Mosley, convins ca FIA va ajunge la un compromis cu FOTA

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 20.06.2009
Max Mosley este increzator ca FIA va ajunge in cele din urma la un compromis cu echipele FOTA in primele trei luni ale anului 2010.

Conflictul dintre FIA si FOTA a degenerat vineri dupa ce nu mai putin de 8 dintre cele 10 echipe au inceput pregatirile pentru organizarea unei noi competitii.

Chiar daca o astfel de solutie ar putea duce la distrugerea Formulei 1, Max Mosley, presedintele FIA, este convins ca echipele vor capitula in cele din urma si vor concura si anul viitor in Marele Circ. Intrebat ce se va intampla in perioada urmatoare in Formula 1, Mosley a estimat ca FIA si FOTA vor ajunge la un acord in primele trei luni ale anului viitor.

"Discutiile vor continua pentru un timp, iar la un moment dat vom descoperi ca este important sa stim ce se intampla de fapt, iar in acel moment echipele FOTA vor intra in Formula 1. Dar asta nu se va intampla pentru o buna perioada de timp. Totul se va intampla intre inceputul anului 2010 si martie 2010, pana la prima cursa. Toate aceste lucruri vor inceta si toata lumea va concura", a declarat britanicul pentru BBC.

Intrebat daca este sigur ca echipele vor opta in cele din urma sa ramana in Formula 1, Mosley a replicat: "Absolut.

Sunt foarte increzator pentru ca oamenii fac ceea ce le dicteaza intersul. Este in interesul echipelor sa fie in Formula 1 si nu exista nicio problema fundamentala care sa-i opreasca sa ia parte la campionat. Totul se rezuma la personalitati si la cine ia mai mult de la cine. Asta este usor cand nu exista nicio miza, dar cand ne vom apropia de prima cursa (n.r - a sezonului 2010) se vor razgandi si vor fi aici, in Formula 1", a adaugat el.

FIA a sustinut in repetate randuri ca cel putin una dintre echipe doreste cu orice pret organizarea unei competitii paralele, iar Mosley a dezvaluit pentruprima oara ca se refera la Renault, echipa condusa de italianul Flavio Briatore. "Cred ca Briatore se crede un fel de Bernie Ecclestone. Dar cred ca daca Ecclestone ar simti ca vrea aceasta afacere ar veni si ar cumpara-o, nu ar putea sa o ia pur si simplu", a mai precizat el, luand peste picior abilitatea echipelor de a stabili singure regulamentul tehnic al competitiei.

"Nu stiu daca vreuna dintre echipe vrea cu adevarat sa faca regulamentul, pentru ca niciodata nu au cazut de acord in privinta regulilor.

Iar atunci cand ajung la o intelegere, se contrazic asupra semnificatiei lor", a mai spus Mosley facand referire directa la scandalul dublului-deflector.

Mandatul de presedinte al FIA al lui Mosley expira in luna octombrie, insa britanicul spune ca este tentat sa candideze pentru un nou mandat in luna octombrie tocmai din cauza actualei crize a sportului. "Nu vreau sa ramai aici prea mult timp, dar m-au pus in dificultate si, chiar daca as fi vrut sa ma opresc in luna octombrie, echipele fac ca acest lucru sa fie dificil de realizat. Asa ca tot ce fac echipele este contraproductiv pentru ca oamenii de la FIA imi spun ca avem probleme, ca sunt atacat si ca trebuie sa raman", a incheiat Mosley.

Via | BBC

Comentarii (5)

  • Idiot
    Mosul senil cred ca nu stie ce vorbeste.
    Cum dracu sa participe echipele la campionat in 2010 daca ele nu construiesc masinile pentru a participa la competitie?
    0 0
  • Smecherie ieftina
    Bosorogul trage de timp si amana cat se poate de mult negocierile in speranta ca FOTA nu va mai putea organiza o competitie paralela.Dar cred ca se insala amarnic.FOTA stie foarte bine ce are de facut ptr ca nu are mult timp la dispozitie.
    0 0
  • Nu cred ca e in toate mintile
    Cum poate gandi cineva ca echipele vor astepta pana in ianuarie 2010, asa ceva este imposibil. Pentru a se salva, FIA ar trebui sa-i ceara demisia acum, urgent, in maxim o luna, cat timp se mai poate face ceva. Argumentul suprem pentru sustinerea cu atata incapatanare a bugetului minim (marul discordiei), este egal cu zero, atata vreme cat noile echipe, in loc sa ramana in F1, se retrag si sunt interesate de noua competitie pe care FOTA vrea s-o organizeze
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Max
    Imi aduc aminte, ca ultimele lui idei sunt de genul: interzicerea realimentarii, tractiune pe ambele punti (cred ca sunt primele masini de Formula 1 cu asa ceva), schimbarea regulamentului in fiecare an, pana nu o sa mai stie nimeni ce trebuie sa contruiasca, scaderea bugetului de la xxx la xx milioane, in maxim 1 an, nici o companie nu-si poate permite asa ceva, fie ea o echipa de Formula 1 sau orice altceva, plus alte cateva idei la fel de crete. Evident... unele sunt interesante, dar unele sunt aberante rau.

    Si asta desi eu imi doresc sa vad cursele, dar mai ales imi doresc sa vad mai multe unghiuri la curse. Pentru ca in cam orice accident s-a intamplat pana acum, tot au fost discutii pe tema vinovatului!
    0 0
  • baietii veseli de la FIA
    max se vrea presedinte pe viata, imparat la FIA. Sa-i pupe Briatore si Montezemolo papucul. E dus. El crede ca echipele vin la el si la Bernie pentru bani. S-a vazut in ultimele zile ca banii se duc, in principal, de la echipe catre Bernie si Max. Ei au tot felul de drepturi si constructorii si noi, spectatorii, mai nimic. Doar sa le platim fitele si pitzipoancele. Se vor duce pentru ca niste hartii nu pot opri pe nimeni. Buna miscarea Fer cu procesul pierdut acum 2-3 luni. Practic atunci au scapat de contractul cu FIA.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru