Mosley: “Ferrari ar esua in F1 cu un buget similar cu rivalii”

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 22.04.2010
Max Mosley crede ca Ferrari nu ar castiga in Formula 1 daca ar utiliza acelasi buget ca si echipele independete din competitie.

Max Mosley, fostul presedinte al Federatiei Internationale de Automobilism, a lansat un atac dur la adresa Scuderiei Ferrari si a presedintelui Luca di Montezemolo.

Una dintre cele mai grave afirmatii este ca Ferrari nu ar fi capabila sa lupte pentru titlurile mondiale in cazul in care ar fi nevoita sa utilizeze un buget la fel de redus precum al echipelor independente, fiind cunoscut faptul ca italienii au cel mai generos buget din competitie.

”Ferrari nu este pregatita sa trateze in mod egal cu alte echipe. Intre ianuarie si mai 2008 am avut o serie de intalniri si toata lumea a fost de acord cu metodologia introducerii unui buget fix, dar Ferrari a fost mereu impotriva conceptului. Cred ca asta s-a intamplat pentru ca ei stiu ca daca ar utiliza aceeasi suma de bani ca celelalte echipe ar esua”, a declarat britanicul in care unui interviu acordat publicatiei F1 Racing.

Acuzatiile lui Mosley nu s-au oprit insa aici, el afirmand ca Luca di Montezemolo este un caracter slab, usor de manipulat de catre sefii sai.

“Montezemolo este foarte bun cu oamenii si este o persoana placuta, dar in opinia mea este un caracter foarte slab usor de condus”, a adaugat el.

Ferrari a fost acuzata deseori ca a fost favorizata de FIA in ceea ce priveste respectarea regulamentului tehnic sau in privinta interpretarii incidentelor de pe circuit, insa Mosley a negat vehement aceasta ipoteza.

“Nu am favorizat niciodata Ferrari, chiar daca a existat aceasta perceptie. Te puteai duce la Ferrari si ei erau foarte deschisi, pe cand cele mai multe echipe nu procedau in acest fel”, a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (13)

  • Mosley
    "Te puteai duce la Ferrari si ei erau foarte deschisi, pe cand cele mai multe echipe nu procedau in acest fel”,are dreptatea aici Ferrari numai este chipa care o stiam noi.Molsey a facut si rau ,dar sincer eu consider ca un regulament de f1 sa fie facut de Ecclestone si confirmat de piloti.Nu FIA sa vina cu niste regulamente de te lasa cu buza umflata....a good day
    4 3
  • Asta e Ferrari
    Ehh... si cand anul trecut am facut amintire la acea cursa de la Sepang din 1999 cand monoposturile lui Irvine si Schumacher erau ilegale a-ti spus ca sunt ridicol sau ca sunt subiectiv anti-Ferrari.... Acele doua monoposturi trebuiau descalificate, lucru care intr-o prima instanta s-a si petrecut dar apoi cei de la FIA au musamalizat totul si le-au declarat legale... Asta e Ferrari, asta e FIA si Max Mosley. Acuma bineinteles, daca dupa ce se retrage si nu mai are treaba poate sa spuna multe din mizeriile ce le-a facut, acuma este fie nebun, fie are ceva cu Ferrari sau mai stiu eu ce scuze. Sa le fie rusine lui Mosley si lui Ferrari, au un campionat la constructori in urma unui furt demonstrat practic printr-un autodenunt. Asta e adevarata fata a acestei echipe rosii si acum ii puteti admira hidosenia in toata splendoarea ei...
    8 10
  • McLaren_Mircea_1984
    he he he, rau ii sa ai IQ egal cu varsta.
    Ferrari is de vina ca au fost furati, nu hotii de la McLaren nu-i asa? Traiesti de prea multa vreme in Romania. Intr-un abuz exista o victima si un agresor si in lumea civilizata e pedepsit agresorul. In romania am vazut de multe ori victima pedepsita ceea imi explica intr-un fel reactiile retarde de genul celei de mai sus
    4 8
  • Asta e "Armata Rosie"
    Difernta e ca furtul din 2007 a judecat si penalizat cu anularea punctelor la constructori si 100 de milioane amenda, iar "furtisagul" din 1999 a Ferrari in complicitate cu FIA a fost musamalizat si ingropat in uitare. Bineinteles, daca era vorba de o alta echipa pierdea punctele atunci in 1999, dar fiind vorba de aceasta legatura vicioasa si partinitoare s-a facut in asa fel incat Ferrari sa scape nevinovata. Ca o paralela istorica a fost ca la finalul celui de-al doilea razboi mondial: vinovati sunt cei care sunt in tabara adversa, iar nevinovati sunt cei din tabara castigatorilor. Nemtii au pierdut si au fost demonizati, divizati, distrusi, umiliti, iar rusii aflati in tabara invingatorilor desi au facut la fel de mult rau si au fost la fel de odiosi si barbari ca si nemtii au scapat bine mersi deoarece erau in tabara aliatilor. Exact asa sta cazul si cu Mclaren si Ferrari. Mosley are o disputa personala si antipatie fata de Ron Dennis si i-a executat pe Mclaren. Mosley are o relatie "speciala" cu Ferrari si le-a acoperit repede sub pres "mizeria". Era ca un cerc vicios in care una dintre verigi tot ar fi cedat in momentul in care interesele sau pozitiile deveneau diferite. Mclaren a fost judecata corect si s-a facut dreptate. Ferrari nu va fi judecata si nu va pati nimic desi cu toata luciditatea si intentia FIA i-a "iertat" de o dubla (caci ocupau primele doua pozitii, Hakkinen fiind pe 3) si totul va fi dat uitarii...
    9 6
  • *diferenta
    ...
    5 4
  • Steaua
    Intodeauna Ferrari au fost favorizati.Rare cazurile cind au avut dreptate.Felicitari Ferrari pentru inovatii dar nu ati fost NICIODATA corecti.
    6 6
  • Mclaren_Mircea_1984
    Tot n-ai inteles.
    Aceleasi masuri luate si in 1999 si in 2007. Pilotii au fost lasati sa se lupte pentru titlu. McLaren a furat de la altii de-aia au fost penalizati. Ferrari au incercat sa "indoaie" regulamentul si in final fara dovezi din cauza unor vicii de procedura.
    Compari mere cu pere. Ma rog, fiecare cum si ce poate.
    4 5
  • @ursu
    Cum sa fie luate aceleasi masuri??? De ce minti cu atata nerusinare??? Crezi ca nu ma uit la formula 1 sau ce??? Chiar acum m-am uitat in dosarul meu in care tin tabelu cu punctele si la constructori an de an... Dupa cursa nr 15 care a fost cea din Malaezia, cu Ferrari adjudecandu-si primele doua pozititi, la constructori Ferrari are 118 puncte, iar Mclaren are 114 puncte. De ce esti atat de perfid??? Nu te asteptai sa am dosarul cu statistica punctelor??? Am verificat si inca doua surse de pe internet in care sa ma conving ca am punctat corect de-a lungul sezonului 1999. Ferrari obtine 16 puncte la constructori in urma cursei din Malezia. Cum poti minti in halul asta??? Daca nu erau punctati ca si echipa in Malaezia, lua 10 puncte Mclaren prin Hakkinen pt ca Coulthard a abandonat. Si atunci Mclaren avea avans la constructori... Spre ghinionul tau sunt un perfectionist si sunt foarte meticulos, scormonesc si adun date si la pastrez. Domnule @Ursu daca se aplica aceeasi unitate de masura, si Schumacher si Irvine luau punctele dar la constructori nu punctau, atunci Mclaren ar fi fost campioni la constructori in 1999. Cum poti spune ca acelasi masuri au fost luate, cand in 2007 la piloti lui Mclaren i s-au luat iar celor de la Ferrari nu. Intelegeam daca le dadeau doar pentur piloti, dar TE-AM PRINS CU MINCIUNA DEOARECE iti pot demosntra cu statistica, cu cifre reale ca daca se lua punctele la constructori celor de la Ferrari, Mclaren ar fi fost campioana. Ce bine ca adun si notez toate punctele de la fiecare cursa :) Prin foarte usor cu matza in sac Ferraristii cu nas gen "Pinochio" :)
    5 3
  • medicamente!
    OK, gluma-i gluma si lucru serios e lucru serios. Dati-i omului asta medicamentele inapoi.
    1 7
  • ha ha ha
    rusinicaaaaaaaaaaaaaa!!!! lasa tu medicamentele si diversiunile astea pentru ca nu tine cu mine. incearca sa sustii ce ai sustinut mai sus avand in vedere cum te-am prins mintind in mod perfid. auzi la el ce dume are cica a fost acelasi caz cand i-am demonstrat ca daca ar fi fost aceasi unitate de masura Ferrari nu mai pupau titlul la constructori atunci... Dar nu scapi de mine.... te haituiesc, pulverizez orice minciuna pe care o spui vin si o demontez cu brutalitate si dezvalui tot cinismul de care incerci sa dai dovada dar ghinionul tau este ca ti-ai gasit nasul :))) Imi place turnura care a luat-o jocul: tu divaghezi prins intr-o orgie a medicamentelor iar eu vin si cu asprime distrug orice minciuna, orice comentariul al tau. daca ai crezut ca sunt ceva lake de asta pe care il poti aburi tu ti-ai gresit omul, si te-ai ales cu un adversar care ti-e superior din orice punct de vedere, dar mai ales al determinarii si al combativitatii.
    5 2
  • medicamente
    Ursu = Gigi Becali
    Mclaren_Mircea_1984 = Marian Iancu
    Cazul valiza
    Luati amandoi medicamente.
    2 2
  • Mclaren_Mircea_1984
    Mirciulica, nu esti un adversar de nici un fel pentru nimeni. Problemele tale psihice te scot din start din carti. Poate pentru camasa de forta sau cei ce te duc la socuri electrice, sau poate in libertate daca vrei sa violezi o gaina beata. Alt fel nu vad cine te poate considera adversar dupa postarile de mai sus pentru ca in orice alta situatie esti doar ... pur si simplu idiot (si poate si cuvantul asta e mult prea bland pentru tine).
    0 0
  • Echipa de looseri
    ferari
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru