Motoarele Renault au consumat cu 10% mai multă benzină în Australia

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 06.04.2011
Renault a dezvăluit că echipele care utilizează motoarele sale au consumat cu 10% mai mult combustibil în Marele Premiu al Australiei decât în mod obişnuit.

Consumul de carburant joacă un rol important în economia unei curse de Formula 1, în special după ce FIA a interzis realimentările începând din sezonul 2011.

Cei mai mulţi specialişti consideră că Mercedes este constructorul cu cel mai performant motor, în timp ce Renault plusează de obicei la captolul consum. Totuşi, în Marele Premiu al Australiei, Red Bull Racing, Renault şi Lotus, cele trei echipe care utilizează motoare franceze, au folosit cu 10% mai multă benzină decât în mod obişnuit.

"Întrucât rata de consum a motorului RS27 este foarte bună, echipele echipate cu motoare Renault au fost capabile să ardă cu 10% mai mult carburant decât în mod normal în Marele Premiu al Australiei fără să rămână fără carbutant şi, prin urmare, au oferit o circulaţie mai bună spre evacuări", anunţă Renault Sport într-un comunicat de presă.

Renault se referă la faptul că Red Bull şi Renault utilizează sisteme de evacuare care permit îmbunatăţirea forţei de apăsare aerodinamică prin eliminarea gazelor de eşapament prin eleronul spate.

Renault nu a explicat motivele pentru care cele trei echipe au utilizat mai mult carburant, însă una dintre explicaţii ar putea fi legată de caracteristicile noilor pneuri Pirelli.

Via | Renault Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru