Mosley: "F1 poate supravietui fara Ferrari"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 04.05.2009
Max Mosley crede ca Formula 1 poate supravietui si fara Scuderia Ferrari, insa admite ca echipele vor fi tentate sa triseze pentru a respecta bugetul maxim de 40 de milioane de lire sterline impus de FIA.

Prin vocea presedintelui Luca di Montezemolo, Ferrari a criticat in termeni duri decizia FIA de a implementa un buget maxim voluntar in Formula 1, prin care unele echipe vor beneficia de avantaje tehnologice in detrimentul celorlalte.

Speculatiile au mers chiar mai departe, presa sugerand ca Ferrari s-ar putea retrage din Formula 1 in acest context. Chiar daca informatiile au fost negate imediat de Scuderie, Max Mosley, presedintele FIA, sustine ca Formula 1 ar putea merge inainte si fara Ferrari.

"Sportul ar putea supravietui fara Ferrari. Ar fi foarte trist sa pierdem Ferrari. Este echipa nationala a Italiei", a declarat Mosley in cadrul unui interviu acordat publicatiei Financial Times.

Desi pana in prezent trei echipe si-au manifestat intentia de a se opune noului regulament tehnic, Mosley sustine ca FIA nu va ceda si va implementa limita maxima a bugetului. "Bugetul maxim este aici pentru a ramane. Exista loc de discutii, bugetul s-ar putea mari sau micsora in 2011, iar daca economia creste, bugetul s-ar putea mari in, sa zicem, 2014.

Bugetul se poate ajusta in interesul sportului", a adaugat el.

Mosley crede ca Formula 1 nu a fost inca afectata cu adevarat de criza economica si anticipeaza ca in lipsa unui buget maxim cel putin un constructor ar putea parasi competitia. "Criza economica nu a lovit inca cu adevarat F1. Evident, am pierdut Honda, dar adevarata criza va veni atunc cand actualele contracte vor trebui reinnoite. Aceste contracte au fost semnate inainte ca pretul actiunilor sa scada. Cred ca Formula One Management (n.r - detinatorul drepturilor comerciale) nu va fi capabila sa ofere echipelor la fel de multi bani".

Via | Financial Times

Taguri: Ferrari, Mosley

Comentarii (16)

  • nu o sa mai existe f1 fara ferrari
    si daca s-a ajuns la genul asta de declaratii , inseamna ca cineva chiar isi doreste ca ferrari sa paraseasca f1
    70 % din fani sunt ferrari , dar sa speram ca nu o sa se ajunga pana acolo incat sa plece si sa isi faca propriul campionat
    0 0
  • F1 poate supravietui far Mosley
    Ferrari este de 60 ani in F1 , se identifica cu aceasta competitie , Mosley nu stiu daca are notorietatea necesara sa afirme lucruri de genul asta este doar un "angajat" cu probleme grave de perceptie a realitatii
    0 0
  • (ADY)
    Multi dintre fani au vazut suprematia lui Shumi daia sunt fani Ferrari dar peste cativa ani vom vedea suprematia Hamilton atunci va fi 70% Mercedes
    0 0
  • tribune goale
    ferrari sigur o sa supravietuiasca fara f1 , dar f1 fara ferrari nu prea cred
    sa vada mosley tribunele goale si dupa aia sa vorbeasca
    0 0
  • F1 poate supravietui fara Mosley
    “I hope and think that when a team goes to its board and says, ‘I want to go to war with the FIA, because I want to be able to spend £100m more than the FIA want me to spend,’ then the board will say, ‘Why can’t you spend £40m if the other teams can do it?’”

    Pentru ca in cazul asta plafonezi tot ce inseamna dezvoltare si progres in F1 ,adica exact ideile care stau la baza acestui sport , sa fii mai rapid cu orice costuri ...
    0 0
  • adrian
    parintii nostri se uitau la curse la ferrari pe vremea cand nu era schumi ,nu cred ca are vreo relevanta
    0 0
  • F1 poate supravietui fara Mosley
    Cand o sa aiba Mercedes 60 de ani de F1 poate o sa aiba fanii pe care ii are Ferrari , deocamdata mai au de crescut la fel si McLaren

    As vrea sa stiu cati dintre cei ce posteaza aici au vazut un Mare Premiu pe viu ?
    Abia atunci intelegi ce inseamna Ferrari in F1
    0 0
  • bine ca pe mincinosi ii lasa sa concureze
    da fara mclaren oare nu ar supravietui ? ca de 2 ani de zile tot mint lumea si stau prin tribunale ,si se vor concurenti in cel mai nobil sport
    0 0
  • FERRARI=F1
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Max Mosley
    Eu cred ca el defapt spune ca Formula 1 poate exista si fara Ferrari, dar nu poate exista fara un lider "original" ca Max Mosley.
    0 0
  • fara mosley
    sper ca fia sa scape anul acesta de mosley sau de altii care se baga in seama degeaba. acestia ar trebui sa se gandeasca si ca orice avantaj tehnic pe il poate avea o echipa nu se poate aplica imediat, el trebuie adaptat masinii. in plus, ce s-ar intampla daca o echipa declara un buget mic, primeste niste avantaje, si apoi cheltuie mai mult? Se ajunge la circ, arbitraje la fia si chiar procese. e bine ca fia sa se limiteze numai la regulile tehnice si sa lase echipele sa se descurce dpdv al managementului sau marketingului, cu atat mai mult cu cat au personal bine calificat pentru asta. pe nimeni nu pacaleste aceasta "grija" a lui mosley pt formula 1; este de fapt grija pt scaunul lui care se clatina. sa ne lase!
    0 0
  • @Mosley
    nu sunt fan Ferrari dar ce a zis Mosley e strigator la cer .
    0 0
  • Mosley
    Mad Max este ca un animal incoltit. Stie ca la finalul mandatului va disparea si acum incearca sa atraga spre sine micii intreprinzatori prin masuri care vor face din F 1 un fel de alta formula searbada cu reguli prea inguste gen Champcar.
    El se bazeaza pe adversitatea dintre echipele britanice si Ferrari. Dar la FIA nu sunt numai britanici si aici greseste.
    De fapt FOTA se va intruni in curand exact pe tema bugetului limitat si a regulilor care insotesc decizia.
    0 0
  • Bernie
    Ecclestone a sarit deja la gatul lui Max si a declarat in Times ca nu va lasa ca Max Mosley sa distruga o echipa emblematica asa cum este Ferrari.
    Tot el a declarat ca este sigur ca si la Ferrari se pune problema limitarii cheltuielilor asa ca este necesara o armonizare a ideilor pentru a multumi pe toata lumea.
    EL STIE CA FARA FERRARI NU VA AVEA CE SA VANDA!!.
    Formula 1 va supravietui dar nu va face bani fara Ferrari!!!
    0 0
  • @adrian2089
    suprematia lui hammy nu va fii niciodata...pentru ca sunt deja la ora actuala piloti mult mai talentati si mai buni decat hammy: piloti care dupa parerea mea vor aspira la titlu in viitor: massa, kimi, alonso, vettel, hammy, button si rosberg daca ar avea masina...deci...sa iti iei gandu:D...cat despre retragerea ferrari...sincer cred ca peste 90% din fanii ferrari nu se vor mai uita la f1, iar aceasta va lasa un mare gol.
    0 0
  • mad maxx
    n-am fost,nu sunt si nu voi fi niciodata fan ferrari.dar ceea ce daclara mad maxx este o idiotenie crasa.in stirea precedenta cu declaratia lui montezemolo se precizeaza ca pe langa ferrari mai sunt si mclaren si williams impotriva noilor reguli impuse de mosley.aceste echipe sunt emblematice in f1.de fapt sunt portdrapelul f1 in lime.ar trebui sa fie uniti si sa nu cedeze la presiunile lui mosley.iar ecclestone trebuie sa tina seama de parerea lor.gloria si popularitate f1se leaga in principal de aceste 3 echipe.iar bernie a avut enorm de mult de castigat de pe urma lor.daca cele 3 echipe s-ar retrage din f1 si ar organiza o competitie paralela sunt sigur ca toata lumea s-ar uita la aceasta competitie si nu la ce a mai ramas din f1.cel mai important lucru este ca sefii celor 3 echipe sa se inteleaga intre ei,sa atraga si alte echipe din f1 alaturi de ele si sa nu cedeze prea mult in favoarea lui maxx.in final ii transmit lui razvanis ca nu este singurul de pe aici cara a fost prezent la una sau mai multe curse de f1.iar ca si vechime in competitie mclaren sau mercedes sunt alaturi de ferrari printre cele mai vechi echipe din f1 care mai activeaza si in prezent.asa ca mai documenteaza-te baiatule inainte sa faci afirmatii d-astea.este adevarat ca ferrari au cea mai mare popularitate si nici eu nu concep ca f1 sa existe fara ferrari.dar de aici pana la a spune ca f1 inseamna ferrari este cale lunga.o spun mai pe sleau.cei care afirma asa ceva sunt la fel de dusi cu pluta ca si mosley.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru