea mai importanta echipa si imediat presa a interpretat ca le-am dat tratament special, ceea ce nu am facut niciodata. Ei concureaza sub aceleasi reguli ca toata lumea. Dar din punct de vedere al publicului ei sunt cea mai importanta echipa, iar asta se reflecta in faptul ca primesc cei mai multi bani din intelegerea cu Bernie Ecclestone", a declarat presedintele FIA.

In plus, Mosley a comparat retragerea Scuderiei cu moartea regretatului Ayrton Senna, afirmand ca Formula 1 a mers inainte si fara unul dintre cei mai iubiti piloti din istoria sporturilor cu motor.

"Ideea ca Ferrari sunt indispensabili nu are niciiun sens. Este cam acelasi lucru cu saracul Ayrton Senna. A fost cel mai important pilot in 1994 dar, cand din nefericire a fost ucis, Formula 1 a mers mai departe. Lotus a fost foarte importanta la un moment dat, la fel ca Brabham. Si Maserati in anii '50", a adaugat Mosley.

Echipele din Formula 1 se vor reuni vineri la Monte Carlo pentru a analiza situatia si pentru a decide ce masuri vor adopta in continuare in cazul in care FIA nu va revizui regulamentul pentru sezonul 2010.

Via | Autosport

Taguri: FIA, Ferrari, Mosley, Senna

Comentarii (11)

  • Jigodia
    Tocmai i-a murit fiul si face astfel de comparatii. sa plece!
    0 0
  • Doamne....
    cat de imbecil poti sa fi ca sa gandesti asa???Senna a fost un om ferrari e o echipa!!!
    0 0
  • Max Mosley
    Mare idiot omu asta , F1 fara Ferrari ar lasa tribunele goale , toti cei implicati vor sa evite plecarea scuderiei din F1 pt ca ar fi un mare dezastru si el tot insista in prostia lui .... Incredibil .

    P.S. mai are un fiu ....
    0 0
  • Max Mosley
    Ce comparatie a gasit sa faca .... incredibil , nu pot sa cred ca omu asta conduce FIA nu are nici o coerenta , insista ca un catar desi vede ce rezultate au deciziile lui ...
    INCRDIBIL ,
    0 0
  • o sa iasa foc
    mare este gradina si mute animale sunt in ea, mosley este unul care vrea sa-si vanda scump pielea , dar s-ar putea sa se prajesca, daca pleaca ferrari pleca imagine f1 cu tot, o fi brawn pe primul loc, red bull pe langa ei dar toata lumea spera sa revina ferrari, daca ferri se retrag pentru un singur an sa zic, declinul f1 se va vedea,
    0 0
  • apopo de senna
    el nici nu a fost la ferrari, si s-a vazut totusi lipsa lui, multi fani au migrat sa zic spre alti piloti, dar fanii ferrari unde vor migra, sigur nu spre mclaren sau renault, sa zic ca sunt echipe mai vechi
    0 0
  • reducerea costurilor
    din aceasta ecuatie ies mai multe rezultate, MOTOR UNIC IN 2 ANI, SASIU UNIC, PILOTI DE DUZINA, ECHIPE DE DUZINA, SA NU MAI ZIC SPECTACOL 000000000 ZERO
    0 0
  • ???
    trage tare ca mai are sefia pana in octombrie si vrea sa fie potopul dupa el pacat ca anul trecut cand a avut scam\ndalul ala cu pipita nu a fost dat afara cred ca acum regreta toata lumea, daca nu ma insel chiar Briatore si Montezemolo l-au sutinut sa ramana cred ca regreta amarnic
    0 0
  • cretin cu C mare
    doamne fereste, cum poate sa spuna asa ceva, nu ii rusine?,, zici k ii mort asa mutra are... nush ce a cautat el scandalul sexual cand el este IMPOTENT, cretinu`, doamne fereste
    0 0
  • hasu
    omu cred ca s-a scrintit la cap de cind cu scandalul cu curvele si dupa moartea copilului.Eu il iert dar cei din jurul lui ar trebui sa-l forteze sa se retraga macar in memoria celor bune pe care le-a facut.Altfel va fi de rau.Cum i-ar sta echipei FERRARI sa concureze cu motor COSWORTH sau lui BMW cu motor TOYOTA.Nu dar asta e scrintit rau de tot !!!
    0 0
  • max..
    MAX MOSLEY cred ca era" tras" la maxim cand a declarat acestea !!exact ca fiul sau!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru