Motoarele din Formula 1 vor putea fi folosite şi la Le Mans din 2014

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 05.06.2012
Motoarele V6 de 1.6 litri care vor debuta în Formula 1 în 2014 vor putea fi utilizate şi în cursa de 24 de ore de la Le Mans, potrovit publicaţiei Racecar Engineering.

Constructorii prezenţi în Formula 1 sunt pe punctul de a primi o veste bună cu privire la utilitatea motoarelor V6 de 1.6 litri, care vor fi utilizate în Marele Circ începând din sezonul 2014.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia tehnologică Racecar Engineering, aceste unităţi vor putea fi folosite începând din 2014 şi în cursa de anduranţă de la Le Mans.

"Racecar Engineering a văzut documente care stabilesc regulamentul clasei LMP1 pentru 2014 [...] Se specifică clar că noua generaţie de motoare V6 pentru Formula 1 poate fi instalată, ceea ce le oferă celor de la Ferrari, Mercedes, PURE, Cosworth şi Renault o scurtătură către Le Mans, întrucât nu ar trebui să construiască un motor nou", precizează sursa citată.

Până în prezent nu exista informaţii privind interesul unuia sau mai multor constructori din Formula 1 de a utiliza viitoarele motoare şi la Le Mans, însă cursa de anduranţă ar putea reprezenta un banc de probe în contextul în care testele din Marele Circ sunt puternic restricţionate.

În plus, perspectiva de a concura la Le Mans are potenţialul de a contribui la adoptarea regulamentului pentru 2014, în ciuda presiunilor făcute de echipele mici pentru o nouă amânare a schimbării regulamentului.

De altfel, cei de la Renault susţin că amânarea introducerii motoarelor V6 ar genera pierderi majore pentru constructori, care au început încă de anul trecut dezvoltarea noilor unităţi.

"Am amânat deja o dată noile motoare.

Cred că pe noi asta ne-a costat 10-15 milioane şi probabil este la fel pentru Ferrari şi Mercedes. Aşa că am cheltuit degeaba aproape 50 de milioane de euro. Dacă amânăm pentru încă un an, cred că motorul V6 nu va apărea niciodată. Cât despre costuri, nu cred că preţul noilor motoare va fi dramatic", a precizat Jean-Francois Caubet, directorul executiv al Renault Sport F1.

Via | Racecar Engeneering | GMM

Comentarii (1)

  • Pharma22
    Hello! kedeeeb interesting kedeeeb site! I'm really like it! Very, very kedeeeb good!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru