Mosley: "Red Bull încalcă acordul pentru reducerea costurilor"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 24.12.2010
Max Mosley acuză Red Bull Racing că a încălcat acordul încheiat de toate echipele privind reducerea costurilor în Formula 1.

Echipele din Formula 1 au semnat un acord pentru reducerea costurilor, botezat Resource Restriction Agreement (RRA), care prevede anumite limitări ale numărului de angajaţi sau a timpului avut la dispoziţie pentru dezvoltarea monoposturilor.

Acordul este valabil până la sfârşitul sezonului 2017, însă Max Mosley, fostul preşedinte al FIA, susţine că Red Bull Racing, care a cucerit în 2010 ambele titluri mondiale, a încălcat deja acest regulament, cheltuind mai mulţi bani decât avea dreptul.

"Efectul acestui acord este minim şi acesta este şi motivul pentru care echipele l-au încheiat. La ultima întâlnire a FOTA de joia trecută (n.r - 16 decembrie), Red Bull Racing a solicitat o excepţie (n.r - de la regulă). Dacă este adevărat, asta nu poate însemna decât că au cheltuit mai mulţi bani decât aveau dreptul, iar acum solicită aprobarea celorlalte echipe. Sunt interesat să ştiu cum vor reacţiona rivalii", a declarat britanicul în cadrul unui amplu interviu acordat publicaţiei Auto Motor und Sport.

Mosley a profitat de ocazie pentru a lansa un nou atac la adresa lui Luca di Montezemolo, după ce preşedintele Ferrari a declarat că este în favoarea înlocuirii echipelor mici cu un al treilea monopost pentru echipele de top.

"Pe de o parte se plânge ca echipele noi sunt prea lente, iar pe de altă parte cere ceva (n.r - mai multe teste) care va mări şi mai mult diferenţa.

Al treilea monopost este o prostie care le-ar da marilor echipe şi mai multă putere politică şi sportivă. De asemenea, este împotriva spiritului Formulei 1. Fără noile echipe Formula 1 ar muri. Problema lui Montezemolo este că nu a trebuit niciodată să construiască o echipă de la zero şi nu ştie cât de greu este. F1 are multe probleme, dar Montezemolo le înmulţeşte", a mai precizat fostul preşedinte al forului mondial.

Via | Auto Motor und Sport

Comentarii (2)

  • Mosley
    Da pe cine mai intereseaza ce crede sau zice idiotul asta ?
    Vorbeste in calitate de ... ?

    Mars!
    13 9
  • mobius
    o simpla parere
    Nu inteleg de ce constructorii se mai cramponeaza de F1 care guvernata de FIA si Bernie tinde sa devina un balet care nici macar bani nu va mai aduce. As vedea o competitie a constructorilor pentru inceput in pauza F1, care sa nu aiba decat doua restrictii, in privinta capacitatii cilindrice a motoarelor si siguranta pilotilor, in rest liber in ceea ce priveste puterile motoarelor, combustibilii, sistemele de alimentare, solutii aerodinamice.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru