Mosley: "Titlul lui Alonso ar devaloriza Formula 1"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 29.10.2010
Max Mosley susţine că Fernando Alonso va devaloriza Formula 1 dacă va câştiga titlul cu mai puţin de 7 puncte avans, din cauza ordinelor de echipa din Germania.

Max Mosley a lansat un atac dur la adresa lui Fernando Alonso, după ce pilotul spaniol a devenit liderului clasamentului general cu un avans de 11 puncte cu numai două curse înainte de final.

Fostul preşedinte al FIA susţine că Alonso va devaloriza Formula 1 în cazul în care va cuceri titlul mondial cu un avans mai mic de 7 puncte în detrimentul rivalilor săi. Britanicul în vârstă de 70 de ani face referire la faptul că Alonso a obţinut cu 7 puncte mai mult în clasament în urma victoriei obţinute în Marele Premiu al Germaniei, după ce Felipe Massa i-a cedat prima poziţie în urma unor ordine de echipa ale Scuderiei Ferrari.

În condiţiile în care italienii au primit doar o amendă simbolică de 100.000 de dolari, Mosley susţine că Alonso ar fi trebuit penalizat în clasament cel puţin cu cele 7 puncte câştigate pe nedrept.

"Am simţit că cel puţin punctele suplimentare pe care Alonso le-a obţinut prin depăşirea lui Massa sub ordine de echipă i-ar fi trebuit luate.

Asta era pedepasa minimă, pentru că dacă Alonso va câştiga campionatul cu o diferenţă mai mică decât cele 7 puncte pe care le-a obţinut nelegitim la Hockenheim ar devaloriza campionatul. Dar asta este doar părerea mea personală", a declarat britanicul pentru postul de radio BBBC Radio Five Live.

Declaraţiile sale fac parte dintr-un interviu mai amplu acordat postului de radio BBC, după ce Bernie Ecclestone şi-a manifestat interesul ca bunul său prieten să revină în cadrul FIA într-un nou rol. Mosley susţine însă că nu va reveni niciodată în Formula 1 şi că Jean Todt, succesorul său în cadrul FIA, face o treabă foarte bună.

"Cred că zilele mele în Formula 1 sunt terminate şi mă concentrez pe alte lucruri acum. Evident, urmăresc F1 cu interes, dar nu voi reveni niciodată. Cred că Todt va face treabă bună şi vreau ca el să aibă succes, pentru că eu sunt responsabil că a ajuns acolo. Ultimul lucru pe care îl vreau este să mă implic în ceea ce face el", a mai precizat el.

Presa internaţională a speculat recent că Mosley este nemulţumit de modul în care Todt guvernează FIA, existând zvonuri privind un conflict major între cei doi.

Via | Reuters

Comentarii (12)

  • ai pus lupul paznic la oi
    iar acum regreti ....
    10 19
  • Asta face parte din razboiul dus impotriva lui Montezemolo.Razbunator, un caracter mizer, imoral si xenofob.Omul ar ar trebui sa stea in spatele gratiilor.
    30 10
  • Galileeo
    interesul lui Mosley..
    Declaratia asta vine intr-un moment interesant, putea sa faca declaratia asta imediat dupa deliberarea FIA.Oare cine se ascunde dupa pulpana lui Mosley..?
    25 3
  • ctlnmihai
    Mosley
    Adevăr şi ipocrizie în spusele lui Mosley..Adevăr ptr. că ar fi un titlu câştigat nemeritat de Alonso,ipocrizie că s-a folosit de Alonso în Spy Gate , că l-a absolvit de orice vină în Crash gate şi că a favorizat Ferrari de-a lungul perioadei 2005-2008
    19 27
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Interesanta declaratia lui Mosley, seamana pe zi ce trece cu un conational de-al nostru, care crede ca cineva chiar il asculta. Dar Mosley este de blamat doar pentru un singur lucru: faptul ca nu a terminat ce a inceput. Putea sa faca lumina in ambele scandaluri pe care le-a cercetat numai si numai pentru a arata ca si-a facut treaba si ca a pedepsit faptasii. Pacat si de favorizarea aratata unor echipe britanice, dar era de asteptat. Dupa Emirate, conteaza doar ca Alonso sa aiba 1 punct in fata ceilorlalti piloti, atat si nimic mai mult.
    27 7
  • Andrei
    Ferrari
    Mossley=prost
    12 2
  • Max "The Bondage Master" Mosley
    cateva cuvine: Hockenheim, 2008, Hamilton, Kovalainen, depasire.
    Legatura o faceti singuri...
    12 3
  • Spartanu
    F1
    sa fim seriosi.de ce sa nu merite sa castige alonso campionatu?toate cursele care leo castigat nu sunt meritate sau ce?
    13 5
  • vano_2680
    F1 era in pericol sa fie devalorizata in cazul in care MOSLEY raminea in continuare seful FIA. BRAVO ANDREI
    17 3
  • ..are...dreptate
    ...aici are dreptate...sa fie5-6 puncte diferenta care te face campion!!!..uh...urat....
    4 12
  • Stoner
    campioni de-un punct
    Dar cand castigi campionatul cu un singur punct, cat de frumos poate sa fie..
    10 2
  • Villeneuve
    ipocrizia lu mosley
    Dobitocul asta ipocrit nu s-a sesizat in 2008 cand Kova i-a cedat pozitia lui Hami?Sau cand Massa ii ceda pozitia lui Kimi in 2007?Dar Button cand a iesit campion cu Brawn alergand singur pe circuit cu tampenia de regulament din 2009, n-au devalorizat F1?Toti cei care au ajuns campioni au benefiat de "ordine de echipe".UNde erai atunci, domnule Max?Aaa, pe vremea aia erai preocupat de fetishuri si orgii.Halal caracter, halal, moralitate!
    15 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru