Mosley: "Renault nu a avut nicio responsabilitate morala"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 22.09.2009
Max Mosley sustine ca Renault a primit pedeapsa potrivita in privinta scandalului din Singapore intrucat nu a avut nicio responsabilitate morala pentru trucarea accidentului lui Nelson Piquet Jr.

Renault a scapat practic fara niciun fel de pedeapsa in urma scandalului legat de Marele Premiu al statului Singapore, dupa ce Consiliul Mondial a suspendat timp de 2 ani decizia de a exclude permanent echipa din Formula 1.

Pedeapsa a parut indulgenta in contextul in care FIA a considerat ca incidentul din Singapore este de o severitate nemaintalnita, mai ales ca Flavio Briatore a fost exclus pe viata din Formula 1, iar Pat Symonds pentru o perioada de 5 ani.

Cu toate acestea, Max Mosley, presedintele FIA, sustine ca decizia este corecta intrucat Renault nu are nicio responsabilitate directa in acest caz.

"Cred ca este decizia potrivita. Cred ca vina a fost atribuita acolo unde trebuia. Penalizarea impusa este cea mai dura posibila, si anume descalificarea completa din sport. Totusi, pentru ca Renault a demonstrat ca nu are absolut nicio responsabilitate morala pentru ceea ce s-a intamplat ar fi fost gresit sa impunem o penalizare imediata. Nici macar Renault F1 Team nu a avut o responsabilitate si cu atat mai putin compania".

Mosley sustine ca Renault va continua sa concureze in Formula 1 in urma verdictului FIA, insa Bernanrd Rey, presedintele diviziei de Sport a contructorului francez, a refuzat sa raspunda la aceasta intrebare la finalul audierilor de luni.

Referindu-se la excluderea permamenta a lui Briatore din Marele Circ, Mosley a sugerat ca regreta decizia aspra pe care a luat-o Consiliul Mondial.

"Briatore a fost in sporturile cu motor timp de peste 20 de ani la cel mai inalt nivel. Este trist sa vezi ca o astfel de cariera se termina asa, dar ce altceva puteam face?", se intreaba britanicul.

Via | ITV

Comentarii (2)

  • @admin
    Declaratia lui Max nu ar trebui punctata?
    0 0
  • max
    Du-te.Osa-ti ducem dorul.Du-te.......
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru