Mosley: "Ferrari a incalcat protocolul cu FIA"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.05.2009
Max Mosley sustine ca Ferrari a incalcat protocolul semnat cu FIA in privinta stabilitatii regulamentului in momentul in care Scuderia s-a alaturat organizatiei FOTA.

Ferrari a depus vineri o plangere la Curtea de Justitie din Franta pentru a bloca regulamentul tehnic pentru sezonul 2010. Italienii sustin ca FIA a incalcat un protocol semnat intre cele doua parti in 2005, prin care forul mondial nu poate modifica regulamentul tehnic fara acordul Scuderiei.

Cu toate acestea, Max Mosley este convins ca FIA va castiga cazul, afirmand ca protocolul dintre cele doua parti este nul, ca urmare a faptului ca Ferrari s-a alaturat organizatiei echipelor din Formula 1, FOTA.

"Au fost in pozitia de a avea ce au avut conform vechiului Acord Concorde din 1998 in schimba loialitatii. Ei au plecat cand au format FOTA. Ar fi trebuit sa fie intotdeauna loiali FIA, sa lucreze cu noi si sa coopereze", a declarat presedintele forului mondial.

Via | F1way

Taguri: FIA, Ferrari, Mosley

Comentarii (2)

  • asa crede max
    Ferrari este singura echipa care are drept de veto in ceaa ce priveste deciziile pentru regulament, asa ca un campionat fara Ferrrari nu cred, o sa mai fie si alte runde de negocieri pana la sfarsitul lunii cand se termina perioada de inscriere in noul an, ferrari trebuie sa castige pentru ceea ce este F1, daca se plafoneaza tehnologia, atunci o sa vedem un fel de GP2 sau mai stiu eu ce formula mai avansati ca F1
    0 0
  • @VJohann
    dreptul de veto pt. Ferrari a expirat anu trecut sau acum 2 ani, nu mai stiu exact.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru